ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Ταξίδι στην ποιότητα

Είναι εμφανές ότι η υπεροχή των Μαυροβουνίων στον τομέα, αυτό επιβάλλει

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Έχασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το αντίστοιχο του Μαυροβουνίου (0-2) το περασμένο Σάββατο στο ΓΣΠ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της 3ης Κατηγορίας Nations League 2020-21.

Η καλή αρχή στη νέα προσπάθεια με το Γιόχαν Βάλεμ στον πάγκο, που για ευνόητους λόγους όλοι θέλαμε, δεν έγινε πραγματικότητα.

Είναι άστοχο για να μην πω ανόητο το  να ασκήσει κανείς κριτική στο Βέλγο τεχνικό ή στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν το περασμένο Σάββατο στο ΓΣΠ.

Η προσπάθεια των παιδιών, είχε ένταση, ο δε ζήλος, ήταν εμφανέστατος,  ένιοτε και υπερβάλλων. Ήθελαν άπαντες σφόδρα να βγούμε νικητές από αυτήν την αναμέτρηση, στην οποία επενδύσαμε ψυχολογικά.

Όμως ξέρουμε όλοι, ότι, ...άλλο το θέλω, άλλο το μπορώ. Η αντίπαλη ομάδα, ( εκπροσωπούσα χώρα 650 περίπου χιλιάδων κατοίκων), ήταν καλύτερη. Υστερούσαμε σε ποιότητα. Και πιο γρήγοροι ήταν ο αντίπαλοι μας και πιο δυνατοί και… πρώτοι στη μπάλα έπεφταν και τεχνικά ήταν πιο καταρτισμένοι.

Παρά το ότι το ματς έγινε στη Λευκωσία, αυτοί είχαν τον έλεγχο και κυκλοφορούσαν σχεδόν ιδανικά τη μπάλα. Και το γεγονός ότι δεν δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες είναι κυρίως γιατί… από μόνοι τους τα μπέρδευαν.

Και οι Πιέρος Σωτηρίου, Νικόλας Ιωάννου, Χάμπος Κυριάκου για παράδειγμα να έπαιζαν, λίγο θα άλλαζε η εικόνα. Δεν ήταν θέμα απειρίας. Αν το νομίζουμε αυτό, τότε λάθος διάγνωση κάνουμε.

Εκείνο που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι το ότι μια ομάδα της κατηγορίας μας, (με βάση την αξιολόγηση στο θεσμό), έδειξε σαφώς ανώτερη από τη δική μας. Ο μόνος τρόπος να  διαφοροποιηθούμε είναι να ανεβάσουμε την ποιότητα μας. Αυτούς τους ταλαντούχους νεαρούς που καθίσαμε με προσοχή να δούμε από την τηλεόραση, πήραμε απόφαση ότι θα τους προωθήσουμε και να τους δουλέψουμε έτσι ώστε να βελτιωθούν σε σημείο που να είμαστε ανταγωνιστικοί ώστε να φθάσουμε στο σημείο να διεκδικούμε και να εξασφαλίζουμε πρόκριση σε τελική φάση των θεσμών που λαμβάνουμε μέρος. Έτσι απλά. Στη διατύπωση. Όχι στην πράξη. Γιατί το ταξίδι στην ποιότητα είναι μακρύ.

Το ευχάριστο είναι ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας των  πολύ αξιόλογων ταλέντων μας, η ποιότητα πλάθεται. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Ατρόμητη…

Ατρόμητη…

Η Ομόνοια βγάζει ποιότητα και αυτοπεποίθηση στην Ευρώπη
Πέτρος Παπαγιώργης
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ