ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
18° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

ΑΠΟΕΛ: Ένας νέος ηγέτης ξεπροβάλλει

Ο Σόουζα αποτελεί την ελπίδα των «γαλαζοκιτρίνων» στην προσπάθεια τους να ξαναβρούν την χαμένη αίγλη τους

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Στο προηγούμενο άρθρο μου στην στήλη αυτή, εξέφρασα την άποψη ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή και το πολύ καλά καταρτισμένο τεχνικό επιτελείο του, αποτελούν την ελπίδα του ΑΠΟΕΛ για να ξαναγίνει ομάδα και να ανακάμψει αποκτώντας την χαμένη αίγλη του.

Σε αυτή την πολύ δύσκολη φάση που περνά το ΑΠΟΕΛ το οποίο έχει χάσει την αγωνιστική ταυτότητα που τον ξεχώριζε, χρειάζεται κάποιες δυνατές προσωπικότητες που να μπορούν ν’ αλλάξουν την άσχημη κατάσταση και να δώσουν στην ομάδα νέο προσανατολισμό και εκείνα τα στοιχεία που έχασε μαζί με την κορυφή.

Από τους πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο δυναμικό των «γαλαζοκιτρίνων» ένας μόνο ξεχωρίζει για το πάθος, την αγωνιστικότητα και το πνεύμα νικητή – πρωταθλητή που τον χαρακτηρίζει στον υπέρτατο βαθμό. Αναφερόμαστε βέβαια στον Βραζιλιάνο μέσο Λούκας Σόουζα.

O 31χρονος άσος επέστρεψε πιο ώριμος και συνειδητοποιημένος και αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία τον φυσικό ηγέτη του νέου ΑΠΟΕΛ που προσπαθεί να βρει τον δρόμο του και τη νέα «ταυτότητα» του.

Αγωνιστικά πληροί όλα τα κριτήρια που απαιτεί ο ρόλος του ηγέτη. Μπορεί να βοηθήσει και ανασταλτικά αλλά και δημιουργικά ενώ του αρέσει πολύ να βοηθά και στην επίθεση και μάλιστα με αρκετή επιτυχία. Είναι ο συνδετικός κρίκος των «γαλαζοκιτρίνων» ενώνοντας τη μεσαία γραμμή με την αμυντική αλλά και με την επίθεση όταν χρειαστεί.

Είναι ένα «πολυεργαλείο» χρήσιμο για κάθε προπονητή. Εκτός από «οχτάρι», θέση που διακρίθηκε ιδαίτερα, μπορεί εύκολα να παίξει ως «εξάρι». Στην Κίνα αγωνίστηκε με επιτυχία και ως κεντρικός αμυντικός ενώ κάθε φορά που φτάνει στην αντίπαλη περιοχή, δείχνει και τις άλλες αρετές του. Έχει δυνατό σουτ και είναι πολύ καλός κεφαλοσφαιριστής.

Ο Λούκας Σόουζα είναι ένας σπουδαίος επαγγελματίας που ξεχωρίζει όμως ενίοτε για το πάθος και την μαχητικότητα του. Σε κάθε αγώνα δίνει κάθε ικμάδα των δυνάμεων του προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά μιλούν για έναν πολύ καλό χαρακτήρα. Δίνει τεράστια σημασία στον θεσμό της οικογένειας και είναι βαθιά θρησκευόμενος. Όλα στη ζωή του αρχίζουν και τελειώνουν με ευχαριστίες προς τον Ύψιστο.

Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, στην τεράστια πλειοψηφία τους, λατρεύουν τον Βραζιλιάνο μέσο. Για τους περισσότερους αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα, εντός του αγωνιστικού χώρου, για την αναδόμηση και την αναγέννηση των «γαλαζοκιτρίνων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση