ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα σοβαρό και ευαίσθητο θέμα

Δημιουργήθηκε με τη μη κλήση του Τουρκοκύπριου νεαρού ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Ταχσίν Οζλέρ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Θέμα έχει προκύψει από χθες στον Τύπο στα κατεχόμενα λόγω της επιστολής του ευρωβουλευτή Νιαζί Κιζιλγιουρέκ προς την ΚΟΠ με αντικείμενο το γεγονός ότι ο νεαρός Τουρκοκύπριος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας Ταχσίν Οζλέρ είναι θύμα διάκρισης - εθνικότητας γαρ - γιατί δεν κλήθηκε για προπονήσεις στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα Κ17.

Σύμφωνα με την επιστολή, «ο Ταχσίν Οζλέρ, παίκτης της Ομόνοιας Κ17, ήταν ο μόνος παίκτης της Ομόνοιας που δεν κλήθηκε στην ομάδα, αν και προτάθηκε από τη διοίκηση της Ομόνοιας, προκειμένου να περάσει από δοκιμαστικά από την Εθνική Κύπρου».

Μιλώντας με ανθρώπους γνώστες του χώρου των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων λένε για το μικρό τα καλύτερα

Επίσης στην επιστολή υπάρχει ο ισχυρισμός του ευρωβουλευτή ότι ο ποδοσφαιριστής σε επιστολή που του απέστειλε στις 9 Μαΐου 2022, ανέφερε ότι έπεσε θύμα διάκρισης.

Στην επιστολή υπάρχουν δυο ανακρίβειες. Ο νεαρός, όντως πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, δεν είναι ο μόνος από την Ομόνοια που δεν περιλαμβανόταν στην κλήση του ομοσπονδιακού προπονητή Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη. Στην κλήση είχαν περιληφθεί έξι παίκτες της Ομόνοιας. 

Επίσης, όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ξέρουν ότι οι κλήσεις στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα δεν γίνονται με …προτάσεις των ομάδων. Αυτό ακριβώς αναγράφεται στην επιστολή. Εκείνο που στην πράξη γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και είναι απολύτως φυσιολογικό και αναγκαίο είναι το ότι οι προπονητές των Εθνικών είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους προπονητές των συλλόγων για σκοπούς αλληλοενημέρωσης.

Ο Ταχσίν Οζλέρ, που γεννήθηκε στις 28/1/2006, (είναι μαθητής σε ιδιωτικό σχολείο στις ελεύθερες περιοχές), εντάχθηκε πολύ μικρός από τις Ακαδημίες της Κουτσιούκ Καιμακλί στις ακαδημίες της Ομόνοιας και αυτήν τη στιγμή αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας Κ17, ενώ φέτος έχει συμμετοχές και με την Κ16.

Ο Οζλέρ, προωθήθηκε από την Κ16 στην Κ17. Είναι αριστερός winger,γρήγορος με πολύ καλές κινήσεις και γενικώς ...πολύ υποσχόμενος ποδοσφαιριστής. 

Μιλώντας με ανθρώπους, γνώστες του χώρου των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων, μάθαμε για το μικρό τα καλύτερα. Η δε άποψη τους είναι ότι ο συγκεκριμένος αξίζει να πάρει μια ευκαιρία για να δοκιμάσει την τύχη του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η ίδια άποψη -δηλαδή το ότι αξίζουν ευκαιρία -επικρατεί όμως και για άλλους παίκτες που είναι Ελληνοκύπριοι. Αυτό συμβαίνει παντού και πάντοτε στο ποδόσφαιρο όταν πρόκειται για κλήσεις ποδοσφαιριστών.

Αν στην περίπτωση του Οζλέρ, υπάρχει κώλυμα …εθνικότητας δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν υπάρχει. Επαναλαμβάνω. Θέλουμε. Δεν γνωρίζουμε (για την ώρα).

Για ένα πράγμα όμως είμαστε σίγουροι. Κανένας δεν έχει δικαίωμα για οιονδήποτε λόγο να βάζει αχρείαστη πίεση σε ένα νεαρό παιδί που θέλει να ζήσει το όνειρο του.  Η να εμποδίζει ένα παιδί  προς τούτο.

Επίσης σε γενικότερη βάση, είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και ευαίσθητο θέμα που αφορά την πατρίδα μας. Γιαυτό όλοι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ασχολούμαστε με αυτό. 

Εννοείται ότι θα επανέλθουμε αν κριθεί αναγκαίο.

 ΥΓ. Επικοινωνήσαμε χθες βράδυ με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη που δεν προέβη σε τοποθέτηση επί του θέματος, λέγοντας μας ότι το όλο θέμα χειρίζεται η ΚΟΠ που προτίθεται να προχωρήσει σε απάντηση. Όποια όμως και να είναι η απάντηση, για μας, το θέμα δεν ...τελειώνει εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Nα γράψουν ιστορία

Nα γράψουν ιστορία

Η πετοσφαιρική Ομόνοια, που κυριαρχεί στο χώρο θα πάει στο Βέλγιο για το δεύτερο βήμα πρόκρισης στην οκτάδα του CEV Challenge ...
Πέτρος Παπαγιώργης