ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Οι λόγοι που καθιστούν δύσκολο το έργο

Νεόφυτος Λάρκου και Σίμος Ταραπoυλούζης εργάζονται μεθοδικά και θέλουν να μειώσουν στο ελάχιστο το ρίσκο στην προσπάθεια εξεύρεσης προπονητή

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Η αναζήτηση προπονητή είναι το κύριο θέμα που απασχολεί την Ομόνοια αυτές τις μέρες. Νεόφυτος Λάρκου και Σίμος Ταραπουλούζης κινούνται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, επιδιώκοντας να προσλάβει η ομάδα έναν προπονητή που θα διαθέτει συγκεκριμένο προφίλ, το οποίο έχουμε αναφέρει αρκετές φορές.

Πρώτη και κύρια ιδιότητα του νέου προπονητή θα πρέπει να είναι η δυνατή προσωπικότητα. Η διαδικασία εξεύρεσης θα γίνει πολύ προσεκτικά και φυσικά θα γίνει ενδελεχής έρευνα για τον κάθε υποψήφιο που θα ενταχθεί στη -μεταβαλλόμενη για την ώρα- μικρή λίστα. 

Για να βρούμε... αποτυπώματα Ομόνοιας πρέπει να πάμε πολύ πίσω.

Το έργο των δύο ανδρών είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολο. Η Ομόνοια χρειάζεται έναν άνθρωπο που μέσω της προσωπικότητας και κατ’επέκταση της ικανότητας του να τη θέσει επί τέλους σε μια άλλη πορεία. Το να είναι ο προπονητής άτομο με τριβή στην Κύπρο αποτελεί πλεονέκτημα, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό αποτελεί καθοριστικό παράγοντα. Αν για παράδειγμα η επιλογή θα γίνει μεταξύ δυο ίσων από πλευράς δυνατοτήτων και επίδειξης έργου προπονητών και ο ένας εξ’αυτών έχει εργαστεί στην Κύπρο έχει αυτός προτεραιότητα στην πρόσληψη.

Αυτή η συγκεκριμένη καρέκλα είναι …ηλεκτρική. Κανείς κατά τα τελευταία χρόνια δεν καταφέρνει να αποφύγει το ...μοιραίο παρά το ότι η Ομόνοια παραδοσιακά δείχνει υπομονή με τους εκάστοτε προπονητές, εκτός από φέτος που αναγκάστηκε να προβεί σε αλλαγές νωρίς. Ο τελευταίος πετυχημένος προπονητής που πέρασε από την Ομόνοια ήταν ο σημερινός αθλητικός διευθυντής που επί των ημερών του επήλθε η κατάκτηση του Κυπέλλου (2012). Ήταν ο τελευταίος τίτλος που έχει κερδίσει η ομάδα μαζί με το σούπερ καπ την ίδια χρονιά. Πετυχημένος από πλευράς τίτλου. Γιατί από…. μπάλα, ούτε τότε η ομάδα ήταν …. Ομόνοια.

Όπως δεν ήταν ……Ομόνοια ούτε τη χρονιά 2010 που πήρε το τελευταίο πρωτάθλημα με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο και ένα γαλαξία αστέρων στο δυναμικό της. Για να βρούμε... αποτυπώματα Ομόνοιας πρέπει να πάμε πολύ πίσω. Αρχές της δεκαετίας 2000-2010. Αναφερόμαστε σε αυτόν τον παράγοντα, (δηλαδή το ελκυστικό ποδόσφαιρο), γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον κόσμο της Ομόνοιας αφού αποτελεί συστατικό του dna της. Το απαιτεί αυτό ο κόσμος. Ειδικά οι παλαιότεροι φίλαθλοι.

Ο κόσμος είναι σφόδρα πικραμένος αφού λόγω των πολλών χρόνων της πενίας έχει κυριευτεί από μια πεσσιμιστική νοοτροπία με αποτέλεσμα η γκρίνια να είναι ατέλειωτη και η πίεση που ασκείται στην ομάδα σχεδόν εξοντωτική. Και αυτό τον παράγοντα θα έχει να αντιμετωπίσει ο νέος κόουτς.

Τεράστιος είναι ο βαθμός δυσκολίας του έργου των Νεόφυτου Λάρκου και Σίμου Ταραπουλούζη που ασφαλώς και νοιώθουν τα βάρος αυτής της ευθύνης αφού ξέρουν καλά ότι η απόφαση τους θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ομόνοιας κατά τη νέα χρονιά. Μια χρονιά που ο κόσμος απαιτεί όσο ποτέ πριν, την αγωνιστική αναγέννηση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X