ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
30° Λευκωσία,
01 Αυγούστου, 2021
sport fm - listen live

Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός

Όλα (και) στο ποδόσφαιρο θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) με επιστολή της, είχε προειδοποιήσει την UEFA για την κούραση των παικτών, λίγες ώρες πριν το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν. Ένα περιστατικό που είναι από τα πλέον συγκλονιστικά που έχουν συμβεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Η FIFPro λοιπόν λίγες ώρες πριν το συμβάν με τον Δανό ποδοσφαιριστή, με επιστολή της προς την UEFA είχε προειδοποιήσει για την εξάντληση των παικτών, μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η FIFPro με επίσημο έγγραφο σε UEFA και FIFA προειδοποίησε για τον απάνθρωπο όγκο παιχνιδιών

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφερόταν : «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο μας έχουν πει πόσο βαρύ και εξαντλητικό έχει γίνει το πρόγραμμα, οι συνθήκες σωματικές και πνευματικές, γύρω από έναν αγώνα, οδηγούν σε εξάντληση. Στους επόμενους μήνες θα συζητήσουμε με την FIFA ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ένα πιο δίκαιο πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές, καλύτερες συνθήκες εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου».

Η FIFPro με επίσημο έγγραφο σε UEFA και FIFA προειδοποίησε για τον απάνθρωπο όγκο παιχνιδιών που φτάνουν τους παίκτες στα σωματικά και πνευματικά τους όρια. Το λένε όλοι. Παίκτες, προπονητές, γυμναστές, γιατροί. Οι απόψεις τους καταλήγουν στα σκουπίδια. Αν υπήρχε τρόπος να υπάρχουν διοργανώσεις και παιχνίδια όλες τις μέρες του χρόνου οι κρατούντες του ποδοσφαίρου θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένοι. Κάθε μέρα «προϊόν», σημαίνει κάθε μέρα κέρδη! Προσφάτως έριξαν Nations League και όπου νάναι έρχεται και το Conference League και …όποιον πάρει ο Χάρος. Δυστυχώς με την τακτική που ακολουθούν η φράση πιθανότατα να περάσει στην κυριολεξία.

Ο Covid-19, έχει θερίσει εκατομμύρια ανθρώπους –βλέπετε τι γίνεται στις φτωχές χώρες- όμως η προτεραιότητα των κρατούντων στο ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαρη. Το καλεντάρι. Οι αγώνες. Οι διοργανώσεις. Το βιολί τους οι κύριοι. Λες και τίποτα δεν συμβαίνει.

Τώρα έχουμε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων. (τα ματς των Εθνικών ομάδων φθίνουν συνεχώς αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που δείχνουν να μην κατανοούν ούτε αυτοί, αλλά ούτε και ο φίλαθλος κόσμος). Οι ποδοσφαιριστές είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν αγωνιζόμενοι μετά από μια χρονιά εφιάλτη που πέραν των αγωνιστικών υποχρεώσεων περιελάμβανε, πτήσεις, ξενοδοχεία, σε συνθήκες μέτρων ασφαλείας.

Για να μην πάμε μακριά αναφέρουμε τους Ανταμ Λανγκ και Τόμας Χούμποτσαν της Ομόνοιας που έχουν κάνει ουκ ολίγα ματς (40 ο πρώτος 36 ο δεύτερος) και συνεχίζουν χωρίς ουσιαστική ξεκούραση, αφού επιστρέφοντες μπαίνουν στη νέα σεζόν. Τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και πιο βεβαρημένες είναι αναρίθμητες ανά την Ευρώπη.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν, θα ζήσει (ποδόσφαιρο όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα παίξει ξανά αλλά αυτό ολίγη σημασία έχει).

Το ποδόσφαιρο όμως δεν φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά, (οι ποδοσφαιριστές έχουν μετατραπεί σε σύγχρονους είλωτες ενώ ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός των ματς δημιουργεί κατάσταση κορεσμού), αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Τα πάντα στο βωμό του κέρδους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση