ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυστηρά μέτρα και βαριές τιμωρίες

Ο φίλαθλος κόσμος ζητά δράση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Ο Αμερικανός ψυχίατρος και συγγραφέας Γκόρντον Λίβινγκστον διατύπωσε πριν από πολλά χρόνια, ένα πολύ σοφό απόφθεγμα: «Είμαστε αυτό που κάνουμε και όχι αυτό που λέμε ή σκεπτόμαστε ή αισθανόμαστε». Στον τόπο μας, είναι στην ιδιοσυγκρασία μας να μένουμε στα «κούφια» λόγια και ν’ αντιμετωπίζουμε σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν στην κοινωνία μας με ευχολόγια αντί της ουσιαστικής – αποτελεσματικής δράσης.

Πρόσφατα, μόλις την περασμένη Κυριακή (26/3), έγιναν πολύ σοβαρά επεισόδια σε αγώνα καλαθόσφαιρας στη Λευκωσία, τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου. Καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία προκατασκευασμένα κτίρια της εταιρείας λεωφορείων CPT. λόγω φωτιάς που τέθηκε κακόβουλα, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε πέντε αστυνομικά οχήματα και οχήματα πολιτών που ήταν σταθμευμένα στο χώρο του σταδίου και το χειρότερο, τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί. Για μια ακόμα φορά φανήκαμε τυχεροί και δεν θρηνήσαμε τον χαμό κάποιου συνανθρώπου μας...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του θα προχωρήσουν στην λήψη μέτρων. Μάθαμε ότι έγινε εισήγηση για την απαγόρευσης της μετακίνησης οπαδών, ένα μέτρο που μας θυμίζει την παροιμία «όποιος δεν μπορεί να δέρει τον γαίδαρο, δέρνει το σαμάρι».

Δεν αντιμετωπίζονται τόσο σοβαρά θέματα με ημίμετρα. Είναι παραλογισμός να θέλουμε να διώξουμε πάλι τον κόσμο από τα γήπεδα, για να μην έχουμε επεισόδια. Αν πονάει το κεφάλι, δεν το κόβουμε, το γιατρεύουμε με δραστική θεραπευτική αγωγή.

Εδώ και πολλά χρόνια είναι πάγια θέση μας, ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού στα γήπεδα, χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα και τιμωρίες που να λειτουργούν αποτρεπτικά. Δεν γίνεται για παρόμοια αδικήματα εκτός γηπέδων να υπάρχουν πολύ αυστηρές ποινές και οι χούλιγκαν των γηπέδων ν’ αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο.

Αν θέλετε να εξαλείψουμε αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο δράστε αποτελεσματικά και ουσιαστικά. Αυτό απαιτεί ο υγιής φίλαθλος κόσμος που μπούχτισε από λόγια. Αυτή την φορά ας μπει «το μαχαίρι στο κόκκαλο» προκειμένου να απαλλάξουμε τον Αθλητισμό μας από το φαινόμενο της βίας.

 

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ