ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Το μεταγραφικό πλάνο... χαρτί και καλαμάρι

Μια δεκάδα νέες προσθήκες, αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Ο 26χρονος διεθνής με την Guinea-Bissau Ντάλσιο Γκόμες αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΕΛ για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι συνεργάτες του, έχουν εκπονήσει το μεταγραφικό πλάνο που προνοεί την απόκτηση τουλάχιστον μιας δεκάδας ποδοσφαιριστών.

Το μεταγραφικό πλάνο περιλαμβάνει την ενίσχυση σε όλες τις θέσεις της άμυνας, απόκτηση ανασταλτικού μέσου και επιτελικού μέσου (Ντάλσιο). Θα αποκτηθούν οπωσδήποτε δύο ακραίοι επιθετικοί ενώ ίσως αποκτηθεί και ένας σέντερ φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Κβιλιτάια.

Αναλυτικά το νέο μεταγραφικό πλάνο:

Μια νέα αμυντική γραμμή

Έγινε πρόταση στον Νεόφυτο Μιχαήλ για διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 90 χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Ο Κύπριος διεθνής τερματοφύλακας, το σκέφτεται ακόμα και αναμένεται να απαντήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Κουέστα αντί του Σκουφέτ

Οι «γαλαζοκίτρινοι» πρόσφεραν διετές συμβόλαιο στον Ισπανό τερματοφύλακα Χούλιαν Κουέστα Ντίαθ (28 Μαρτίου) με τους Ελλαδίτες συνάδελφους να γράφουν ότι οι ετήσιες απολαβές του θα είναι στις 250 χιλιάδες ευρώ.

Θα πρέπει ο Σκουφέτ να βρει ομάδα

Γίνεται προσπάθεια στο μεταξύ για να συναινέσει ο Σκουφέτ να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο Ιταλός τερματοφύλακας αγοράστηκε με το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ και στον ΑΠΟΕΛ ευελπιστούν ότι θα πάρουν από Ιταλικό σύλλογο, όσα πλήρωσαν πέρσι.

Δύο πρωτοκλασάτοι κεντρικοί αμυντικοί

Ο Σάβιτς τέλειωσε και ο Βινίσιους επέστρεψε στην Βραζιλία χωρίς να του προσφερθεί άλλο συμβόλαιο. Γίνεται προσπάθεια για αντικατάσταση τους με δύο ποιοτικούς κεντρικούς αμυντικούς. Θα συνεχίσουν οι Καρώ, Έσελινγκ.

Και δεξί και αριστερό μπακ!

Θα αποκτηθεί σίγουρα δεξί μπακ αφού ο Τσεπάκ θα αποδεσμευτεί ενώ ο Ζοάο Πέδρο που ξεκίνησε εντυπωσιακά «χάθηκε» στους τελευταίους αγώνες.

Μπορεί ο Σαμπάλα να βοήθησε πολύ στις επελάσεις του στην αριστερή πλευρά αλλά αμυντικά… χωλαίνει. Ο ΑΠΟΕΛ δέχτηκε αρκετά τέρματα από την πλευρά του. Ο Αργεντινός θα μείνει βέβαια αλλά θα αποκτηθεί ακόμα ένα αριστερό μπακ. Αβέβαιο είναι το μέλλον του Γουίλερ ο οποίος έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο.

Όσον αφορά στο Μιντίκκη, έχει ένα από τα χαμηλότερα συμβόλαια και θα μείνει ως εναλλακτική λύση για τα άκρα της άμυνας.

Δύο προσθήκες στη μεσαία γραμμή

Ο Νταουσβίλι (έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά), δεν έπεισε όμως σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις μιας τόσο πολύ σημαντικής θέσης όπως αυτή του ανασταλτικού μέσου. Ο Γιάννης Σατσιάς θα είναι στη νέα σεζόν ακόμα πιο ώριμος, ενώ ο Λουντέμο εξέφρασε την επιθυμία να μείνει ένα χρόνο ακόμα με μειωμένες απολαβές.

Τριετές συμβόλαιο στον Σαρφό

Ο Σαρφό αλλά και ο Σόουζα θεωρούνται και είναι απαραίτητοι στο νέο πλάνο. Ο Γκανέζος συμφώνησε να υπογράψει τριετές συμβόλαιο αφού θα έχει και σημαντικά αυξημένες απολαβές.

Ο Ντανίλο που φεύγει σίγουρα και ο «Ντέβι»» που ίσως μείνει

Θα αποδεσμευτεί ο Ντανίλο που δεν βοήθησε καθόλου. Αντίθετα ο Τόμας Ντε Βινσέντι το πιθανότερο να υπογράφει νέο συμβόλαιο για τη νέα σεζόν (μετά από εισήγηση του Σ. Αυγουστή), αν δεχτεί τη μείωση κοντά στο 50% που του προτάθηκε.

Ένας γρήγορος φορ

Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την πενιχρή συνεισφορά του Μάγκλιτσα το μέλλον του οποίου είναι αβέβαιο παρά ότι έχει και αυτός συμβόλαιο. Είναι πολύ πιθανόν να γίνει προσπάθεια για απόκτηση ενός γρήγορου επιθετικού με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Κβιλιτάια που όσο ήταν καλά βοήθησε ουσιαστικά.

Οπωσδήποτε δύο ακραίοι επιθετικοί

Θα αποκτηθούν σίγουρα άλλοι δύο ακραίοι επιθετικοί αφού ο δανεισμός του επιπόλαιου Νατέλ ολοκληρώθηκε ενώ ο Οκριασβίλι, που έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια απογοήτευσε με την αστάθεια του αλλά και την συχνότητα με την οποία δήλωνε… ασθενής! Συνεχίζουν οι Ντογκαλά, Δ. Θεοδώρου αλλά και ο Γ. Εφραίμ που έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση