ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δέκα ομάδες, κύπελλο «μεγάλων», ξένοι ρεφ

Τρεις απλές εισηγήσεις για βελτίωση των πραγμάτων

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

«Σε σημερινή της συνεδρία η Διοίκηση της Ομόνοιας αφού αξιολόγησε όλα τα δεδομένα, έχει την κοινή πεποίθηση πως η σαθρή και διεφθαρμένη κατάσταση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να αλλάξει υπό την υφιστάμενη δομή και ηγεσία της ΚΟΠ και των Επιτροπών της.

Η διαιτησία σε αρκετά παιχνίδια πρωταθλήματος τόσο της Ομόνοιας όσο και άλλων ομάδων αποσκοπούσε στο να επηρεάσει και να αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα. Τα στημένα παιχνίδια και οι προσυνεννοήσεις διοικητικών παραγόντων για τα αποτελέσματα αγώνων με στόχο να έχουν οικονομικό, βαθμολογικό ή άλλο όφελος, παραμένουν μάστιγα για το ποδόσφαιρό μας».

Αυτά που διαβάσατε είναι απόσπασμα από την πρόσφατη οξεία σε περιεχόμενο ανακοίνωση της Ομόνοιας.

Η ανακοίνωση, που εκδόθηκε στις 9 Ιανουαρίου, δυστυχώς, επαληθεύεται συνεχώς εκ των γεγονότων. Οχι πως αυτό γίνεται τώρα στο ετος 2020 αλλά τυγχάνει η Ομόνοια να έχει πετύχει διάνα όσον αφορά το timing που διάλεξε να εκδώσει την ανακοίνωση. Οι διαιτησίες είναι άνω ποταμών -οι ομάδες όλες, ή σχεδόν όλες ευνοούνται και αδικούνται, άλλες περισότερο, άλλες λιγότερο, με αποτέλεσμα να αλοιώνεται η βαθμολογία - ενώ ξανά, (μετά από καιρό είναι αλήθεια), ήλθαν φάκελοι Ευτυχώς ακολουθούν ποινές επι τούτου. Στα ματς της Β’ Κατηγορίας που αφορούν φάκελους και περιέχονται στην ανακοίνωση, οι ποινές είναι κωδικοποιημένες.

Αυτός που αμφισβητεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ομόνοιας ή δεν πρέπει να έχει σώας τας φρένας ή να πάσχει από την ασθένεια που λέγεται φανατίλα και ενοχλείται απλώς και μόνο από την προέλευση της ανακοινωσης

Να τα λέμε και να τα ξαναλέμε η κατάσταση δεν αλλάζει. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν έχει τη ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα θα γίνουν ιδανικά. Ο χώρος του ποδοσφαίρου αντικειμενικά έλκει τα λαμόγια. Το φαινόμενο της εισδοχής των λαμόγιων δεν είναι Κυπριακό Αλλού –ειδικά σε χώρες όπως τη δική μας όπου η διαφθορα και η διαπλοκη σε όλους τους τομεις και η έλλειψη θεσμών αποτελεί κανόνα - γίνονται χειρότερα.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε σε ένα βαθμό τα πράγματα.

Οι εισηγήσεις είναι… κοινή λογική. Πιο … κοινή δεν υπάρχει. Απλές και εφαρμόσιμες. Πρωτάθλημα δέκα ομάδων, κύπελλο μεταξύ ομάδων Α’ κατηγορίας-οι λοιπές ομάδες να έχουν το δικό τους θεσμό - και ξένοι διαιτητές στην πλειοψηφία των αγώνων. Ηδη κάτι... πέταξε χθες ο  προεδρος της ΚΟΠ  για το θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Πυροβολήστε  τους !

Πυροβολήστε τους !

Αυτό που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές την φετινή χρονιά και θα βιώσουν κυρίως την επόμενη είναι βασανιστήριο
Πέτρος Παπαγιώργης
X