ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία

Τα όσα σοβαρά καταγέλλει η Ομόνοια να γίνουν αφορμή να μπει το ποδόσφαιρο σε τροχιά ανάπτυξης και να τρέξει στις ράγες του υγιούς ανταγωνισμού

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Καταπελτική η σημερινή ανακοίνωση της Ομόνοιας που εκτοξεύει βαρύτατες κατηγορίες κατά της ηγεσίας της ΚΟΠ.

Συγκεκριμενα αναφέρεται πως «η σαθρή και διεφθαρμένη κατάσταση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να αλλάξει υπό την υφιστάμενη δομή και ηγεσία της ΚΟΠ και των Επιτροπών της».

Με τα καμώματα παραγόντων και άλλων παρατρεχάμενων έχει φτιαχτεί ένα οικοδόμημα κακάσχημο. Ένα έκτρωμα.

«Η Ομόνοια αποφάσισε όπως καταγγείλει στην ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ τη διαφθορά και διαπλοκή στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά και την ηγεσία του Κυπριακού ποδοσφαίρου διότι επιτρέπει και συμμετέχει σε αυτή την κατάσταση και δεν είναι πρόθυμη να την διορθώσει.

Επιπλέον, θα ζητήσει από την ΟΥΕΦΑ να θέσει το Κυπριακό ποδόσφαιρο υπό την εποπτεία της, για όσο καιρό χρειαστεί, με στόχο την ταχύτερη δυνατή εξυγίανσή του.

Αν δεν γίνει παρέμβαση από την ΟΥΕΦΑ, τότε θα πρέπει να της ζητηθεί  να αποβάλει τις Κυπριακές ομάδες από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο μας, εάν η ίδια το κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλίσει την εγκυρότητα, τη νομιμότητα και τη φήμη των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων».

 Τα πιο πάνω είναι αποσπάσματα από την ανακοίνωση. Να πούμε ότι το να ζητηθεί από την ΟΥΕΦΑ να αποβάλει τις Κυπριακές ομάδες από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το θεωρούμε εντελώς λανθασμένο.

Η Ομόνοια κήρυξε τον «πόλεμο» στην ηγετική πυραμίδα της Ομοσπονδίας και είναι αποφασισμένη να το τραβήξει όσο πάει γιατί  πιστεύει ότι έτσι αρμόζει εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα που έχουν κυλιστεί στον βούρκο της απαξίωσης και της ανομίας.

Η ΚΟΠ, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να επιβάλει την ισονομία μέσα στα γήπεδα καθώς η διαιτησία τα τελευταία χρόνια, και όχι μόνον, καταρράκωσε κάθε έννοια αξιοπιστίας στο πρωτάθλημα και προκάλεσε την μήνι  του καθε υγιούς φιλάθλου. Προσέξτε «υγιούς», γιατί υπάρχουν και οι νοσηροί.

Με τα καμώματα παραγόντων και άλλων παρατρεχάμενων έχει φτιαχτεί ένα οικοδόμημα κακάσχημο. Ένα έκτρωμα.

Αυτό που αναφέρει η Ομόνοια περι αιτήματος εποπτείας του ποδοσφαίρου έχει γίνει στην Ελλάδα. Η εποπτεία, όχι το αίτημα. Η ΦΙΦΑ αποφάσισε το 2016 να ορίσει μεταβατική επιτροπή εξομάλυνσης για την ΕΠΟ, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη, οι Μαλδίβες, το Μπενίν και το Ελ Σαλβαδόρ.

Όπως ίσως θυμάστε η Επιτροπή εξομάλυνσης λειτουργούσε υπό το αποβιώσαντα Κωστάκη Κουτσοκούμνη προκειμένου να βγει από την κρίση η ΕΠΟ.

Οι εν Ελλάδι αδελφοί απέδειξαν ότι δεν ήταν ικανοί να διοικήσουν το σπίτι τους και τους το κάνουν άλλοι μέχρι το τρέχον έτος.

Τότε οι δύο διεθνείς συνομοσπονδίες προειδοποίησαν πως σε περίπτωση που διαπιστώσουν παρεμβάσεις της πολιτείας που θα συνιστούν σαφή παράβαση του αυτοδιοίκητου, θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό της Ελλάδας.

Η Ελλάδα ήταν πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που της επιβλήθηκε «Μνημόνιο» στο ποδόσφαιρο. Λέτε να γινουμε εμείς η δεύτερη; Αρκετά απομακρυσμένο βέβαια το ενδεχόμενο. Η Ομόνοια πάντως έχει και το δύσκολο έργο που λέγεται βάρος της απόδειξης των ισχυρισμών της και δείχνει αποφασισμένη να φέρει σε πέρας το ζητούμενο.

Γιατί όμως να μην τελειώσουμε με ένα αισιόδοξο μήνυμα; Παρά τα όσα τραγικά συμβαίνουν θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα αυτά ενδεχομένως να δημιουργήσουν ευκαιρία για το ποδόσφαιρό μας, όχι να γίνει τέλειο –αυτό είναι ουτοπικό- αλλά να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να τρέξει στις ράγες του υγιούς ανταγωνισμού.

Είθε…

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Πυροβολήστε  τους !

Πυροβολήστε τους !

Αυτό που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές την φετινή χρονιά και θα βιώσουν κυρίως την επόμενη είναι βασανιστήριο
Πέτρος Παπαγιώργης
X