ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα καλύτερο αύριο

Στη ζωή μας, αλλά και στο ποδόσφαιρο

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Αμέσως μετά το τέλος των διασκέψεων με την UEFA, ο πρόεδρος της Ισπανικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουβιάλες παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μέσω της οποίας ξεκαθάρισε πως η απόφαση στην Ισπανία, είναι τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν.

«Η κατάταξη των ομάδων πρέπει να κριθεί από τις επιδόσεις τους μέσα στο γήπεδο. Είναι άδικο να κριθούν όλα με την κατάσταση όπως είναι τώρα», ανέφερε.

Το ότι περιστοιχιζόμαστε από θάλασσα-δεν έχουμε χερσαία σύνορα- και το ότι είμαστε μικροί στο πληθυσμιακό μέγεθος αποτελούν πλεονεκτήματα

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Δεν νομίζω να υπάρχει λογικός άνθρωπος στον πλανήτη που να  πιστεύει το αντίθετο. Όλοι θέλουμε να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα και να τελειώσουν. Η δικαιοσύνη και η πραγματικότητα όμως δεν συμβαδίζουν.

Όποια χώρα δεν «καθαρίσει» με τον κορωνοϊό σε σημείο που να αποφασίσουν οι ειδήμονες ότι είναι δυνατό να υπάρξει αθλητική δραστηριότητα, δεν θα έχει…κανονική πρωταθλήτρια. Η δεν θα έχει καθόλου πρωταθλήτρια.

Η απόσταση μεταξύ δικαιοσύνης και πραγματικότητας δεν επιβάλλεται μόνο από τις πανδημίες. Στην πολιτική επιβάλλεται συχνότερα.   Επιβάλεται από τους εκάστοτε ισχυρούς και την πληρώνουν οι  εκάστοτε αθώοι και ανήμποροι να αντιδράσουν στην απληστία τους. Κλασικό σύγχρονο παράδειγμα η Συρία με τα εκατομμύρια των απελπισμένων προσφύγων που προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους, (είναι αλήθεια ότι με τον κορωνοϊό τους ξεχάσαμε). Γενικά στην ιστορία της ανθρωπότητας, η αδικία είναι ο κανόνας. Αρα στο ποδόσφαιρο και μάλιστα σε  μεγάλο αριθμό χωρών στο παρόν ζήτημα είναι  πολύ πιθανό να επικρατήσει το άδικο. 

Επιστρέφουμε στα δικά μας. Αν θα τελειώσει το δικό μας πρωτάθλημα; Κανείς δεν ξέρει, γιατί κανείς δεν ξέρει πότε θα…καθαρίσουμε από  τον κορωνοϊό σε σημείο που να... κλωτσήσουμε μπάλα.

Το πόσο εφικτό είναι το σενάριο για ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων τον Μάιο και τον Ιούνιο, θα το δούμε στην πράξη.

Το καλό σενάριο, θέλει το πρωτάθλημα να επαναρχίζει αρχές Μαΐου. Έχουν μείνει εννιά αγωνιστικές για το πρωτάθλημα και 3 για το κύπελλο (οι ημιτελικοί και ο τελικός), δηλαδή 12 αγωνιστικές. Με 2 αγωνιστικές κάθε βδομάδα, η σεζόν ολοκληρώνεται.

Η επανέναρξη θα γίνει-αν γίνει- μετά από δίμηνη αποχή. Εννοείται ότι οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν σχεδόν κανονική προετοιμασία για να επανέλθουν. Για φιλικά δεν ξέρω. Υπολογίστε ότι μέσα στη δίμηνη αποχή αρκετοί από αυτούς έμειναν μόνοι χωρίς τα δικά τους πρόσωπα. Χωρίς ψυχική επαφή  σε μια ξένη χώρα. Άρα, ενδεχομένως, το θέμα της προετοιμασίας να μην είναι μόνο σωματικό.

Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι, έχουν οικογένειες, (εκτός αν στα μυαλά μας «μετρούν» μόνο οι δικές μας οικογένειες), και δεν είναι παιχνιδάκια που τα κουρδίζεις και αρχίζουν να τρέχουν.

 Υπάρχουν και  αυτοί που λένε να ακυρωθεί το πρωτάθλημα και να πάνε στην Ευρώπη αυτοί που πήγαν πέρσι. Είναι όντως εκπληκτικό αυτό. Ως ανέκδοτο. 

Στο μεταξύ, εν μέσω πανδημίας, βλέπουμε διάφορους άσχετους με το θέμα να ανοίγουν το στόμα τους και να λένε ότι τους κατέβει. Ας αφήσουμε τους ειδικούς να τοποθετούνται. Επίσης κάποια ΜΜΕ (δυστυχώς) εμπορεύονται το φόβο.

Σχετικά με τον ιό η λογική λέει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί έστω και αν αργήσαμε κάπως να πάρουμε κάποια συγκεκριμένα μέτρα δεν φαίνεται να κάναμε καίριο λάθος σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που λειτούργησαν με εγκληματική καθυστέρηση. Ειδικά για τους Άγγλους με εκείνο τον αναμαλλιάρη τον Πρωθυπουργό τα πράγματα είναι τραγικά. Τα βάσανα τους είναι πίσω. Και σε αυτό το θέμα και στο Brexit.

Το ότι περιστοιχιζόμαστε από θάλασσα- δεν έχουμε χερσαία σύνορα- και το ότι είμαστε μικροί ως  πληθυσμιακό μέγεθος αποτελούν πλεονεκτήματα.

Η προσοχή και οι προφυλάξεις θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτό που ζούμε.

Θέλουμε ένα καλύτερο αύριο στη ζωή μας, αλλά και στο ποδόσφαιρο.

Και παλεύουμε για αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X