ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Με καλή - αισιόδοξη προοπτική

Είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα με ομοιογένεια που προσπαθεί να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Μια «δεύτερη ανάγνωση» του φιλικού που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ την Πέμπτη το βράδυ στο ΓΣΠ, μια εβδομάδα ακριβώς πριν τον πρώτο αγώνα με τη Βοϊβοντίνα, μας αφήνει κυρίως θετική άποψη αφού όντως τα θετικά υπερισχύουν των αρνητικών σημείων που φάνηκαν.

Θα αναλύσουμε στην συνέχεια του άρθρου αυτού εκείνα τα στοιχεία που δίνουν προοπτική και δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία για τους «γαλαζοκίτρινους», στη νέα σεζόν 2023 – 2024.

Όπως είπε και ο Ρικάρντο Σα Πίντο, λίγο μετά το τέλος της τελικής πρόβας για τον ΑΠΟΕΛ ενόψει των αναμετρήσεων με τους Σέρβους για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στην τελική πάσα.

Εμείς θα προσθέταμε πως όντως υπάρχουν οι καλύτερες προϋποθέσεις για την βελτίωση και άλλων αδυναμιών που φάνηκαν όπως η «φτωχή» δημιουργία φάσεων από τους ακραίους επιθετικούς και η δυσκολία στα τελειώματα των φάσεων, κάτι που χαρακτήριζε και τον περσινό ΑΠΟΕΛ και του στοίχισε την κατάκτηση του τίτλου.

Κάποιες καλές φάσεις βγήκαν κυρίως από εκτέλεση στατικών φάσεων αλλά και με αυτοματισμούς – συνδυασμούς στο τελευταίο εικοσάλεπτο του φιλικού με τον Βόλο, που ήταν και το καλύτερο διάστημα των γαλαζοκιτρίνων στο παιχνίδι.

Στην εισαγωγή του κειμένου μας αναφερθήκαμε σε καλή προοπτική της ομάδας του Σα Πίντο. Το πιστεύουμε για τους ακόλουθους λόγους:

Είδαμε στην τελική πρόβα μια ομάδα με συνοχή και παίκτες πολύ καλά προπονημένους που όσο το παιχνίδι πλησίαζε στο τέλος του, τόσο μεγαλύτερη ορμή είχαν. Γνωρίζουμε ότι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην μυϊκή ενδυνάμωση των παικτών, κάτι που τους δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αλλά και τους προστατεύει από τραυματισμούς.

Ο ΑΠΟΕΛ του Ρικάρντο Σα Πίντο είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα με ομοιογένεια που προσπαθεί να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο επιζητώντας την κατοχή και τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει να είναι απόλυτα προσηλωμένος στην Ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας του και στον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Conference League.

Δείχνει συγκροτημένος στις σκέψεις και τις ενέργειες του προκειμένου να αυξήσει όσο μπορεί, τις πιθανότητες επιτυχίας της ομάδας του. Δεν ρισκάρει σε αυτή την φάση και δεν πειραματίζεται όπως είχαν κάνει στο πρόσφατο παρελθόν άλλοι συνάδελφοι του.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόγραμμα των προπονήσεων ήταν και αυτή την εβδομάδα πολύ εντατικό, αντιλαμβανόμαστε ότι στις επόμενες μέρες, που οι ρυθμοί θα πέσουν αρκετά, οι παίκτες θα ξεκουραστούν και θα είναι «φρέσκοι» στην αφετηρία της νέας σεζόν.

Η γενικότερη εκτίμηση μου για τον ΑΠΟΕΛ που κτίζει ο Ρικάρντο Σα Πίντο είναι ότι διαθέτει τα στοιχεία που θα του επιτρέψουν να διεκδικήσει την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού του στόχου αλλά και την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ