ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άλλο ένα «δώρο» για τις «πράσινες» Ακαδημίες

Η τριάδα των παικτών, υποψηφίων για την ανάδειξη του κορυφαίου νέου ποδοσφαιριστή

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Έρχεται ο κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας! Στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2022/23», που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη θα βραβευθεί, ανάμεσα σε άλλους, και ο «Best Young Player of the Season».

 Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών παρουσίασε χθες τους τέσσερις νεαρούς που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους. Για την ανάδειξη του κορυφαίου νέου ποδοσφαιριστή λήφθηκαν υπόψη τέσσερις διαφορετικές μέθοδοι ψηφοφορίας. Τον τελικό νικητή καθόρισαν οι ψήφοι των φιλάθλων, των επιτροπών που δημιούργησε ο ΠΑ.Σ.Π. για τα βραβεία, οι ποδοσφαιριστές όλου του πρωταθλήματος, καθώς και οι δέκα νεαροί που ήταν υποψήφιοι για τον «Best Young Player of the Season».

Άλλη μια διάκριση για την Ομόνοια, την ομάδα που τα τελευταία χρόνια κάνει άλματα προόδου στον τομέα της προώθησης νεαρών

Τρεις από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο δυναμικό της Ομόνοιας. Πρόκειται για τους Ανδρόνικο Κακουλλή, Λοΐζο Λοΐζου και Χαράλαμπο Χαραλάμπους, ενώ τέταρτος είναι ο Σταύρος Γαβριήλ που αγωνίζεται στον Ακρίτα, ως δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ.

Άλλη μια διάκριση για την Ομόνοια, την ομάδα που τα τελευταία χρόνια κάνει άλματα προόδου στον τομέα της προώθησης νεαρών παικτών, δείχνοντας τα δρόμο στους υπολοίπους. Έχω αναφερθεί πολλάκις με επαινετικό τρόπο για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Ομόνοια στο συγκεκριμένο τομέα από το 2018 και μετά. Δεν θα κουραστώ να το κάνω, έστω και αν καμιά φορά γίνεται κουραστικό- γιατί το θεωρώ ως ένα από τα λίγα θετικά πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο μας. Δουλειά για τα του Κυπριακού ποδοσφαίρου πρωτόγνωρη, δουλειά με νέους ορίζοντες για τον ποδοσφαιρικό μας μικρόκοσμο, που στερείται υπομονής.

 Διαχρονικός στόχος της «πράσινης» ακαδημίας είναι η βελτίωση και η εξέλιξη των νεαρών παικτών, όλων των ηλικιών έτσι ώστε να τους ετοιμάσει για την πρώτη ομάδα. Επίσης σημαντικός στόχος είναι να τους εντρυφήσει και τη νοοτροπία του νικητή, γιατί όποιοι απ' αυτούς καταφέρουν να φθάσουν να παίξουν στην ανδρική ομάδα, θα πρέπει απαραιτήτως να διακατέχονται απ' αυτήν τη νοοτροπία.

 Δεν υπάρχει καλύτερο «δώρο» για τους ανθρώπους των ακαδημιών της Ομόνοιας από αυτό που συμβαίνει. Γιατί μπορούν πλέον με χειροπιαστά παραδείγματα να δίνουν μεγαλύτερα κίνητρα στους νέους παίκτες. Και δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για έναν παίκτη της ακαδημίας να βλέπει έναν ποδοσφαιριστή, που μόνο λίγα χρόνια πριν ήταν στις υποδομές, να παίζει βασικός και να διακρίνεται με τους μεγάλους στην Α κατηγορία (καλή ώρα τώρα που 3 παιδιά διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου νέου ποδοσφαριστή) να είναι μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να κατακτά τίτλους και να παίρνει Ευρωπαϊκές προκρίσεις.

Ακόμη και να πωλείται από την Ομόνοια σε ομάδα του εξωτερικού. Απτό παράδειγμα ο Μαρίνος Τζιωνής που αγωνίζεται στις ΗΠΑ (Σπόρτινγκ Κάνσας) ενώ με βάση τις ενδείξεις είναι αρκετά πιθανό να συμβεί το ίδιο και με άλλους νεαρούς. Ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον και για το Λοΐζο Λοΐζου αλλά και για το Ανδρόνικο Κακουλλή που σημειωτέον κάνουν φέτος καλή χρονιά.

Όλα αυτά για τη διαχείριση των νεαρών αφορούν την Ομόνοια γιατί έχει επιδείξει έργο στον τομέα. Έχει προωθήσει μαζικά παίκτες στην πρώτη ομάδα σε μικρό χρονικό διάστημα. Παίκτες που μεταμορφώθηκαν από παίκτες ομάδας, σε παίκτες που μπορούν να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους Βρίσκονται όμως ακόμη σε φάση εξέλιξης.

Πολύ θα θέλαμε να το δούμε αυτό και από άλλες ομάδες σε τέτοιο βαθμό και να το σημειώσουμε με μεγάλη χαρά. Όλα όμως θέλουν το χρόνο τους και τη δουλειά τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση