ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαρτυρίες για τα μαρτύρια

Καταγγελίες ναι, αλλά χρειάζονται και πρόσωπα για να καταθέσουν

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Έχουν προσφάτως λεχθεί φοβερά και τρομερά πράγματα από το Χριστόφορο Τορναρίτη και τον Κώστα Καραβίδα, αναφορικά με το Κυπριακό ποδοσφαιρικό περιβάλλον και ταυτόχρονα άκρως προσβλητικά για τον πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα.

Πράγματα που όσο «βαριά» και αν ακούγονται, δεν βγαίνουν στην επιφάνεια για πρώτη φορά, αλλά  αυτές τις μέρες φυσιολογικά απασχολούν πολύ έντονα όλο το φίλαθλο κοινό, που έχει δίκιο να είναι αγανακτισμένο με όλα αυτά.

Οι κύριοι... κατήγοροι, είναι όχι απλά μέλη, αλλά βασικά στελέχη του εν λόγω ιδιόμορφου περιβάλλοντος. Τώρα το γιατί αμφότεροι θυμήθηκαν αυτά τα πράγματα τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, το ξέρουν και τα νήπια. Εκτός αν τα αντιλήφθηκαν με αρκετή χρονοκαθυστέρηση. Και ενοχλήθηκαν τώρα. Δεν πειράζει. «Κάλιο αργά πάρα ποτέ», που λέει και η ρήση.

Το εύλογο ερώτημα αναφέρεται στα εν Κύπρω δεδομένα και ως εκ τούτου είναι εκ των πραγμάτων από διαδικαστικό μέχρι αφελές

Ο ένας εξ αυτών έλεγε ότι δεν υπάρχει τίποτα και ότι οδηγείται σε λανθασμένα μονοπάτια ο Σταύρος Παπασταύρου όταν παλιότερα προέβη σε καταγγελίες που αφορούν κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο μας. Πάντως ο Σταύρος Παπασταύρου κατέθεσε και στοιχεία, το δε πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για τις καταγγελίες του, μελετάται από τη Γενική Εισαγγελία.

Αν θα προχωρήσουν τα πράγματα με τις τρέχουσες καταγγελίες; Το εύλογο ερώτημα αναφέρεται στα εν Κύπρω δεδομένα και ως εκ τούτου είναι εκ των πραγμάτων από διαδικαστικό, μέχρι αφελές.

Το νομικό σύστημα στην Κύπρο -και όχι μόνο-, είναι τέτοιο που χρειάζονται πρόσωπα που θα καταθέσουν και θα μαρτυρήσουν και όχι να κάνουν πίσω. Πρέπει δηλαδή να υπάρχει μαρτυρία για τα όσα καταγγέλλονται.

Αναφερόμενος κανείς σε μαρτυρίες, θυμάται το χαρακτηριστικό παράδειγμα υπόθεσης χειραγώγησης ποδοσφαιρικού αγώνα που καταχωρήθηκε στο Κακουργιοδικείο το 2020 -έφθασε μέχρι εκεί-, αλλά μετά από συνεχείς αναβολές, η ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων αναστάληκε αφού οι δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας δεν επιθυμούσαν πλέον να καταθέσουν.

Ήταν η πρώτη ποινική υπόθεση στα κυπριακά δικαστικά χρονικά που οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης σε σχέση με το «στήσιμο» ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, με βασικούς μάρτυρες κατηγορίας ποδοσφαιρικό παράγοντα και ποδοσφαιριστή, οι οποίοι είχαν άμεση γνώση των γεγονότων όταν εξ αρχής κατάγγελλαν την υπόθεση στην Αστυνομία. Μετά άλλαξαν στάση.

Μαρτυρίες για τα μαρτύρια του Κυπριακού ποδοσφαίρου υπάρχουν; Αν δεν υπάρχουν, τότε όλα είναι έπεα πτερόεντα. Όμως και υπαρκτές να είναι, καθίστανται μετά ανύπαρκτες. Δυστυχώς...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Nα γράψουν ιστορία

Nα γράψουν ιστορία

Η πετοσφαιρική Ομόνοια, που κυριαρχεί στο χώρο θα πάει στο Βέλγιο για το δεύτερο βήμα πρόκρισης στην οκτάδα του CEV Challenge ...
Πέτρος Παπαγιώργης