ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο κροκόδειλος του έλους

Βγάζει το κεφάλι έξω για λίγο και το ξαναβουτά μέσα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Η διαιτησία είναι διαχρονικό πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Σε κοινωνίες όπου η παιδεία είναι ελειμματική, η νοοτροπία κομπιναδόρικη και η ατιμωρησία σήμα κατατεθέν -κακή ώρα όπως η νήσος που ζούμε - τα πράγματα είναι χειρότερα.

Η κατάσταση στην τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν ξίνει τον πάτο. Η διαιτησία ως μέρος του οκοδομήματος που λέγεται ποδόσφαιρο, παραμένει καρκίνωμα.

Για την ώρα πάντως τρώμε το σανό που μας προσφέρεται

Είναι μεγάλος ο αριθμός των κάκιστης ποιότητας διαιτησιών και  φυσικά ικανός αριθμός διαιτητών προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στο άθλημα.

Οι διαμαρτυρίες έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας,της οποίας η ορμή αυξομειώνεται ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας που αδικείται, ή θεωρεί ότι αδικείται. Οι πιθανότητες να «βγάλουν» αυτοί οι στοχοποιημένοι από όλους σχεδόν, διαιτητές το πρωτάθλημα, είναι οι ίδιες με αυτές που έχει ένας άνθρωπος με ανατομικό πρόβλημα στο πόδι να παραβγεί στο τρέξιμο με το Γιουσέιν Μπολτ.

Οι ρεφ με το τι έχουμε δει μέχρι τώρα δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, όχι γιατί είναι ανίκανοι –οι βαθμίδες ικανότητας που ισχύουν είναι αυτές που ισχύουν για την κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα - αλλά γιατί φαντάζει αδύνατο να αντέξουν στις πιέσεις των παντός είδους μπαγαπόντηδων και ενίοτε να απελευθερώσουν εαυτούς από τις εξαρτήσεις από αυτούς, τη βαρβαρότητα απαίδευτων, ούτω καλουμένων φιλάθλων καθώς και των λογής λογής ηλιθίων υποκειμένων, που ενώ αποτελούν  κλινικές περιπτώσεις, αντί να πάνε στους ειδικούς για θεραπευτική αγωγή, εμφανίζονται στο διαδίκτυο και ανοίγουν τον οχετό τους.

Διατηρούμε τα πράγματα ως έχουν στον τομέα της διαιτησίας και δεν  κάνουμε κάτι για να αρθεί η κατάσταση γιατί κάποιοι βολεύονται και δεν θέλουν να αλλάξει το «στάτους κβο» και επίσης γιατί κάποιοι ναι μεν θέλουν να έλθουν ξένοι ρεφ, αλλά φοβούνται να βγουν να εκφραστούν όπως θέλουν γιατί… μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά θα πέσουν πάνω τους για να τους ξεσκίσουν.   . 

Αυτοί που θέλουν την έλευση ξένων,  που είναι η τετραγωνικά σωστή και αναγκαία  θέση, για την ώρα, αποτελούν μειοψηφία. Ο Απόλλωνας, για παράδειγμα, με τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του, έχει κάνει σαφές ότι τίθεται υπέρ της έλευσης, ενώ και η Ομόνοια, που στο παρελθόν είχε εκφράσει θετική άποψη για έλευση ξένων ρεφ δείχνει και τώρα να  ενστερνίζεται αυτό  το ενδεχόμενο. Η πράξη αποχής από την εκδήλωση της ΚΟΠ  ερμηνεύεται ως  γενικότερη  πράξη διαμαρτυρίας προς την Ομοσπονδία για την κατάσταση.   Αν βγουν μπροστά με αποφασιστικότητα αυτές  οι δυο ομάδες, οι συσχετισμοί, ενδεχομένως, να διαφοροποιηθούν.

Για την ώρα πάντως, τρώμε το σανό που μας προσφέρεται. Είμαστε μέσα στο βούρκο, βγάζουμε το κεφάλι έξω για λίγο και το ξαναβουτάμε μέσα. Αν νιώθουμε πραγματική ευχαρίστηση, ας συνεχίσουμε να μένουμε στο βούρκο. Είναι και τα έλη. Ακόμη… καλύτερα. Κάτι σαν τον κροκόδειλο του βούρκου που αρέσκεται όμως περισσότερο στα έλη.

Όταν λέμε να μένουμε στο βούρκο ή στα έλη, εννοούμε φυσικά και το να μην τελειώσει το πρωτάθλημα.

Το να  πει κανείς ότι εκφραζόμενοι τοιουτοτρόπως, κινδυνολογούμε, ή έχει όρεξη για ανέκδοτα, ή δεν ξέρει τι του γίνεται.

ΥΓ. Όταν λέμε για ξένους ρεφ εννοούμε για όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο για αυτά που θεωρούνται ντέρμπι. Για παράδειγμα τον ορισμό «ντέρμπι» ποιος τον καθορίζει; Ενα ματς που κρίνει εν πολλοίς εξάδα τι είναι; Η ένα ματς που κρίνει πτώση ή σωτηρία τι είναι ;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Πυροβολήστε  τους !

Πυροβολήστε τους !

Αυτό που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές την φετινή χρονιά και θα βιώσουν κυρίως την επόμενη είναι βασανιστήριο
Πέτρος Παπαγιώργης
X