ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Μόνο πρωτάθλημα!

Δύσκολος μεν, ξεκάθαρος δε ο στόχος των «γαλαζοκιτρίνων»

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Με την σημερινή (28/6), πρώτη προπόνηση στον «Αρχάγγελο», ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θ’ αρχίσει, στον αγωνιστικό χώρο πλέον, να χτίζει το νέο ΑΠΟΕΛ.

Ο στόχος των «γαλαζοκιτρίνων» είναι η επιστροφή τους στην κορυφή του ποδοσφαίρου μας με την κατάκτηση νέων τίτλων. Η απόσταση που έχουν να διανύσουν είναι μεγάλη και ο δρόμος δύσκολος, ανηφορικός, γεμάτος εμπόδια.

Ο Ελλαδίτης προπονητής, σε συνεργασία με την διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, είναι αποφασισμένος να χτίσει σωστά εκ βάθρων μια νέα ομάδα ικανή να εξιλεωθεί στα μάτια των οπαδών της για το περσινό κατάντημα της και να τους δώσει ξανά χαρούμενους και περήφανους.

Για την ενίσχυση των «γαλαζοκιτρίνων» ο Ελλαδίτης προπονητής προχώρησε με λύσεις που δεν έχουν μεγάλο ρίσκο. Απέκτησε παίκτες που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο μας και έχουν αποδείξει την αξία τους.

Η τριάδα των Γεωργιανών διεθνών που έπαιζαν στην Ανόρθωση, Κβιλιτάια, Οκριασβίλι και Νταουσβίλι, εγγυούνται την ουσιαστική ενίσχυση μεσοεπιθετικά γι’ αυτό και η απόχτηση τους δημιούργησε μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών του ΑΠΟΕΛ.

Ρίχνοντας μια ματιά στο δυναμικό των «γαλαζοκιτρίνων» όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα το δυναμικό τους, γίνεται αντιληπτό, ότι υπάρχει πληρότητα σε ορισμένες θέσεις, όπως το κέντρο της άμυνας και οι ακραίοι επιθετικοί, καθώς και στην κορυφή της επίθεσης, αλλά υπάρχει κενό δεξιά στην άμυνα που δεν περιλαμβάνει ούτε και ένα κλασικό παίκτη, όπως και η απουσία του ποδοσφαιριστή που θα κληθεί να αναλάβει το ρόλο του οργανωτή στον κεντρικό διάδρομο.

Σε αυτές τις δύο θέσεις έχει επικεντρωθεί, εδώ και αρκετές μέρες, η προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης. Μαθαίνουμε ότι ίσως αποχτηθούν και δύο νεαροί (κάτω των 22), για τα δύο αμυντικά άκρα.

Όσον αφορά την σημαντική εκκρεμότητα που ακούει στο όνομα Γκάγιας Ζαχίντ, αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο 15ήμερο πριν την αναχώρηση της «γαλαζοκίτρινης» αποστολής για το Πράβετς της Βουλγαρίας στις 16 Ιουλίου για το δεύτερο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Εξαιρετική πάντως κρίνεται και η προσθήκη του Κύπριου διεθνή Ανδρέα Καρώ ο οποίος επιστρέφει πιο ώριμος στα πάτρια εδάφη. Η επόμενη προσθήκη θα είναι ο 24χρονος Κύπριος διεθνής Δημήτρης Θεοδώρου που ξεχωρίζει για την εκρηκτικότητα του και η ικανότητα του στις αντεπιθέσεις και στο ένας εναντίον ενός.

Μετά από είκοσι χρόνια το ΑΠΟΕΛ θα απουσιάζει από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το γεγονός αυτό μπορεί να το μετατρέψει σε πλεονέκτημα στην περίπτωση που οι βασικοί αντίπαλοι του για τον τίτλο, εξασφαλίσουν θέση σε Ευρωπαϊκό όμιλο κάτι που σημαίνει ότι θα δίνουν αγώνες μέχρι τον Δεκέμβριο. Θα είναι πιο ξεκούραστο και θα μπορεί η τεχνική ηγεσία να κάνει καλύτερη διαχείριση του δυναμικού που θα έχει στην διάθεση της.

Στη νέα προσπάθεια που γίνεται είναι πολύ σημαντικό για το ΑΠΟΕΛ να έχει ξανά στο πλευρό του και το πολύ απαιτητικό αλλά και ιδιαίτερα εκδηλωτικό, κοινό του. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι τιμές και οι λεπτομέρειες για τα εισιτήρια διαρκείας.

Η ανταπόκριση του κόσμου θα δείξει σε μεγάλο βαθμό και την αποφασιστικότητα όλων στην «γαλαζοκίτρινη» οικογένεια για μια ομάδα πρωταγωνίστρια – πρωταθλήτρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση