ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η αισιοδοξία του Πετρίδη και η πραγματικότητα

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ υποστήριξε πως οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι «σε πολύ καλύτερη μοίρα από άλλες φορές». Έτσι όμως έχουν τα πράγματα;

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Ακούσαμε πολύ προσεχτικά τα όσα είπε ο Πρόδρομος Πετρίδης στη συνέντευξη τύπου, την παραμονή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ ποδόσφαιρο». Το συμπέρασμα μας είναι ότι ο διοικητικός ηγέτης των «γαλαζοκιτρίνων» έχει έναν μοναδικό τρόπο αντίληψης (και ανάλυσης), των οικονομικών δεδομένων αλλά και της γενικότερης κατάστασης στην ποδοσφαιρική ομάδα των «γαλαζοκιτρίνων».

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη «το σύνολο των υποχρεώσεων δεν είναι στα 24 εκατ. αλλά στα 16.662.652. Από αυτά λίγο περισσότερα από τα μισά αφορούν οφειλές προς το κράτος». Πρόσθεσε δε λίγο αργότερα πως, «τα (υπόλοιπα) 8 εκατομμύρια δεν απέχουν πολύ από το χρέος που αναλάβαμε το 2013. Τα μισά είναι από διευθετήσεις των παρευρισκόμενων. Είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από άλλες φορές»…

Όσον αφορά στην διαχείριση του οικονομικού ελλείματος – ζητήματος αναφέρθηκε σε «προσεγμένη οικονομική διαχείριση και πλάνο για τα επόμενα τρία χρόνια», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες εξηγήσεις. Αποκάλυψε ότι είναι κοντά στην εξεύρεση συνδυασμού συνεργασιών που θα αφορούν και το οικονομικό και το αγωνιστικό. Μάλιστα, όπως είπε, το επόμενο 48ωρο θα επισκεφθούν κάποιοι από αυτούς που συνάντησε στο εξωτερικό, το προπονητικό κέντρο της ομάδας προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες συνεργασίας τους.

Προσωπικά δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία που εκφράστηκε για την διαχείριση της σημερινής οικονομικής κατάστασης. Εξηγώ το γιατί. Τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου του διορισμένου ελεγκτικού οίκου, ανέρχονται στο ποσό των 24,232,886 ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αν μάλιστα υπολογιστεί και το μισθολόγιο για το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου 2021, με μηδαμινά έσοδα, τότε οι οφειλές φτάνουν τα 26 εκατομμύρια…

Διακανονισμός έγινε και όχι διαγραφή οφειλών

Ο κ. Πετρίδης εξήγησε πως οι οφειλές της εταιρείας ανέρχονται πλέον στα €16.662.652 ευρώ εκ των οποίων περίπου 8.000.000 ευρώ αφορούν οφειλές προς τα κράτος, οι οποίες έχουν διακανονιστεί σε βάθος χρόνου και θα αποπληρώνεται από τα έσοδα της ομάδας από το στοίχημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα 8 εκατομμύρια διαγράφονται. Θα πληρώνονται για πολλά χρόνια και θα αφαιρούνται από τα έσοδα της ομάδας από το στοίχημα, τα οποία ΔΕΝ θα μπορούν να αξιοποιηθούν για άλλες υποχρεώσεις.

Επίσης ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ διευκρίνισε ότι το 30% του υπόλοιπου ποσού των οφειλών που είναι €7.500.000 είναι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές και έχει συζητηθεί μαζί τους για αποπληρωμή σε διάστημα 12-18 μηνών. Αυτό λοιπόν που καταλαβαίνουμε είναι ότι ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου, στους παίκτες. Άρα θα πρέπει να υπολογιστεί και αυτό το ποσό στις ανάγκες της πολύ δύσκολης και εξαιρετικά κρίσιμης, επόμενης σεζόν, στοιχείο που μεγαλώνει το πρόβλημα.

Όλα τα πιο πάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο κ. Πετρίδης εξακολουθεί να έχει την δική του, πολύ ιδιαίτερη φιλοσοφία που αφορά στα οικονομικά δεδομένα και την αντιμετώπιση τους. Διαφορετικά δεν θα έλεγε αυτά που είπε και δεν θα μιλούσε για «παίκτες κράχτες». Ας μην ξεχνούμε ότι ένας από τους σοβαρούς λόγους που οι «γαλαζοκίτρινοι» κατρακύλησαν, είναι και οι πολλοί «παίκτες κράχτες» που έφερε στα τελευταία χρόνια και που ενώ πήραν τεράστια ποσά, είχαν ελάχιστη και κάποιοι μηδαμινή προσφορά, όπως οι Ντε Βινσέτι, Σάβιτς, Ντογκαλά.

Σημείωση: Στην συνέντευξη τύπου ο κύριος Πετρίδης είπε ότι έχει κατακτήσει εννέα πρωταθλήματα. Η αλήθεια είναι ότι κατέκτησε δύο τίτλους πρωταθλήματος στην πρώτη του θητεία και έξι τίτλους στην δεύτερη θητεία του. Μάλιστα στον δεύτερο από τους 7 συνεχόμενους του ΑΠΟΕΛ, ανέλαβε ακριβώς στα μέσα της χρονιάς (Δεκέμβριο του 2013).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση