ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντοπισμός και τιμωρία

Ο φίλαθλος κόσμος απαιτεί την πλήρη εξιχνίαση των επεισοδίων στο «Ελευθερία» και τη σύλληψη-τιμωρία των ενόχων

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Καμία σύλληψη δεν έχει ακόμα γίνει από την Αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν χθες (21/9) στο “Τάσος Παπαδόπουλος Ελευθερία” μετά το τέλος του αγώνα του SUPER CUP στο φούτσαλ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια και τον σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Ανδρέα Κακουλλή και τον τραυματισμό στο στήθος αστυνομικού από πέτρα που τον βρήκε στο στήθος. Η Αστυνομία ανέθεσε σε ανακριτική ομάδα να διενεργήσει έρευνα για να εντοπίσει τους ενόχους.

Τα επεισόδια έκαναν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ μετά το τέλος του αγώνα και την απονομή στην νικήτρια Ομόνοια. Έριξαν στον αγωνιστικό χώρο διάφορα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ο συνάδελφος που ήταν στην περιγραφή του παιχνιδιού.

Στη συνέχεια τα επεισόδια συνεχίστηκαν εκτός του γηπέδου από μερίδα οπαδών που έριξαν πέτρες στους αστυνομικούς και τραυμάτισαν έναν από αυτούς.

Όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (δες εδώ) το νέο περιστατικό βίας δεν είναι μεμονωμένο, αφού παρατηρείται σοβαρή έξαρση περιστατικών βίας τους τελευταίους μήνες σε βάρος δημοσιογράφων.

Φαινόμενο που πρέπει να μας ξυπνήσει και να μας κινητοποιήσει κατά της βίας. Οι φραστικές καταδίκες δεν προσφέρουν τίποτα.

Δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα

Είναι τραγικό το ότι τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή του μέτρου της Κάρτας Φιλάθλου από την Πολιτεία, δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα στη κλειστή αίθουσα «Ελευθερία»!

Όπως παραδέχτηκε με δηλώσεις του στον σταθμό μας ΣΠΟΡ FM 95,0 ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, θα χρησιμοποιήσουν δικά τους πλάνα και πλάνα από το κανάλι (Cytavision) που μετέδωσε τον αγώνα…

Να βρεθούν και να τιμωρηθούν

Αυτοί που ευθύνονται για τον τραυματισμό ενός δημοσιογράφου και ενός αστυνομικού, θα πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν. Δεν έχουν θέση στα γήπεδα. Είναι επικίνδυνοι για τους συνανθρώπους μας και καμία σχέση δεν έχουν με τα ιδεώδη του Αθλητισμού.

Οι αρμόδιοι για την τήρηση των προνοιών του «περί της Πρόληψης και της Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Νόμου», έχουν ευθύνη να τηρούν κατά γράμμα την νομοθεσία.

Η ατιμωρησία πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ, πριν θρηνήσουμε θύματα. Ο φίλαθλος κόσμος απαιτεί την πλήρη εξιχνίαση των επεισοδίων και τη σύλληψη - τιμωρία των ενόχων.

Κρίθηκε ως αγώνας μεσαίας επικινδυνότητας

Ευθύνες έχουν και όσοι έκριναν ότι ο χθεσινός αγώνας στο «Ελευθερία» κρίθηκε ως μεσαίας επικινδυνότητας και τον αστυνόμευσαν μόνο 32 αστυνομικοί! Η κρίση τους εκτός από λανθασμένη είναι και επικίνδυνη. Σαν να ζουν σε άλλο, διαφορετικό κόσμο…

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ