ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή η Ομόνοια, ναι!

Εδειξε ώριμη, ικανή και σε πολύ καλή στιγμή

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η Ομόνοια πέρασε νικηφόρα και... χωρίς καμία ανησυχία από το Μακάρειο στην χθεσινή αναμέτρηση με τον Δόξα, επικρατήσασα 3-0 χάρη σε δυο γκολ του Φώτη Παπουλή και ένα του Μάρκο Τσέποβιτς.

Αυτή τη φορά η ομάδα του τριφυλλιού παρουσιάστηκε όπως όφειλε να παρουσιαστεί σε ματς απέναντι σε υποδεέστερο αντίπαλο. Και επειδή το έκανε αυτό, δεν έδωσε σε αυτόν δικαίωμα κανένα και δεν έβγαλε σε καμιά στιγμή του ματς ανασφάλεια. Αυτά δηλαδή που βλέπαμε στα περισσότερα ματς με αντίπαλους που δεν ήταν του δικού της επιπέδου χθες δεν τα είδαμε και το 3-0 ήλθε φυσιολογικά.

Έτσι συμπεριφέρονται οι μεγάλες ομάδες που έχουν στόχους

Μπορούσε κάλλιστα δε να ήταν πολύ ευρύτερο γιατί η Ομόνοια παρήγαγε παιχνίδι που πέραν των τριών γκολ έφερε δυο φάσεις που κατέληξαν με τη μπάλα στο δοκάρι και αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Ήταν μάλιστα και ελκυστικό το παιχνίδι σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς αυτό να είναι ο κανόνας.

Θεωρείται αυτονόητο ότι οι παίκτες της Ομόνοιας θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος τους αντιπάλους παρόμοιας εμβέλειας με όλη τη σοβαρότητα και συγκέντρωση. Έτσι συμπεριφέρονται οι μεγάλες ομάδες που έχουν στόχους.

Αυτή η Ομόνοια, που είδαμε χθες, ναι, δίνει το σύνθημα για κατάκτηση  του τροπαίου.

Όχι βέβαια γιατί κέρδισε τη Δόξα.

Αλλά γιατί είχε ολοκληρωτική παρουσία -και- στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου έναντι του αντιπάλου της.

Αλλά γιατί έβγαλε μεγαλοπρέπεια και σιγουριά στο παιχνίδι της.

Αλλά γιατί έβγαλε αύρα πρωταθλήτριας.

«Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα και θέλει πάντα να πηγαίνει για το πρωτάθλημα. Δεν χρειάζεται να λέμε συνέχεια ότι θέλουμε το πρωτάθλημα. Και το απαιτούμε και το θέλουμε και θα παλέψουμε για αυτό όπως και για το κύπελλο». Έτσι δεν είπε χθες μετά το ματς ο Φώτης Παπουλής;

Περίπου τα ίδια είπε στις δηλώσεις του και ο νεαρός Λοίζος Λοίζου: «Ο κόσμος της Ομόνοιας δεν απαιτεί μόνο το πρωτάθλημα αλλά και άλλους τίτλους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση