ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απωθημένο; Να το εκπληρώσει!

Η Ευρώπη πληγώνει την Ομόνοια

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Πέντε Κυπριακές ομάδες έχουν αγωνιστεί σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ η Ομόνοια δεν το έχει κάνει ακόμη. Αυτό  αποτελεί το μεγάλο απωθημένο της δημοφιλέστερης ομάδας του τόπου.

Το απωθημένο ορίζεται ως αυτό που θέλεις και δεν μπορείς να έχεις, το ανολοκλήρωτο. 

Οι Ομονοιάτες, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν αναρωτηθεί κάποια στιγμή μετά από κείνο το καταραμένο ματς τι θα είχε γίνει αν...

Αυτό που συμβαίνει, μοιάζει με φορτίο αβάσταχτο, στον ψυχισμό της ομάδας και του κόσμου της.

Το γεγονός ότι η Ομόνοια δεν κατάφερε να φθάσει σε Ευρωπαϊκή επιτυχία οφείλεται κυρίως στην αδυναμία των κατά καιρούς «εκδόσεων»  της ομάδας που αποπειράθηκαν να το κάνουν.

Εκτός βέβαια από την περίπτωση του Αυγούστου του 2014, (πέρασαν κιόλας έξι σχεδόν χρόνια), όπου ο ακατονόμαστος για τους Ομονοιάτες Ρουμάνος ρεφ, (Τούντορ τον λέγανε τον αθεόφοβο ), στο ματς με αντίπαλο τη Δυναμό Μόσχας στο ΓΣΠ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λινγκ, έκανε ρεσιτάλ κακής διαιτησίας στέλνοντας στους ομίλους τη Δυναμό Μόσχας, αντί την Ομόνοια που ήταν η αδιαμφισβήτητη δικαιούχος της πρόκρισης (1-2 στη Μόσχα και 2-2 στη Λευκωσία).

Αυτό το διαιτητικό αίσχος αναγνωρίζεται ως το ελαφρυντικό για να μη φτάσει ακόμη η Ομόνοια σε επίπεδο ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Οι Ομονοιάτες, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν αναρωτηθεί κάποια στιγμή μετά από εκείνο το καταραμένο ματς τι θα είχε γίνει αν...

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι στόχοι είναι στα πόδια της

Το καλοκαίρι του 2020 το «τριφύλλι» έχει τις βάσεις πάνω στις οποίες καλείται να «χτίσει» μια ομάδα που θα ποντάρει ότι τη νέα σεζόν θα διεκδικήσει την πρόκριση σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης με αξιώσεις.

Το θέμα είναι, να τις αξιοποιήσει. Να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις που αποδεδειγμένα απαιτούνται (ένας ακόμη κεντρικός κυνηγός, γρήγορος, αποτελεσματικός, που να φτιάχνει παιχνίδι με τους winger και ένας γρήγορος winger που να κλίνει και προς τα μέσα και να πατά περιοχή) για να αυξηθεί το βεληνεκές της ομάδας. Αν προκύψει και κάτι άλλο στην πορεία, ακόμη καλύτερα.

Είναι σαφές ότι η Ομόνοια θα κινηθεί για… αγορά από το πάνω ράφι, εντάσσουσα δηλαδή παίκτες για τα δικά της κυβικά.  Με υπόβαθρο  ψηλού επιπέδου ώστε να είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά.

Επ’ αυτού θυμίζουμε και τι είπε ο Νεόφυτος Λάρκου στη συνέντευξη Τύπου την περασμένη Παρασκευή : «Έχουμε ένα προϋπολογισμό τον οποίο σεβόμαστε και προσπαθούμε να τηρούμε. Αν πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό τον αριθμό, ο πρόεδρος θα μας βοηθήσει».

Ένας τρόπος υπάρχει για την ομάδα του «τριφυλλιού» να ξεπεράσει το απωθημένο της.

Να το εκπληρώσει!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Πυροβολήστε  τους !

Πυροβολήστε τους !

Αυτό που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές την φετινή χρονιά και θα βιώσουν κυρίως την επόμενη είναι βασανιστήριο
Πέτρος Παπαγιώργης
X