ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
32° Λευκωσία,
25 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Νιλ Λένον: Το κύπελλο και το καλύτερο «αύριο»

Ο κόουτς μαθαίνει και παράλληλα ετοιμάζει την ομάδα για την κατάκτηση του τροπαίου

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η Ομόνοια όπως είναι τώρα, είναι μια ομάδα, υπό διαμόρφωση. Όταν λέμε κάτι τέτοιο, εννοούμε από τη μια ότι ο Νιλ Λένον χρειάζεται χρόνο ώστε να περάσει στους παίκτες τη φιλοσοφία του, την οποία έχουμε ήδη διακρίνει. Ποδόσφαιρο κυριαρχίας και επιθετικό πνεύμα.

Από την άλλη όμως ο προπονητής χρειάζεται χρόνο για να διαμορφώσει ο ίδιος μια - κατά κάποιο τρόπο - οριστική εικόνα για την ομάδα για να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για το πώς θα τη διαμορφώσει κατά τη νέα σεζόν όπου στόχος θα είναι όπως είπε και ο ίδιος, η επιστροφή στην κορυφή.

Από την άλλη όμως ο προπονητής χρειάζεται χρόνο για να διαμορφώσει ο ίδιος μια - κατά κάποιο τρόπο - οριστική εικόνα για την ομάδα

Και αυτό κάνει: «Κάναμε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης. Πρέπει να δω το ρόστερ μέσα από τα παιχνίδια. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό για μένα όμως πρέπει να δώσω ευκαιρίες», είπε μεταξύ άλλων.

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην Ομόνοια ένα συμπέρασμα μπορεί να «βγει»: Ότι είναι σχετικά νωρίς να βγει κάποιο ολοκληρωμένο συμπέρασμα.

Θυμίζουμε ότι λήγουν τα συμβόλαια 10 παικτών Πρόκειται για τους Τόμας Χούμποτσαν, Αμπντουλαχί Σέχου, Μιξ Ντίσκερουντ, Ζιόρντι Γκόμεθ, Φώτη Παπουλή, Ερικ Μποτεάκ, Ερνστ Ασάντε, Μάρκο Τσέποβιτς, Κίκο, Μάξι Λοβέρα και Κάσπερ Χοράσκα.

Έχουν ανανεώσει οι Ανταμ Λανγκ, Γιαν Λέτζιακς και Νικόλας Παναγιώτου.

Παράλληλα όμως με τη δουλειά που λέγεται αξιολόγηση υλικού ο Νιλ Λένον ξέρει ότι υπάρχει και ο στόχος που λέγεται κατάκτηση του κυπέλλου. Στόχος που τέθηκε και από τον ίδιο από την πρώτη στιγμή. Και αποτελεί απαίτηση του κόσμου.

Έχει μπροστά του ο κόουτς μια πολύ δύσκολη αποστολή. Να κατακτήσει η ομάδα το κύπελλο και να μπουν οι βάσεις για ένα καλύτερο «αύριο».

Εννοείται ότι κανείς δεν θα του ζητήσει ευθύνες αν η ομάδα δεν πάρει το τρόπαιο. Ευθύνες θα του ζητηθούν τη νέα χρονιά αν η Ομόνοια δεν είναι… Ομόνοια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση