ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χένινγκ Μπεργκ: Σύγχρονος Μωυσής

Οδηγεί την Ομόνοια στη δική της γη της Επαγγελίας

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

«Σε γενικές γραμμές ήρθαμε εδώ με σωστή νοοτροπία και ήμασταν έτοιμοι για αυτόν τον αγώνα. Όλοι ήταν έτοιμοι για αυτό τον αγώνα και νομίζω αυτό ήταν το σημαντικό».

Αυτές οι αποσπασματικές λέξεις από τις δηλώσεις του Χένινγκ Μπεργκ είναι όλο το ζουμί της μεγαλειώδους νίκης που έφερε την πρόκριση για την Ομόνοια στον τρίτο προκριματικό γύρο επί μιας αξιόλογης ομάδας με μεγάλη πείρα σε ματς στην Ευρώπη.

Η Ομόνοια μπήκε στο γήπεδο όχι ως αουτσάιντερ, ούτε ως φαβορί βέβαια, αλλά ως η ομάδα που είχε στόχο να παίξει το ματς ως ίσον προς ίσον και να κερδίσει.

Η Ομόνοια παρατάχθηκε  μέσα στη Βαρσοβία με νοοτροπία νικητή.  Δεν πήγε εκεί με τη νοοτροπία μικρομεσαίας μίζερης ομάδας που βασικά εκφράζεται ως εξής: «Είμαι αουτσάιντερ, το βάρος δεν είναι πάνω μου και αν χάσω δεν θα μου ζητήσει κανείς το λόγο και ούτε ...τρέχει κάτι».

Η Ομόνοια μπήκε στο γήπεδο, όχι ως αουτσάιντερ, ούτε ως φαβορί βέβαια, αλλά ως ομάδα που είχε στόχο να παίξει το ματς ως ίσον προς ίσον και να κερδίσει. Να δει στα μάτια τη δυνατή αντίπαλο που είχε το πλεονέκτημα της έδρας. Το έκανε στον απόλυτο βαθμό αναγκάζοντας την να υποκύψει στο σκορ, αλλά αυτό ήταν απλώς το αποτέλεσμα. Προηγήθηκε...  διαδικασία. Δεν άφησε τη Λέγκια να δώσει ρυθμό, να επιβληθεί και να συμπεριφερθεί ως γηπεδούχος που με την πίεση που θα ασκούσε, αργά η γρήγορα θα ερχόταν το γκολ και με το σφύριγμα της λήξης θα έπαιρνε την πρόκριση. Η Λέγκια αυτό ηθελε να κάνει. Εμεινε όμως  με την... πρόθεση.

Ο Χένινγκ Μπεργκ είναι ο κύριος υπεύθυνος της διαμόρφωσης της νοοτροπίας των ποδοσφαιριστών που παρατάχθηκαν στο γήπεδο. Με τον τρόπο που αντιμετώπισε το ματς στην Πάφο  σε συνδυασμό με  το χθεσινό, έδειξε το πώς σκέφτεται ένας προπονητής  ομάδας με στόχους. Αυτή η αντιμετώπιση ήταν καθοδηγητική για τους παίκτες. Που με τη σειρά τους έκαναν κτήμα τους το τι πρέπει να κάνουν. Αυτά, ως στάση απέναντι στο παιχνίδι. Οι τεχνικές συμβουλές, που εκ του πρακτέου ήταν ορθότατες, είναι η άλλη πτυχή των πραγμάτων που αφορούν τη δουλειά του Νορβηγού.

Ο Χένινγκ Μπεργκ ως σύγχρονος Μωυσής οδηγεί την Ομόνοια στη δική της γη της Επαγγελίας. Όπως ακριβώς οδήγησε ο Μωυσής το λαό του.

Ήταν πάντως επίπονο το ταξίδι των Ιουδαίων μέσα από την έρημο Σινά, προκειμένου να οδηγηθούν στην ελευθερία και τη γη που τους είχε υποσχεθεί ο Θεός. Αυτό λέει η θρησκεία μέσα από τις Γραφές. Δεν… πεθαίνω γιαυτά –έστω και ως παραβολές- αλλά τα βρίσκω ταιριαστά με την  περίπτωση του Μπεργκ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Ατρόμητη…

Ατρόμητη…

Η Ομόνοια βγάζει ποιότητα και αυτοπεποίθηση στην Ευρώπη
Πέτρος Παπαγιώργης
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ