ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα Σαλαμίνα: Πού παίρνει άριστα

H περίπτωση Ιωάννη Κωστή δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Η είδηση των ημερών στα των μετεγγραφών είναι η συμφωνία μεταξύ Νέας Σαλαμίνας και Ολυμπιακού Πειραιώς για την ένταξη του ταλαντούχου Ιωάννη Κωστή στην Ελληνική ομάδα.

Οι Πειραιώτες πρόσφεραν ένα ποσό στη Νέα Σαλαμίνα, που δεν ήταν δυνατό να αρνηθεί, συν ένα ποσοστό από ενδεχόμενη μεταπώληση του παίκτη από τον Ολυμπιακό σε άλλη ομάδα μελλοντικά, συν μπόνους συμμετοχής σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο νεαρός χαφ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα χρόνο ως δανεικός στην Βαρωσιώτικη ομάδα και μετά θα ενταχθεί στον Ολυμπιακό.

Η Νέα Σαλαμίνα κατά τα τελευταία χρόνια... ειδικεύεται σε τέτοιου είδους μετεγγραφές

Είναι αλήθεια πως η μεγάλη μετεγγραφή για το μικρό -γεννήθηκε στις 17.3.2000- που παρουσίασε ραγδαία εξέλιξη από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στην πρώτη ομάδα, -τη σεζόν 2015-16- με κορύφωση τις φετινές 26 συμμετοχές, έφθασε νωρίτερα από ότι περιμέναμε.

Η Νέα Σαλαμίνα κατά τα τελευταία χρόνια... ειδικεύεται σε τέτοιου είδους μετεγγραφές. Θυμίζουμε τις μετεγγραφές των Νεόφυτου Μιχαήλ (16.12. 93) στο ΑΠΟΕΛ τη χρονιά 2017-18, κήπερ -τώρα αγωνίζεται στον Αστέρα Τρίπολης- και Γιάννη Κούσουλου ( 14.6. 96) στην Ομόνοια το περασμένο καλοκαίρι. Τα ποσά που πήρε η Νέα Σαλαμίνα για τις μετεγγραφές αυτές ασφαλώς και δεν είναι ευκαταφρόνητα.

Η Νέα Σαλαμίνα, αποδεδειγμένα, αποτελεί για τις άλλες ομάδες, φωτεινό παράδειγμα διαχείρισης του Κυπριακού ποδοσφαιρικού δυναμικού. Όταν άλλες ομάδες δια των εκπροσώπων τους μιλάνε για την προώθηση των Κύπριων παικτών, αλλά φέρνουν αβέρτα ξένους –δεν είμαι βεβαίως εναντίον των ξένων και όσοι έχουν τέτοια άποψη, πόρρω απέχουν από τα του σύγχρονου ποδοσφαίρου- ή όταν ρίξουν Κύπριο στην ενδεκάδα «καταβροχθίζεται» από τους αντίπαλους γιατί δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, σημαίνει πως στον τομέα κάτι πάει λάθος. 

Η Νέα Σαλαμίνα βρήκε τον τρόπο να δουλεύει σωστά και αποδοτικά στις ακαδημίες. Από τους παίκτες που αναφέρθηκαν ο Νεόφυτος Μιχαήλ δεν προέρχεται από τις Ακαδημίες είναι όμως παίκτης που «δουλεύτηκε» έτσι, που όταν μπήκε στην πρώτη ομάδα έδειξε ικανός να αντέξει στην πίεση.

Η Νέα Σαλαμίνα είναι συνεπέστατη στην προώθηση Κυπρίων στην πρώτη ομάδα. Eκείνο που μετρά δεν είναι απλώς η προώθηση. Είναι ένας συνδυασμός προώθησης, ποιότητας, διαχείρησης  και δουλειάς. Και είναι εδώ, που με βάση τα γεγονότα, παίρνει άριστα η Νέα Σαλαμίνα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως υπάρχουν και άλλοι ταλαντούχοι νεαροί ντυμένοι στα ερυθρόλευκα. Όντες για την ώρα κάπως πίσω από τη βιτρίνα.

Γενικότερα η Νέα Σαλαμίνα θέλει να χτίσει σε γερά θεμέλια και οι κινήσεις της συνολικά είναι εντυπωσιακά… εύστοχες, ώστε η ομάδα να παραμείνει σε ένα καλό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Πυροβολήστε  τους !

Πυροβολήστε τους !

Αυτό που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές την φετινή χρονιά και θα βιώσουν κυρίως την επόμενη είναι βασανιστήριο
Πέτρος Παπαγιώργης
X