ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η παράσταση έχει ήδη αρχίσει

Περί των εκτιμήσεων του Γιέσπερ Γιάνσον

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον τη συνέντευξη του Γιέσπερ Γιάνσον στο επίσημο κανάλι της Ομόνοιας. Τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν την Ομόνοια, ενώ εξήγησε παράλληλα τη στόχευση του (ουχί προσωπική, αλλά της Ομόνοιας) που είναι η δημιουργία ενός υγιούς και βιώσιμου οργανισμού, που θα αναπτύσσει παίκτες  μέσω των ακαδημιών, ή μέσω της πρώτης ομάδας για την δημιουργία εσόδων, ενώ την ίδια στιγμή η ομάδα πρέπει να κερδίζει το κάθε παιχνίδι και να κερδίζει τίτλους, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Μια αντίκρυση των πραγμάτων μέσω μακροπρόθεσμου πλάνου.

Σε ερώτηση που του υποβλήθηκε για το αν πρόεκυψαν διαφωνίες με το Σωφρόνη Αυγουστή, είπε: «Όχι ιδιαίτερα. Είμαστε σε αυτή τη δουλειά χρόνια. Οι προπονητές θέλουν να έχουν παίκτες συνέχεια. Αυτό είναι το κύριο πράγμα, αλλά πρέπει να τους εντάξεις μέσα σε ένα γκρουπ, μέσα στην οικονομία και σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο».

Αυτά «αντικατοπτρίζονται» ως εξής: «Ο Σωφρόνης Αυγουστή μετά τον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν αναφέρθηκε στην ανάγκη για επιθετική ενίσχυση. Ο Γιέσπερ Γιάνσον στη συνέντευξη είπε ότι η ενίσχυση δεν είναι κάτι που επείγει.

Μέσα από την ενδιαφέρουσα συνέντευξη -ήταν μακροσκελής αλλά δεν πλάτειασε - επιλέγουμε ερωτααπαντήσεις σε δυο σημαντικά θέματα.

«Την προηγούμενη σεζόν ο Άρης ήταν ο πρωταθλητής. Τώρα είναι η ομάδα που πρέπει να κερδίσεις στην Κύπρο. Πιστεύεις ότι είμαστε στο επίπεδο για να ανταγωνιστούμε όχι μόνο τον Άρη αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες; Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα από πέρσι. Πιστεύεις μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για το πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη»;

«Ναι, σίγουρα. Γιατί να μην είμαστε; Για μένα, στην Ομόνοια όλοι πρέπει να πιστεύουμε. Όταν κοιτάζω τους παίκτες, τον οργανισμό, τον Σύλλογο, σίγουρα! Σίγουρα θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην είμαστε. Όπως είπα, αν δεις το ρόστερ και τους παίκτες που έχουμε και το στήσιμο γύρω, σίγουρα θα είναι ένα, μια ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Έχεις και αντιπάλους. Κάποτε είναι δοκάρι έξω, κάποτε είναι δοκάρι μέσα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό είναι ενδιαφέρον το ποδόσφαιρο στην Κύπρο, προοδεύει. Τέσσερις ομάδες προχώρησαν στην Ευρώπη τώρα και είναι πολύ ενδιαφέρον. Είμαι πολύ ενήμερος για τον ανταγωνισμό. Πρέπει όμως να πιστεύουμε σε αυτό. Είμαστε η Ομόνοια και αυτό είναι το κυριότερο πράγμα που πρέπει να βγαίνεις έξω και να πιστεύεις σε αυτό».

«Δεν είναι επείγον για την Ομόνοια τώρα να κάνει κάποιες επιπλέον μετεγγραφικές κινήσεις»; «Όχι επείγον. Ίσως γίνουν, δεν είπα αυτό, αλλά δεν είναι επείγον. Εχουμε την ομάδα σκάουτινγκ, δουλεύουμε καθημερινά και είμαστε σε επαφή αλλά δεν είναι κάτι σίγουρο. Για εμένα είμαστε σε αρκετά καλή θέση. Αυτό σου διασφαλίζει, επίσης, πως όταν κάτσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν έχεις άγχος. Δεν υπάρχει επείγον ανάγκη σε καμία θέση, όχι».

Αρα ο Γέσπερ Γιάνσον εκτιμά, ότι η ομάδα όπως παρουσιάζεται τώρα είναι ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα και την Ευρώπη, ενώ η πραγματοποίηση μετεγγραφής αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται ως επείγουσα. Αυτό το τελευταίο, όπως είναι φυσικό, δημιούργησε ξενερωτικό συναίσθημα στον κόσμο.

Ο Σουηδός Αθλητικός Διευθυντής, ως εκ της θέσεως του, έχει τον τελευταίο λόγο, στις μετεγγραφές. Αυτό άλλωστε είπε και ο ίδιος. Για την ώρα, οι εκτιμήσεις του Σουηδού δεν κρίνονται. Σαφώς  και δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση επί τούτου.

Όλα θα κριθούν όταν θα έχει προχωρήσει η (εντός γηπέδου) παράσταση. Γιατί, η παράσταση έχει αρχίσει ήδη. Με την τέλεση τον αγώνα του Σούπερ Καπ  και των δυο Ευρωπαικών.   

 

Χορηγός μετάδοσης αγώνα ο Stoiximan.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση