ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άμυνες με... αστάθειες

Ο Απόλλωνας έχει περάσει την εποχή του Ιβάν Βουκομάνοβιτς και ο στόχος δεν είναι άλλος απ’ το πρωτάθλημα. Ο Σέρβος τεχνικός δεν έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής πρωτάθλημα, όμως με τα πέρασμα του απ’ την Σλόβαν Μπρατισλάβας και την Σταντάρ Λιέγης, ξέρει καλά τι σημαίνει πάγκος μεγάλης ομάδας.

Επιθετικά οι ομάδες του Βουκομάνοβιτς παρουσίαζαν συνέπεια καθώς μόλις σε 9 αγώνες απ’ τους 74 (επίσημους σε όλες τις διοργανώσεις) δεν σκόραραν. Απ’ την άλλη όμως δεν είναι προπονητής που φημίζεται για την αμυντική λειτουργία των ομάδων του. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις σε 22 αγώνες απ’ τους 74 κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. Μάλιστα συνολικά οι ομάδες του δέχθηκαν 84 τέρματα.

Αν δει κανείς τους αριθμούς πρόκειται για προπονητή που οι ομάδες του δέχονταν 3 στις 4 φορές τέρμα. Απ’ την άλλη ο Σωφρόνης Αυγουστή ο οποίος επίσης δεν φημιζόταν για την αμυντική λειτουργία, δεχόταν τέρμα 2 στις 3 φορές τέρμα. Βέβαια οι αμυντικές επιδόσεις έχουν άμεση σχέση όχι μόνο με το υλικό μιας ομάδας αλλά και την φιλοσοφία στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν. Για παράδειγμα στο Βέλγιο μπαίνουν περισσότερα τέρματα από την Κύπρο και αρκετές ομάδες βλέπουν πρώτα την επίθεση και έπειτα την άμυνα. 

 

Hot Spot: Τελευταία Ενημέρωση

Προπό

Προπό

Μετά τις δηλώσεις Ουζουνίδη οποιαδήποτε πρόβλεψη θυμίζει τυχερά παιχνίδια
 |  ΑΠΟΕΛ
X