ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ΟΥΕΦΑ που ξέρει καλύτερα και το νόημα των ημερών

Οι κρατούντες το ποδόσφαιρο είναι… σοφότεροι από τις κυβερνήσεις και μακριά από την ουσία της τρέχουσας τραγικότητας

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει στους επόμενους μήνες, μέσα σε συνθήκες που θα μας υποδείξουν οι δημόσιες αρχές, και πως κάθε απόφαση οριστικής διακοπής εγχώριων διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη».

Αυτό λέει η ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ. Επίσης ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, τόνισε ότι το Βέλγιο κλείνοντας οριστικά το πρωτάθλημα έβαλε σε κίνδυνο τη συμμετοχή των ομάδων στην Ευρώπη και «απείλησε» με τιμωρία όσους κάνουν κάτι ανάλογο.

Αν κατάλαβα καλά οι της UEFA ξέρουν καλύτερα από τους επιστήμονες της κάθε χώρας το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τον Covid-19. Οι διοικούντες τη διεθνή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξέρουν καλύτερα από το Βέλγο Υπουργό Υγείας και από τους Βέλγους επιδημιολόγους την κατάσταση στη χώρα τους. Ξέρουν καλύτερα τις δυνατότητες της για την αντιμετώπιση της!

Είναι εμφανές ότι οι της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας …βιάζονται να ξαναρχίσει η δράση. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν υπερφορτώσει τους ποδοσφαιριστές (τους έχουν εργαλιοποιήσει) με… ότι τους κατέβει στο κεφάλι (Nations League, The Europa League 2 και δε συμμαζεύεται).

Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από το να αβγατίζουν κάποιοι τα χρήματα τους (ποδόσφαιρο ίσον χρήμα).

Αδυσώπητες είναι οι μάχες που δίνονται για τα δικαιώματα των αναμεταδόσεων. Ο πόλεμος για την ιδιοκτησία των εικόνων του ποδοσφαίρου είναι σκληρότατος και έχει πολλαπλό περιεχόμενο.

Με βάση στοιχεία, ξεπερνούν σε έναν μήνα τα 3 δισεκατομμύρια αυτοί που παρακολουθούν ποδοσφαιρικούς αγώνες και είναι 200 εκατομμύρια όσοι παίζουν μπάλα.

Δεν ξέρω μετά από μια μακρά παύση-που δεν ξερει κανείς πόσο…μακρά θα είναι αν υπάρχει νόημα να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Υπάρχει όμως νόημα να ξαναρχίσει το ποδόσφαιρο-(όταν υπάρχει ασφάλεια της δημόσιας υγείας κάτι που ασφαλώς και δεν θα αποφασίσει η ΟΥΕΦΑ αλλά οι γνώστες του αντικειμένου) γιατί ως εκ της φύσης του έχει την τεράστια δυναμική να βοηθήσει τον κόσμο να να ξεδώσει από όλο αυτό το βασανιστήριο που βιώνει.

Στο μεταξύ το νόημα των ημερών εμπεριέχεται μέσα στις εξής φράσεις: Συμπόνια, Αλληλεγγύη, Καθήκον, Αυταπάρνηση, Αγάπη προς το συνάνθρωπο, Φιλία, Ενσυναίσθηση, Συνεργασία ανάμεσα στα έθνη και τους λαούς.

Αυτά, για τον καθένα που –όχι στα λόγια- θέλει να ονομάζεται άνθρωπος είναι και παραμένουν αναλλοίωτα. Στις μέρες μας ακόμη περισσότερο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Ατρόμητη…

Ατρόμητη…

Η Ομόνοια βγάζει ποιότητα και αυτοπεποίθηση στην Ευρώπη
Πέτρος Παπαγιώργης
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ