ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το μέλλον ανήκει στον Στέφανο Τσιτσιπά!

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι το νέο next big thing του παγκόσμιου τένις

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Ο νεαρός Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς με την εντυπωσιακή παρουσία του μέχρι τα ημιτελικά, στο Αυστραλιανό Όπεν, όπου και αποκλείστηκε από τον «θρύλο» Ράφαελ Ναδάλ, αποτέλεσε το πρόσωπο της εβδομάδας στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.

Πολλοί πλέον πιστεύουν ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είναι το νέο next big thing του παγκόσμιου τένις. Ο μικρός διαθέτει σπάνιο ταλέντο και μεγάλες αρετές για να φτάσει στην κορυφή. Έγινε ο πρώτος Ελλαδίτης που έπαιξε σε ημιτελικό Grand Slam και στόχος του είναι να κατακτήσει μέσα στο 2019 ένα μεγάλο τουρνουά. Οι ειδικοί του αθλήματος είναι πεπεισμένοι πως το μέλλον ανήκει στο «χαμογελαστό παιδί από την Ελλάδα».

Παίζει συναρπαστικό τένις και απολαμβάνεις το παιχνίδι του. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας διαθέτει μια πολύ ευχάριστη εμφάνιση και το φυσικό χάρισμα που τον κάνει αγαπητό και ιδιαίτερα συμπαθή σε όλους. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος επαγγελματίας παίκτης του τένις που παραμένει αυθόρμητος, χαμογελαστός, ευαίσθητος, ανοικτός στον κόσμο. Διαθέτει όλα τα προσόντα για να γίνει το πρότυπο όλων των παιδιών που ασχολούνται με το Τένις αλλά και με τον αθλητισμό γενικότερα. Είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση, ξέρει τι μπορεί να κάνει και δουλεύει μεθοδικά για να φτάσει στην κορυφή. Είναι γεμάτος θετική ενέργεια και αισιοδοξία.

Στην ελίτ του παγκόσμιου Τένις

Οι νίκες του στο Αυστραλιανό Όπεν τον ανέβασαν στην 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Όνειρο του είναι να καταφέρει σύντομα να μπει στην ελίτ των πρώτων οκτώ. Τα χρηματικά έπαθλα από την αγωνιστική του δραστηριότητα το 2018 έφτασαν τα 2.519.614 δολάρια – το 86% των έως σήμερα αποδοχών του, ενώ ο λογαριασμός του πιστώθηκε με 900.000 δολάρια για την πορεία του στο Τουρνουά της Αυστραλίας.

Ολοκληρωμένος παίκτης με χαρακτήρα πρωταθλητή

Στο Αυστραλιανό Όπεν επιβεβαίωσε με εμφαντικό τρόπο ότι είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, που νιώθει εξίσου άνετα σε όλες τις επιφάνειες. Επιβεβαίωσε ότι έχει και την ψυχολογία του πρωταθλητή – νικητή, το χάρισμα να κλείνει τα αυτιά στον θόρυβο και να εστιάζει μόνο στον επόμενο πόντο, όσο σημαντικός κι αν είναι αυτός. Διαθέτει σε την ικανότητά να ανεβάζει το επίπεδο του παιχνιδιού του στους κρίσιμους πόντους και να επιδεικνύει ψυχραιμία και τόλμη όταν κορυφώνεται το διακύβευμα, της προσπάθειας του. Δείχνει και είναι ένας πολύ ευαίσθητος νέος αλλά όταν αγωνίζεται βγάζει την ψυχραιμία ενός ψυχρού εκτελεστή, όπως ο καλύτερος τενίστας, Ρότζερ Φέντερερ.

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X