ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί πρέπει να μείνουμε στο σπίτι

Οι συμβουλές της πολιτείας πρέπει να ακολουθηθούν στο ακέραιο

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Άκουσα με προσοχή τις δηλώσεις του Έλληνα γιατρού σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο, Γιώργου Γιούργος, στον ΣΚΑΙ ο οποίος περιέγραψε με ανατριχιαστικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία λόγω του κορωνοϊού.

Ο χειρούργος ΩΡΛ, συγκλονίζει με την τραγική πραγματικότητα που περιγράφει. Ανάμεσα στα άλλα και απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί η κρίση στην Ιταλία είναι σε έξαρση, είπε μια πολύ πικρή αλήθεια που δείχνει μεγάλη ανευθυνότητα από ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας.

Όπως ο κ. Γιούργος λέει, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, κάποιοι εξακολουθούν να μην τηρούν τα μέτρα: «Υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν και άλλοι που δεν το κάνουν. Σύμφωνα με στοιχεία εταιρειών τηλεπικοινωνιών, που συλλέγουν δεδομένα από κινητά τηλέφωνα, ένα ποσοστό 40%, απομακρύνονται από το σπίτι τους για απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων. Το πρώτο πράγμα που μας είπαν οι Κινέζοι ειδικοί ήταν ότι κυκλοφορούν ακόμα πάρα πολλοί στον δρόμο…».

Ξεχνάμε μια πολύ σοβαρή παράμετρο

Δυστυχώς αρκετοί από εμάς, συμπεριφερόμαστε ανεύθυνα, όπως το 40% στην Ιταλία. Δεν λαμβάνουμε υπόψη μας μια… θλιβερή παράμετρο. Μπορεί να περάσουν ακόμα και δύο εβδομάδες για να καταλάβει κάποιος ότι ασθένησε με το νέο κορωνοϊό. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν την ζημιά που μπορεί να προκαλέσει βγαίνοντας, χωρίς σοβαρό λόγο, από το σπίτι.

Ο χειρούργος Γιώργος Γιούργος κάλεσε τους πάντες να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών. «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι παρόλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ιταλία, και το σύστημα που είναι από τα καλύτερα η ασθένεια έχει ξεφύγει. Οι συμβουλές της πολιτείας πρέπει να ακολουθηθούν στο ακέραιο.

Κάθε απερισκεψία μπορεί μετά από μία με τρεις εβδομάδες να προκαλέσει τον θάνατο κάποιων ανθρώπων. Πρέπει να μειώσετε την κοινωνική σας ζωή. Μπορεί να μην την πληρώσετε εσείς, αλλά κάποιος άλλος που δεν θα μπορεί να έχει την θεραπεία που του αξίζει», ανέφερε ο κ. Γιούργος.

Μόνο αν πειθαρχήσουμε στα μέτρα

Ας το καταλάβουμε λοιπόν ότι με την επιδημία να καλπάζει εάν τα μέτρα της απομόνωσης δεν τηρηθούν, τότε η άσχημη κατάσταση θα χειροτερέψει αντί να βελτιωθεί.

Βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για σοβαρούς λόγους. Για να αγοράσουμε τα απολύτως απαραίτητα για τις επόμενες μέρες.

Δεν πηγαίνουμε στις υπεραγορές τακτικά, αλλά μόνο όταν προκύψει ανάγκη στο σπίτι. Βάζουμε αντισηπτικό, φορούμε γάντια και την μάσκα και είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Μείνετε επιτέλους στα σπίτια σας

Μείνετε στα σπίτια σας. Σεβαστείτε τους δικούς σας ανθρώπους, τους μεγαλύτερους, αυτούς που έχουν ανάγκη. Ας λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα και συναίσθηση της σοβαρότητας του κινδύνου για τους συνανθρώπους μας.

Τώρα, μένουμε στα σπίτια μας. Προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Για να μπορέσουμε μαζί με το Πάσχα, να γιορτάσουμε και τη νίκη μας εναντίον αυτού του «ύπουλου και αόρατου εχθρού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X