ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από το ναδίρ στην επιστροφή

Μέσα σε δυο χρόνια η Ομόνοια κατάφερε να ακμάσει ξανά

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Πραγματοποιήθηκαν στις 29.5.18 στη Διεθνή Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία, η Καταστατική Συνέλευση και η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομόνοιας. Η πρώτη επικύρωσε την τροποποίηση του καταστατικού, προκειμένου να καθίσταται εφικτή η εκχώρηση τμήματος του σωματείου σε τρίτο πρόσωπο, η δεύτερη αποφάσισε, να κάνει αποδεκτή την πρόταση Σταύρου Παπασταύρου.

Ανακοίνωση 1: «Έχει ολοκληρωθεί η Καταστατική Συνέλευση, κατά την οποία έχει τροποποιηθεί το Καταστατικό του Συλλόγου. Το ανανεωμένο Καταστατικό, θα αναρτηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου ».

Πριν δυο χρόνια και κάτι μέρες, (στις 29 Μαΐου 2018), άλλαζε ο ρους της ιστορίας της Ομόνοιας

Ανακοίνωση 2: «Ο Σύλλογος ενημερώνει πώς τα Μέλη του, κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, υπερψήφισαν την πρόταση που έχει καταθέσει ο κ. Σταύρος Παπασταύρου για διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος και εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει στην υλοποίησή της».
Ψήφισαν: 504
Υπέρ: 489 (97%)
Κατά: 10 (2%)
Αποχή: 5 (1%)

Το πλήρες αποτύπωμα των γεγονότων δεν εκφράζεται  μέσα από τα πιο  πάνω κείμενα. Γιατί οι μέρες εκείνες ήταν θυελλώδεις, τα συναισθήματα του κάθε Ομονοιάτη ήταν εντονότατα και πέρασαν  από σαράντα κύματα.

Πριν δυο χρόνια και κάτι μέρες, (στις 29 Μαΐου 2018), άλλαζε ο ρους της ιστορίας της Ομόνοιας. Έγινε η εκχώρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του σωματείου σε τρίτο πρόσωπο, Ο Σταύρος Παπασταύρου δια της εταιρείας που συστάθηκε, ανέλαβε τα ηνία της δημοφιλέστερης ομάδας της Κύπρου.

Με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ομονοιατών να είναι στο πλευρό του όχι με την έννοια του ότι ακολουθούσαν το λαοπρόβλητο Μεσσία – τους ήταν εντελώς άγνωστος ο άνθρωπος - αλλά με την έννοια της εναπόθεσης σε αυτόν των ελπίδων να βγάλει την ομάδα από το (οικονομικό) βούρκο που την έριξαν οι πράξεις και παραλείψεις πολλών  χρόνων και να την οδηγήσει στην αγωνιστική αναγέννηση. Η Ομόνοια βρισκόταν από οικονομικής σκοπιάς στη πιο δεινή θέση της ιστορίας της, ενώ αγωνιστικά βρισκόταν επίσης σχεδόν στο ναδίρ.  

Την πρώτη χρονιά, τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Ο Σταύρος Παπασταύρου, ών εντελώς άπειρος από το χώρο του ποδοσφαίρου δεν κατάφερε να στελεχώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα με ανθρώπους με επάρκεια. Εδωσε πίστη σε κάποιους  που δεν έπρεπε και  αυτοί του πούλησαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.  Ήταν φυσικό με τις μετριότητες που του κουβάλησαν στην κεφαλή του ποδοσφαιρικού τμήματος, η ομάδα να μην να κάνει κάτι θετικό. 

Όταν κατάλαβε από την πράξη ότι τα πράγματι δεν πήγαιναν καλά, έδρασε διαφορετικά. Έκανε αυτό που δεν έκανε από την αρχή. Έπαθε και έμαθε. Στελέχωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα με ικανούς ανθρώπους, γνώστες του αντικείμενου και του χώρου. Η πρόσληψη του Νεόφυτου Λάρκου, (άρχισε επίσημα δουλειά στις 3 Ιανουαρίου 2019), και η πλαισίωση  από το Σίμο Ταραπουλούζη ήταν η πρώτη πράξη… ανόδου.

 Η άνοδος δεν φάνηκε στο μισό της (προηγούμενης) χρονιάς αφού η ομάδα είχε φτιαχτεί από άλλους, ενώ ήλθε στο μεταξύ ως προπονητής και ο Γιάννης Αναστασίου που ναι μεν αρχικά βελτίωσε κάπως την ομάδα, αλλά στην πορεία τα πράγματα έμειναν στάσιμα. Και σε κάθε περίπτωση δεν έδειξε να συνταυτίζεται με τη φιλοσοφία του Αθλητικού διευθυντή.

Με την αποχώρηση του Ελλαδίτη τον περασμένο Μάιο ο Νεόφυτος Λάρκου έφερε το Χένινγκ Μπεργκ πετυγχαίνοντας –εκ του πρακτέου- διάνα στην επιλογή του. Ο ίδιος σε συνεργασία με το Σίμο Ταραπουλούζη και το Νορβηγό, έχτισαν μια ομάδα που δεν είχε καμιά σχέση με αυτήν  που ξέραμε τα τελευταία χρόνια. Η Ομόνοια έγινε ξανά… Ομόνοια. Τερμάτισε στην πρώτη θέση με τη διακοπή του πρωταθλήματος και παρουσίασε πανέμορφη ποδοσφαιρική εικόνα. Ετοιμάζεται δε για την συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λινγκ μετά από δέκα χρόνια με τον κόσμο της να είναι στους εφτά ουρανούς. Και να λέει ότι τα καλύτερα δεν ήρθαν ακόμη.

Δυο χρόνια μετά την αλλαγή της πορείας η Ομόνοια βρήκε ξανά την ταυτότητα της, ούσα παράλληλα οικονομικά υγιής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Πυροβολήστε  τους !

Πυροβολήστε τους !

Αυτό που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές την φετινή χρονιά και θα βιώσουν κυρίως την επόμενη είναι βασανιστήριο
Πέτρος Παπαγιώργης
X