ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επανέναρξη για την ψυχολογική ανάταση μας

Η αγωνιστική δράση στο δημοφιλέστερο άθλημα θα αποτελέσει μία ψυχολογική τόνωση για τους Κύπριους φιλάθλους

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Πολύ κρίσιμη και καθοριστική για το αν θα ολοκληρωθεί ή όχι στην Κύπρο η ποδοσφαιρική περίοδος 2019 – 2020 η οποία διακόπηκε λόγω της πανδημίας, θα είναι η συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη, που κάλεσε ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Αναμένεται ότι οι εισηγήσεις της επιστημονικής ομάδας θα καθορίσουν το πότε θα μπορούν να προπονηθούν οι ομάδες και αν θα υπάρχουν χρονικά περιθώρια για την επανέναρξη και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου ή αν θα υπάρξει οριστική διακοπή.

Έχει διαρρεύσει η πληροφορία ότι το θέμα με της λειτουργίας των γυμναστηρίων και των ομαδικών προπονήσεων θα γίνει στην δεύτερη (προς το τέλος Μαΐου) ή στην 3η φάση χαλάρωσης των μέτρων (στα μέσα Ιουνίου). Εκτίμηση μας είναι ότι η σταθερή βελτίωση της κατάστασης ίσως επιτρέψει στο να ανοίξουν τα προπονητικά κέντρα ενωρίτερα, μέσα στο Μάιο.

Σαν ένας άνθρωπος που αγαπά το Ποδόσφαιρο, έχω την άποψη ότι θα πρέπει να βρούμε τρόπο να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση. Η ζωή πρέπει να προχωρήσει κόντρα στα πολλά αδιέξοδα που δημιούργησε ο εγκλεισμός μας. Δεν θα μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στα «καταφύγια» μας, ζώντας με τον φόβο του… θανάτου.

Προπονητές και παίκτες υπέρ της επανέναρξης

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές, θέλουν να παίξουν εφόσον το υποδείξουν οι ειδικοί σε θέματα υγείας και το επιτρέψουν οι κυβερνώντες. Το τόνισαν ξανά σήμερα και οι αρχηγοί των ομάδων της πρώτης κατηγορίας.

Ακόμα πιο ξεκάθαρη και έντονη είναι η θέση του Συνδέσμου Προπονητών ο οποίος τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της επιστροφής στις προπονήσεις και στην αγωνιστική δράση, με την προϋπόθεση πως πληρούνται οι πρόνοιες και θα τηρούνται οι οδηγίες της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας.

Ψυχολογική τόνωση του κόσμου

Υποστηρίζω την επανέναρξη του πρωταθλήματος και του κυπέλλου γιατί η αγωνιστική δράση στο δημοφιλέστερο άθλημα θα αποτελέσει μία ψυχολογική τόνωση για τους Κύπριους φιλάθλους σε αυτή την δύσκολη για όλους μας περίοδο. Θα είναι η καλύτερη ψυχαγωγία για αυτούς το να παρακολουθούν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Προπονήσεις από τον Μάιο

Την επιστροφή στις προπονήσεις, υπό περιορισμούς σε πρώτη φάση, υποστήριξε με δηλώσεις τους στους συναδέλφους του ραδιοφώνου μας και ο καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας και ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Πέτρος Καραγιάννης.

Ο καθηγητής υποστήριξε ότι με βάση τα σημερινά καλά δεδομένα «η προπόνηση μπορεί να αρχίσει από τον Μάιο, η αγωνιστική δράση τον αμέσως επόμενο μήνα, εάν οι ομάδες είναι έτοιμες».

Μόνο με ασφαλιστικές δικλίδες

Εννοείται ότι θα πρέπει να υπάρξουν ασφαλείς δικλίδες. Μια από τις πιο σημαντικές είναι τα τεστ που πρέπει να υποβληθούν οι παίκτες πριν επιτρέψουν στις προπονήσεις (θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά διαστήματα).

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι με βάση τα λεγόμενα του κ. Καραγιάννη, «όσο οι θερμοκρασίες θα ανεβαίνουν, η οποιαδήποτε εκροή μικροσταγονιδίων θα ξηραίνεται σε πολύ λιγότερη ώρα».

Πάνω από όλα είναι η Υγεία μας (σωματική αλλά και ψυχική). Αυτό και μόνο θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους αυτοί που θα κληθούν να αποφασίσουν στην σύσκεψη της Πέμπτης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κύπρος  | 

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X