ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ομάδα που δεν είχε προοπτική…

Η απόφαση της διοίκησης, η δουλειά του Νιλ Λένον και η είσοδος στον τελικό

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή από τότε που αναλάβαμε την Ομόνοια. Ισως πιο δύσκολη και από το 2018 όταν αναλάβαμε αρχικά την Ομόνοια». Αυτό είπε χαρακτηριστικά το μέλος του ΔΣ της εταιρείας Νικόλας Γεωργιάδης σε τοποθέτηση στην εκπομπή «Total Green» στις 28 Φεβρουαρίου. Τη μέρα δηλαδή που Ομόνοια ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με το Χένινγκ Μπεργκ.

Τα αποτελέσματα σε εκείνο το χρονικό διάστημα, αλλά και η γενικότερη εικόνα της ομάδας ήταν αποτρεπτικά στοιχεία για την περεταίρω παραμονή του πετυχημένου Νορβηγού στον «πράσινο» πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σε λιγότερο από δυο μήνες μετά την πρόσληψη του ο Νιλ Λένον έχει οδηγήσει την ομάδα στον τελικό

Η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει προς το κατά την άποψη της, συμφέρον του συλλόγου και θεώρησε ότι αυτό απαιτούσε μια άμεση αλλαγή στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας για να καταφέρει η ομάδα να διεκδικήσει το κύπελλο. Γιατί όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθείς, το κύπελλο σημαίνει πολλά για την Ομόνοια.

Εκείνες βέβαια τις μέρες με την πρωταθλήτρια να παρουσιάζει κακή αγωνιστική εικόνα και να μένει εκτός πρώτης εξάδας η εκτίμηση που υπήρχε από την πλειοψηφία φιλάθλων ήταν ότι η ομάδα αυτή χρειάζεται σχεδόν ολική αναδόμηση και ότι δεν έχει καμιά προοπτική. Υπήρχε δε ως συνήθως και μια μερίδα πιο απόλυτη, που θεωρούσε ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι παίκτες αυτοί είναι …άσχετοι με το ποδόσφαιρο.

Στις 9 Μαρτίου η Ομόνοια ανακοίνωσε την πρόσληψη του Νιλ Λένον στο πόστο του τεχνικού ηγέτη. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα προπονητών που έχουν έλθει στην Κύπρο. Ίσως το μεγαλύτερο. Ο 50χρονος προπονητής αποχώρησε από τη Σέλτικ τον Φεβρουάριο του 2021, έχοντας κατακτήσει με τους Κέλτες 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, σε δύο θητείες.

Σε λιγότερο από δυο μήνες μετά την πρόσληψη του, ο Νιλ Λένον έχει οδηγήσει την ομάδα στον τελικό. Δεν έχει μαγικό ραβδί ο άνθρωπος. Έχει όμως καταφέρει να αλλάξει σχεδόν ολοκληρωτικά την ομάδα προς το καλύτερο. Ταυτόχρονα δε, την έχει κάνει ελκυστική για τον κόσμο.

Έχει καταφέρει να μετατρέψει την αρνητικότητα σε θετικότητα. Με την δουλειά του, τη γνώση του, τη θετική του σκέψη, την επικοινωνιακή του ικανότητα και την επιδραστικότητα του χαρακτήρα του στους παίκτες, που με τη σειρά τους βγάζουν κοντά στο εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων τους. 

Η απόφαση του ΔΣ της Ομόνοιας η καλύτερα αυτοί που την πήραν μέχρι στιγμής δικαιώνονται. Η ομάδα που απογοήτευσε στο πρωτάθλημα και λοιδορήθηκε από πολλούς –καλοθελητές κυρίως- διεκδικεί με πολλές πιθανότητες το τρόπαιο του Κυπέλλου και κατ’επέκταση την έξοδο στην Ευρώπη.

Η ομάδα που δεν είχε προοπτική…

ΥΓ Αν η Ομόνοια κατακτήσει το Κύπελλο θα μπει κατευθείαν στην κλήρωση του γ’ προκριματικού του Europa League, με μια πρόκριση θα σφραγίσει θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο (Conference League), με δύο προκρίσεις θα μπει ομίλους Europa League, ενώ θα έχει και δεύτερη ευκαιρία σε περίπτωση που αποκλειστεί από τον πρώτο αντίπαλο που θα βρει μπροστά της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Nα γράψουν ιστορία

Nα γράψουν ιστορία

Η πετοσφαιρική Ομόνοια, που κυριαρχεί στο χώρο θα πάει στο Βέλγιο για το δεύτερο βήμα πρόκρισης στην οκτάδα του CEV Challenge ...
Πέτρος Παπαγιώργης