ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Η ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση

Μεγάλη προτεραιότητα αποτελεί η ουσιαστική στελέχωση της επιθετικής γραμμής με ένα (τουλάχιστον) σέντερ φορ και δύο παικτών για τα άκρα.

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ Ρικάρντο Σα Πίντο, βρίσκεται στην Πορτογαλία (αναμένεται στην Κύπρο προς το τέλος της εβδομάδας) και επικοινωνεί καθημερινά με τους βοηθούς του αλλά και τον πρόεδρο Πρόδρομο Πετρίδη, για τα θέματα που αφορούν στο μεταγραφικό πλάνο που έχει εκπονηθεί.

Παρά το ότι ακόμα δεν έχει τίποτα διαρρεύσει σχετικά με τους παίκτες που αξιολογούνται, είναι ξεκάθαρο πως μεγάλη προτεραιότητα αποτελεί η ουσιαστική στελέχωση της επιθετικής γραμμής με ένα (τουλάχιστον) σέντερ φορ και δύο παικτών για τα άκρα.

Όσον αφορά στο ρεπορτάζ των γαλαζοκιτρίνων μαθαίνουμε ότι ο Ρικάρντο Σα Πίντο έχει αξιολογήσει κάποιους παίκτες που είναι διαθέσιμοι και εντός των επόμενων λίγων ημερών θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις προς τους διοικούντες.

Στην συνέχεια του άρθρου αυτού θα εκφράσω την άποψη μου για το σε ποιες θέσεις είναι επιβεβλημένη η ανάγκη ενίσχυσης.

Γρήγορος σέντερ φορ

Ο Γκεόργι Κβιλιτάια είναι για εμένα ένας σπουδαίος επιθετικός ο οποίος κάνει εξαιρετικά πολύ συγκεκριμένα πράγματα όπως να κατεβάσει τη μπάλα και να την προωθήσει στους συμπαίκτες του.

Πιστεύω λοιπόν πως είναι εκ των ων ουκ άνευ η απόκτηση ενός σέντερ φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον Γεωργιανό διεθνή.

Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται έναν φορ γρήγορο, εκρηκτικό και δυνατό, που θα μπαίνει στην μεγάλη περιοχή των αντιπάλων με μεγάλη συχνότητα και θα έχει την ικανότητα στο σκοράρισμα.

Δύο επιθετικοί για τα άκρα

Όσο αναγκαία είναι η απόκτηση ενός γρήγορου σέντερ φορ άλλο τόσο αναγκαία είναι κατά την άποψη μου η απόκτηση και δύο γρήγορων επιθετικών για τα άκρα που εκτός από την ταχύτητα να έχουν τις αντοχές για να βοηθούν και στην αμυντική λειτουργία και να έχουν διάρκεια.

Επίσης θα πρέπει να είναι καλοί ντριμπλαδόροι, να μπορούν να διεμβολίσουν, «τρυπήσουν» τις αντίπαλες άμυνες με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός.

Επιπρόσθετα θα πρέπει και οι δύο να συγκλίνουν προς την αντίπαλη περιοχή και να παίρνουν θέση αυξάνοντας την δυναμική της γραμμής κρούσης.

Πιστεύω ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση του τουλάχιστον σε άλλες δύο θέσεις.

Στόπερ και κόφτης 

Η αποχώρηση του Καρώ (και η αβεβαιότητα ακόμα στην περίπτωση του Ντβάλι), καθιστούν αναγκαία την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού, αν είναι δυνατός αριστεροπόδαρου. Και πάλι θα πρέπει ο στόπερ που θα επιλεγεί να είναι γρήγορος για ευνόητους λόγους.

Τέλος θεωρώ πως ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται ενίσχυση και στην θέση του ανασταλτικού μέσου. Για την θέση αυτή υπάρχει μόνο ο Κονσταντίνοφ. Αν υπάρξει δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης, θα έλεγα πως οι γαλαζοκίτρινοι χρειάζονται (αν δεν συνεχίσει ο Γουίλερ), ακόμα έναν παίκτη για το αριστερό άκρο (φουλ μπακ), ταχυδυναμικό και ψηλό.

Εν κατακλείδι αν ο Ρικάρντο Σα Πίντο επιλέξει και φέρει 5 -6 παίκτες με τα χαρακτηριστικά που αναλύσαμε, πιστεύω πως ο νέος ΑΠΟΕΛ, θα είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με πέρσι και πολύ πιο αποτελεσματικός, ικανός να παλέψει για τον τίτλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ