ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Η ελπίδα θέριεψε

Οι παίκτες κερδίζουν την χαμένη αυτοπεποίθηση τους και την πίστη τους στην ίδια την ομάδα

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Η σημασία της πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ επί της Ομόνοιας είναι… πολυδιάστατη. Η ελπίδα για να «σωθεί» η χρονιά με την κατάκτηση του τροπαίου και συμμετοχή στη νέα Ευρωπαϊκή διοργάνωση όχι απλά έμεινε ζωντανή αλλά… θέριεψε.

Με την πρόκριση του, αποτέλεσμα μιας πολύ καλής εμφάνισης, το ΑΠΟΕΛ αποκόμισε πολλά οφέλη. Οι παίκτες κερδίζουν την χαμένη αυτοπεποίθηση τους και την πίστη τους στην ίδια την ομάδα και την προοπτική της.

Ο αποκλεισμός σε αυτή την φάση θα ήταν καταστροφικός για το ΑΠΟΕΛ αφού θα το άφηνε νωρίς χωρίς στόχους, χωρίς Ευρωπαϊκή προοπτική, χωρίς ελπίδα για κάτι καλό. Ίσως μάλιστα η απογοήτευση να έφερνε και μεγαλύτερες περιπέτειες για τους «γαλαζοκίτρινους»…

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης αφού έδωσε τα εύσημα του στους παίκτες του είπε ότι «είναι καιρός να σταματήσουμε να χλευάζουμε κάποιους παίκτες». Η πολύ άσχημη πορεία της ομάδας στην κανονική φάση του πρωταθλήματος, είναι αλήθεια ότι έφερε υπερβολικές τοποθετήσεις.

Υπήρχαν από την αρχή πολύ μεγάλες προσδοκίες από παίκτες με «βαριά» βιογραφικά όπως ο Μπεν Σαχάρ, ο Ντογκαλά, ο Ζόρζε… Είναι αλήθεια ότι ελάχιστα έδωσαν σε σχέση με τις ανάγκες της ομάδας και τις απαιτήσεις.

Έχουν όμως ένα πολύ μεγάλο ελαφρυντικό. Από τη μέρα που το ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Europa League από την Σλόβαν Λίμπερετς, το κλίμα στον «Αρχάγγελο» ήταν βαρύ και… τοξικό. Ήρθε αρχές Δεκεμβρίου και το χτύπημα με τον κορωνοϊό, που για 3-4 εβδομάδες «αποδεκάτισε» την ομάδα, και η κατάσταση αντί να βελτιωθεί, χειροτέρεψε.

Ο έμπειρος Μικ Μακάρθι άλλα περίμενε και άλλα έγιναν. Από την αρχή όλα του πήγαιναν… στραβά. Απογοητεύτηκε, σήκωσε γρήγορα ψηλά τα χέρια και έχασε το παιχνίδι από την στιγμή που σταμάτησε να πιστεύει στην αναδόμηση της ομάδας.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έδειξε από τη πρώτη μέρα μεγάλο σεβασμό σε όλους τους παίκτες. Κέρδισε με την συμπεριφορά του παίκτες που είχαν ελάχιστες ευκαιρίες και έδωσε σε όλους κίνητρα για να προσπαθούν. Έκανε τα απλά και τα αυτονόητα δημιουργώντας μια ομάδα που τουλάχιστον σέβεται την ιστορία του Συλλόγου και το βάρος της φανέλας.

Για να «σώσει» αυτή την παράξενη, κακή χρονιά το ΑΠΟΕΛ πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο. Έχει ακόμα δρόμο να διανύσει και νέες υπερβάσεις να κάνει. Σήμερα έκανε ένα πολύ αποφασιστικό βήμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση