ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Προχωρεί στα «σίγουρα» ο Πουρσαϊτίδης

Για να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας κάνει κινήσεις με μικρό ρίσκο

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Την Τετάρτη 23/6, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Σάββας Πουρσαϊτίδης, γιόρτασε τα γενέθλια του (έγινε 45 χρονών). Ο πρόεδρος της Εταιρείας, Πρόδρομος Πετρίδης, του έκανε ως «δώρο» την μεταγραφή του Μουρτάζ Νταουσβίλι, του τρίτου Γεωργιανού, μετά τους Κβιλιτάια και Οκριασβίλι, που άφησαν το «Αντώνης Παπαδόπουλος» για τον «Αρχάγγελο».

Τα τέσσερα πρώτα αποκτήματα των «γαλαζοκιτρίνων» στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, δηλαδή οι τρεις Γεωργιανοί και ο Ανδρέας Καρώ, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι παίκτες που ο Ελλαδίτης προπονητής του ΑΠΟΕΛ γνωρίζει πολύ καλά αλλά και οι ίδιοι ξέρουν το ΑΠΟΕΛ αλλά και το ποδόσφαιρο μας. Είναι δηλαδή όλες κινήσεις με όσο το δυνατόν λιγότερο ρίσκο. Το ίδιο ισχύει και για την 5η προσθήκη, τον 24χρονο ακραίο επιθετικό Δημήτρη Θεοδώρου.

Η προσαρμογή των πιο πάνω παικτών στα αγωνιστικά δεδομένα και στις μεγάλες απαιτήσεις των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, λογικά δεν θα χρειαστεί αρκετό χρόνο. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν επιτρέπονται άλλα σοβαρά λάθη στις επιλογές των παικτών, προσπαθεί να πάει στα… σίγουρα.

Οι νεότερες πληροφορίες μας από τις μεταγραφικές εξελίξεις στο ΑΠΟΕΛ, κάνουν λόγο για εξεύρεση του παίκτη για το δεξί άκρο της άμυνας. Λαμβάνοντας υπόψη τις (τέσσερις συν μία) προσθήκες που έγιναν, περιμένουμε ότι και ο εκλεκτός του «Πούρσα» για το δεξί μπακ (στον οποίο έγινε ήδη πρόταση από τους «γαλαζοκίτρινους»), θα είναι παίκτης τον οποίο ο Ελλαδίτης τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά. Δεν θα μας ξενίσει αν προέρχεται από το Ελληνικό Πρωτάθλημα, ή από άλλο, γειτονικό πρωτάθλημα.

Για μας είναι απόλυτα φυσιολογική αυτή η τακτική του Πουρσαϊτίδη. Καταλαβαίνει πολύ καλά ότι το ΑΠΟΕΛ δεν σηκώνει δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία. Ο ξεκάθαρος στόχος της νέας σεζόν θα είναι η επιστροφή στην κορυφή και η συμμετοχή στους ομίλους των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στόχοι δύσκολοι αλλά εφικτοί, για την ομάδα με τους περισσότερους τίτλους πρωταθλήματος.

Οι πολλές αλλαγές που θέλοντας και μη θα γίνουν και στη νέα σεζόν, δημιουργούν ζήτημα ομοιογένειας. Η έλλειψη αυτού του βασικού στοιχείου αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες αιτίες της αγωνιστικής κατρακύλας στην περσινή αγωνιστική περίοδο. Επίσης επηρέασε πολύ αρνητικά το ότι μια δωδεκάδα παικτών για διάφορους λόγους δεν έκαναν την βασική προετοιμασία. Αυτή την φορά όμως, τέτοια «περίεργα» φαινόμενα δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

Το «στοίχημα» του Σάββα Πουρσαϊτίδη είναι να καταφέρει μέσα σε λίγε εβδομάδες, να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο, που να είναι «δεμένο» και να έχει την ικανότητα να φτάνει στην ουσία. Μια ομάδα που να αμύνεται σωστά, να έχει καλή οργάνωση στο παιχνίδι της, να είναι δημιουργική και να είναι όσο αποτελεσματική χρειάζεται για να κερδίζει.

Μπορεί να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, αν οι προσθήκες που έγιναν και θα γίνουν, βοηθήσουν ουσιαστικά και αν ο «Πούρσα» καταφέρει να ξανακάνει το ΑΠΟΕΛ ομάδα που να έχει το πνεύμα του νικητή και την νοοτροπία του πρωταθλητή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση