ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Προγραμματισμός, ρευστότητα και το κλειδί στον κόσμο

Οι ανάγκες για περαιτέρω ενίσχυση και τα οικονομικά δεδομένα

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Στον ΑΠΟΕΛ, ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι διοικούντες που ασχολούνται με θέματα προγραμματισμού, κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να διευθετήσουν τις βασικότερες εκκρεμότητες, προκειμένου οι «γαλαζοκίτρινοι» να παρουσιαστούν πανέτοιμοι σε τρεις εβδομάδες (20 Ιουλίου, 20:00), για τον πρώτο αγώνα με την Μπότεφ Πλόβντιφ, στον Β’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Μετά την αρνητική εξέλιξη στο θέμα του Φακούντο Σαμπάλα, στις προτεραιότητες του 46χρονου προπονητή είναι και η εξεύρεση αμυντικού για το αριστερό άκρο. Παραμένει βέβαια προτεραιότητα η απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού ο οποίος μαζί με τον Κρέσπο να αποτελέσουν το βασικό δίδυμο.

Επιτακτική είναι και η ανάγκη για την προσθήκη δύο ποιοτικών λύσεων στα άκρα μεσοεπιθετικά αφού αποχώρησαν τρεις παίκτες (Οκριασβίλι, Νατέλ και Ντανίλο), που έπαιζαν στα άκρα της γραμμής κρούσης.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουμε ενώπιων μας, είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομική στενότητα αυξάνει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας υλοποίησης του προγραμματισμού. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του Ισπανού τερματοφύλακα Χουλιάν Κουέστα και του Βραζιλιάνου μέσου Λούκας Σάσα.

Ο πρώτος είχε συμφωνήσει προφορικά με τον ΑΠΟΕΛ την τελευταία εβδομάδα Μαΐου και ο δεύτερος στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Αμφότεροι άλλαξαν την απάντηση τους από θετική σε αρνητική όταν έφυγαν από την Κύπρο.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες φαίνεται πάντως πως υπάρχει αποφασιστικότητα από πλευράς της διοίκησης της Εταιρείας που διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα να βρει τους απαραίτητους πόρους και τα χρήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγραμματισμού με βάση τις απαιτήσεις του Σωφρόνη Αυγουστή.

Πολύ σημαντική σε αυτή την δύσκολη περίοδο, με τις μικρές εισροές χρημάτων, είναι η συμβολή του ΑΠΟΕΛίστικου κόσμου με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας.

Υπάρχει η αισιοδοξία για ανταπόκριση του κόσμου στα περσινά επίπεδα (5 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας), κάτι που αν συμβεί θα δώσει στην διοίκηση την ικανότητα να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις της και να ολοκληρώσει απρόσκοπτα τον προγραμματισμό του καλοκαιριού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση