ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακουλλής: Προοδεύω σημαίνει, προχωρώ

Με αφορμή τις πρωτιές του νεαρού φορ

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Βλέποντας κανείς τα στατιστικά στοιχεία των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας που η ίδια δημοσιεύει, ( αξιέπαινη ενέργεια εκ μέρους της στο πλαίσιο της ενημέρωσης του φίλαθλου κοινού), ξεχωρίζει αμέσως τις επιδόσεις του Ανδρόνικου Κακουλλή.

Οι πρωτιές του νεαρού διεθνούς είναι ενδεικτικές. με έξι τέρματα στο ενεργητικό είναι στην κορυφή του πίνακα των πράσινων σκόρερ ενώ στις αίιστ μοιράζεται την πρωτιά με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, έχοντες τρεις έκαστος. Είναι δε στην πεντάδα των παικτών που έχουν παίξει σε όλα τα μέχρι τώρα ματς με 469 λεπτά συμμετοχής.

Προοδεύω σημαίνει «προχωρώ, αλλάζω προς το καλύτερο». Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή που στα 22 του χρόνια, (γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 2001), και 4 χρόνια μετά την προώθηση του στην πρώτη ομάδα από το Χένινγκ Μπεργκ ( ο Κακουλλής και οι άλλοι νεανίες είναι ο θησαυρός που άφησε ο Νορβηγός στο τριφύλλι και στο κυπριακό ποδόσφαιρο) και σταδιακή του καθιέρωση στην ομάδα κατέστη βασικό γρανάζι της πράσινης μηχανής συγκεντρώνων τον καθολικό θαυμασμό. Για να γίνει αυτό έπρεπε να προσπαθήσει σκληρά και να κάνει τον τρόπο παιχνιδιού του και γενικότερα της παρουσίας του στην ομάδα, υποδειγματικό.

Πρώτα από όλα είναι το δεδομένο ταλέντο. Μετά ακολουθεί η νοοτροπία την οποία έχει βελτιώσει, αλλά και το γεγονός ότι έχει καταλάβει ότι είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο το τι κάνεις όταν δεν έχεις την μπάλα. Έχει επίσης βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τα τελειώματα του. Αυτά είναι που τον έχουν κάνει κομμάτι της ομάδας και σημαντικό για αυτήν. Είναι ακόμη στην αρχή και γνωρίζει ότι έχει ακόμη πολλά να μάθει. Θα πρέπει όμως να μάθει από τις δύσκολες στιγμές που ενδεχόμενα θα αντιμετωπίσει στο μέλλον. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό για αυτόν είναι να διατηρήσει τη σωστή νοοτροπία, την επιθυμία να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο και να μην είναι ποτέ ικανοποιημένος από τον εαυτό του.

Το ότι έχει μπει στο στόχαστρο ομάδων από το εξωτερικό αποτελεί δείγμα της προόδου του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση