ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Αυτή την ώρα χρειάζονται αποφάσεις

Ο κόσμος της ομάδας περιμένει εναγωνίως

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ο Γιανίκ Φερέρα δεν κατάφερε να βρει τρόπο να κάνει ωφέλιμο το ρόστερ που διαχειρίστηκε. Αρχικά παρασύρθηκε από τα κύματα των δικών του αμφιβολιών κάνοντας αλχημείες, (με επακόλουθο τη συντριβή από το ΑΠΟΕΛ), μέχρι να καταλήξει σ’ ένα σχήμα.

Έχοντας τη δική του μεθοδολογία, προσπάθησε να κάνει λειτουργικό ένα ρόστερ το οποίο ποιοτικά δεν είναι του πεταμάτου, αλλά είναι προϊόν ενός κακού σχεδιασμού ή αν θέλετε επιλογών που δεν βγήκαν. Δεν τα κατάφερε.

Η πιθανολογούμενη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ασφαλώς και δεν είναι το κύριο θέμα που απασχολεί τον κόσμο.

Βεβαίως και δεν γίνεται να φορτώνονται οι ευθύνες μόνο στους προπονητές, ειδικά όταν πρόκειται για τον δεύτερο μέσα σε διάστημα μιας σεζόν. Γιατί όλα δειχνουν ότι η Ομόνοια οδεύει για τον τρίτο, σε μια σεζόν.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία δείχνει δεδομένη, Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα είναι και θετική (ανκαι εδώ που έφθασαν τα πράγματα ελάχιστοι πιστεύουν σε κάτι καλό). Ενας Θεός ξέρει τι μπορεί να συλλάβει το μυαλό αυτών που εδώ και μια σεζόν (τουλάχιστον) δεν έχουν ευστοχήσει σχεδόν πουθενά στο σχεδιασμό. Θα μου πειτε χειρότερα δεν γίνεται. Εγώ σας λέω ότι …μια χαρά γίνεται (και χειρότερα) και εύχομαι χίλιες φορές να διαψευσθώ.

Προφανώς θα επιχειρηθεί αλλαγή ψυχολογίας όπως έγινε πέρυσι τέτοια εποχή περίπου με την αντικατάσταση του Χένινγκ Μπεργκ με τον Νιλ Λένον η οποία έγινε με βαριά καρδιά. Ο ίδιος ο Σταύρος Παπασταύρου το είπε αυτό, προσθέτων ότι εκείνη ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της διοίκησης μέχρι τότε. .

Η πιθανολογούμενη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ασφαλώς και δεν είναι το κύριο θέμα που απασχολεί τον κόσμο. Αυτό που τον απασχολεί είναι το  πως θα βγει η ομάδα από το αγωνιστικό (και όχι μόνο) τέλμα . Η τουλάχιστον να διαπιστώσει ότι κάτι γίνεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με άλλα λόγια, ο κόσμος θέλει να ακούσει αποφάσεις. Αποφάσεις και όχι να εισπράττει αυτήν την εκνευριστική και αντιπαραγωγική σιωπή. Επαναλαμβάνω, αποφάσεις που θα δίνουν προοπτική προς την …κανονικότητα της υπόστασης αυτής της ομάδας Γιατί δυστυχώς εδώ και καιρό οι άνθρωποι της εταιρείας (και του σωματείου) έχουν πιει το «αμίλητο νερό». Μια και περί αποφάσεων η αναφορά, υπενθυμίζουμε.

«Παίρνουμε τις αποφάσεις χωρίς συναισθηματισμούς, πάντα για το καλό της ομάδας και να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι να δίνουμε χαρά στον κόσμο». Αυτά είχε δηλώσει ο Σταύρος Παπασταύρου στην εκπομπή «Total Green» στις 31 Μαΐου 2022.

Εμπρός λοιπόν…

ΥΓ Κανείς δεν αγνοεί ότι το μείζον πρόβλημα στην Ομόνοια είναι η μη εισέτι τροποποίηση της συμφωνίας μεταξύ εταιρείας και σωματείου. Εκκρεμότητα επκίνδυνη. Γιατί βγαίνουν οι γραφικοί, (όπως τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή), και λένε τα δικά τους, χωρίς να προτείνουν κάτι άλλο. Αν έχουν ας το εισηγηθούν. «Να φύγει ο Παπασταύρου, ο …έτσι, ο …αλλιώς»,  λένε. Ναι ρε παιδιά να φύγει (τι πρόσφερε άλλωστε;). Να αναλάβει εξ'ολοκλήρου την ομάδα ο κόσμος, να δίνει από το υστέρημα του, να ανοίξουν ξανά οι πόρτες του «Ηλίας Πούλλος», να μαζεύονται οι οπαδοί στις προπονήσεις, να επανέλθει η …τόμπουλα στο σωματείο και να περιφέρονται στην ύπαιθρο οι ποδοσφαιριστές για να εισπράξουν λεφτά όπως ( ορθώς ) γινόταν στα πέτρινα χρόνια. Γιατί λεφτά δεν υπήρχαν. Κρίμα που κατεδάφισαν το παλιό ΓΣΠ και δεν μπορεί η ομάδα να επιστρέψει εκεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση