ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστάθεια και… ανισορροπία

Είναι πολλές και χτυπητές οι αδυναμίες του περσινού πρωταθλητή

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Μετά την καλή εμφάνιση (από το 30’ και μετά) του ΑΠΟΕΛ στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα και το καλό Α’ ημίχρονο του αγώνα με την Δόξα, γράψαμε ότι… «Πήρε εξιτήριο», διαπιστώνοντας ότι ο «γαλαζοκίτρινος ασθενής» άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης...

Στον δεύτερο όμως αγώνα με τους «γαλάζιους» της Λεμεσού, φάνηκαν ξανά οι πολλές και μεγάλες αδυναμίες του περσινού πρωταθλητή. Η συμπεριφορά των παικτών, μετά το πρώτο γκολ του Απόλλωνα δεν συνάδει με ακριβοπληρωμένους επαγγελματίες. Στενοχώρησε, απογοήτευσε, πρόσβαλε τον ΑΠΟΕΛίστα και τον προβλημάτισε ακόμα περισσότερο.

Ο Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν προσπαθεί στην ουσία να ξανακτίσει την ομάδα από την αρχή και να περάσει στους παίκτες την δική του φιλοσοφία αφού είναι ξεκάθαρο πως ο τρόπος που έπαιζε ο ΑΠΟΕΛ ήταν λανθασμένος και αναποτελεσματικός.

Η αφομοίωση των νέων στοιχείων που θέλει να προσθέσει ο Νορβηγός προπονητής, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και επιμονή. Τα χρονικά όμως περιθώρια είναι πολύ πιεστικά.

Η ελπίδα από τις προσθήκες

Η ελπίδα για ενίσχυση της ομάδας στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο με ποιοτικούς παίκτες, έτοιμους να μπουν στην ομάδα και να την βοηθήσουν ουσιαστικά, κάνοντας την διαφορά, άρχισε να… μαραίνεται. Θα ήταν πολύ άδικο και εντελώς λανθασμένο εκ μέρους μας να κρίνουμε τους νεοφερμένους, Γέφτοβιτς, Γένσεν και Σιγκούρνταρσον, με τόσο μικρό δείγμα γραφής.

Είναι όμως ξεκάθαρο ότι ο Γένσεν, ο οποίος ήρθε για να έχει και ηγετικό ρόλο, δεν είναι αγωνιστικά έτοιμος, ενώ οι άλλοι δύο, δεν έδειξαν τίποτα το αξιόλογο στον χθεσινό (29/1) αγώνα και φάνηκε ότι θα χρειαστούν και αυτοί χρόνο για να προσαρμοστούν στα νέα γι’ αυτούς δεδομένα και τις τεράστιες απαιτήσεις – προσδοκίες του κόσμου.

«Φωνάζουν» οι ελλείψεις - αδυναμίες

Οι σοβαρές ελλείψεις σε συγκεκριμένες θέσεις εξακολουθούν να «φωνάζουν». Ο αμυντικός μηχανισμός αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει με πολλά σοβαρά λάθη που θα δικαιολογούνταν μόνο αν γίνονταν από… ερασιτέχνες παίκτες και όχι από «επαγγελματίες» που αμείβονται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα!

Η μεσαία γραμμή εξακολουθεί να μην δίνει ούτε τα στοιχειώδη. Πολλά λάθη, πολύ αργή ανάπτυξη – αντίδραση και έλλειψη οργάνωσης, χαρακτηρίζει το… άναρχο παιχνίδι των «γαλαζοκιτρίνων».

Όσον αφορά στην γραμμή κρούσης, εξακολουθεί να δυσκολεύεται αφάνταστα και να είναι αναποτελεσματική. Υπήρχαν δύο φορ με τα ίδια χαρακτηριστικά και από ότι καταλαβαίνουμε, προστέθηκε άλλος ένας, ελάχιστα πιο γρήγορος από τον Πάβλοβιτς, αλλά, πάνω – κάτω με το ίδιο στυλ παιχνιδιού…

«Τρύπα» στο αριστερό άκρο της άμυνας

Στο αριστερό άκρο της άμυνας υπήρχε και υπάρχει πολύ μεγάλη «τρύπα» αφού ο μοναδικός παίκτης που έμεινε για την θέση αυτή είναι ο υπερπολύτιμος Νικόλας Ιωάννου, ο οποίος απέδειξε ότι αποδίδει πολύ καλύτερα ως κεντρικός αμυντικός, ενώ άρχισε να δείχνει σε έντονο βαθμό σημάδια κόπωσης από τα πάρα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια (είναι αναντικατάστατος και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα).

Ο Τέτι τι κάνει;

Το κενό στο αριστερό άκρο διαπιστώθηκε από το Καλοκαίρι (!) και όμως ακόμα δεν βρέθηκε λύση. Αλήθεια ο Ιταλός τεχνικός διευθυντής Ντομένικο Τέτι, τι ακριβώς κάνει στον «Αρχάγγελο»; Αν είναι τυπική η παρουσία του, γιατί δεν του λένε «αντίο»; Την αποζημίωση του θα την πάρει και αυτός, όπως και να έχει, ότι και να γίνει…

Δεν έχει ούτε και ένα «εξάρι»!

Αρθρογραφήσαμε ξανά και δεν θα διστάσουμε να το γράψουμε ξανά και ξανά ότι ο ΑΠΟΕΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΚΟΦΤΗ»! Είχε τον καλύτερο, στην 94χρονη ιστορία του, τον θρυλικό Νούνο Μοράις και για ένα Ιταλικό καπρίτσιο, τον αναγκάσανε να σταματήσει, χωρίς να φροντίσουν για την αντικατάσταση του.

Αυτή η παράλειψη για εμένα είναι «εγκληματική». Αν ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα που ασθενεί, με πολλές παθογένειες, η μεγαλύτερη κατά την άποψη μου, είναι ότι δεν υπάρχει πλέον στην ομάδα, ούτε και ένα, «εξάρι» ενώ έχει 3 «οκτάρια» (Σόουζα, Άλεφ, Μάτιτς) και έφεραν ακόμα ένα (Γένσεν)!

Πόσο του λείπει ένας «επιτελικός μέσος»

Ο ΑΠΟΕΛ «υποφέρει» πολύ από το Καλοκαίρι και από την έλλειψη ενός μεσοεπιθετικού με ηγετικές ικανότητες που θα μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι και να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του.

Μετά την… αποπομπή του Ζαχίντ, έμεινε μόνο ο Ντε Βινσέτι ο οποίος, μέχρι πριν ένα μήνα, ήταν… «χαμένος» ενώ τουλάχιστον, προσπαθεί, στο νέο ξεκίνημα με το Νορβηγό στο πηδάλιο της τεχνικής ηγεσίας, να ξαναβρεί τον παλιό καλό εαυτό του, αλλά χωρίς ουσιαστική πρόοδο. Στο μεταξύ ο Θρύλος, εξακολουθεί ν’ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του και στην δημιουργία ευκαιριών.

Απίστευτη ανισορροπία

Όλα αυτά, δημιουργούν μεγάλη ανισορροπία στο ρόστερ. Πως αλλιώς αλήθεια να περιγράψεις την κατάσταση όταν υπάρχει στην ομάδα πλειάδα (8) παικτών για τα «φτερά» μεσοεπιθετικά, όταν υπάρχουν τέσσερα «οχτάρια» και την ίδια ώρα ούτε και ένα «εξάρι», ούτε και ένα αριστερό μπακ και… «μισό δεκάρι». Απόλυτη ανισορροπία.

Θα το παλέψει όσο μπορεί

Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει το «στέμμα» του. Θα το παλέψει, όπως έκανε και στις δύσκολες φάσεις στα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κάνει και τέταρτη προσθήκη. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι βρέθηκε κάτι εξαιρετικό για την θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας αλλά πρόκειται για πολύ… ακριβή περίπτωση.

Ο χρόνος στο μεταξύ… τελειώνει ενώ το επόμενο δεκαήμερο περιλαμβάνει τρεις αγώνες στο Πρωτάθλημα, καθοριστικής σημασίας για τον ΑΠΟΕΛ. Πριν λίγο και γράψαμε, «Ζητείτε ελπίς για τον πρωταθλητή». Σήμερα θα γράψουμε, «Ζητείτε άμεση αντίδραση» και όσο το δυνατόν, μια κάποια ισορροπία και σταθερότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ