ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
22° Λευκωσία,
18 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

ΑΠΟΕΛ: Για να γίνει ξανά… ομάδα

Θέλει υπομονή και πολλή δουλειά για να «δέσει» και να αποχτήσει πλάνο και «ταυτότητα»

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Παρά το ότι το ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε στα σημεία βελτιωμένο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα (για ένα περίπου τέταρτο), έχασε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δημιουργώντας προβληματισμό και απογοήτευση στον κόσμο του.

Απαντώντας στις ερωτήσεις μας μετά του τέλος του αγώνα στο ΓΣΠ ο Σωφρόνης Αυγουστή παραδέχτηκε ότι είναι αναγκαία η βελτίωση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ο 44χρονος τεχνικός ήταν ξεκάθαρος για αυτά που ΠΡΕΠΕΙ ν’ αλλάξει:

  • «Πρέπει επειγόντως να βελτιωθούμε και ομαδικά και ατομικά για να βρούμε τις λύσεις.
  • Πρέπει να αποβάλουμε το άγχος γιατί όταν δεν έχεις καθαρό μυαλό δεν μπορείς να είσαι αποτελεσματικός.
  • Πρέπει να ηρεμήσουμε στο τελευταίο κομμάτι και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Αυτές τις 15 μέρες προσπάθησα να κάνω κάποια πράγματα στις προπονήσεις.
  • Πρέπει όλοι μαζί να βρούμε τις λύσεις για να πάρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει».

Η δική μας εκτίμηση είναι ότι χρειάζεται να αλλάξουν ακόμα πάρα πολλά για να μπορέσει το ΑΠΟΕΛ να ξαναγίνει κανονική ομάδα που να βγάζει υγεία και να έχει δυναμική και προοπτική.

Πρώτα και κύρια πρέπει να αποχτήσει ξανά ταυτότητα, να δέσει σαν ομάδα, να αποχτήσει πλάνο και να βάλει γερές βάσεις για ένα στέρεο, ισχυρό συγκρότημα.

Πιστεύω ότι μεσοεπιθετικά διαθέτει μπόλικη ποιότητα με παίχτες που μπορούν να δώσουν πολλά αν βρουν «χημεία». Οι ατομικές εκλάμψεις δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα κόντρα σε καλά οργανωμένες άμυνες.

Αμυντικά δεν υπάρχουν αξιόλογες λύσεις σε όλες τις θέσεις. Προτεραιότητα όμως είναι να υπάρξει άμεση βελτίωση του αμυντικού μηχανισμού γενικότερα.

Αν λειτουργούσε σωστά δεν θα δεχόταν το τέρμα από τον Ολυμπιακό στην πρώτη και μοναδική του τελική στο Α’ ημίχρονο!

Στο τέρμα που έκρινε τον χθεσινό (13/9) αγώνα ο σκόρερ ξεκίνησε να τρέχει από το κέντρο χωρίς να τον σταματήσει κανένας ενώ όταν έγινε η σέντρα, υπήρξε κενό στην «καρδιά» της άμυνας.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του έχει ενώπιων του μια τεράστια πρόκληση. Να ξανακάνει το ΑΠΟΕΛ κανονική ομάδα με πλάνο, οργάνωση, με πνεύμα και φιλοσοφία νικητή – πρωταθλητή.

Δεν είναι καθόλου εύκολη η μεταμόρφωση των «γαλαζοκιτρίνων». Χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους στον «Αρχάγγελο» και υπομονή αφού δεν χτίζονται από την αρχή ομάδες μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Όσο καλό και αν είναι το δυναμικό, θέλει χρόνο για να αποχτήσει ομοιογένεια και ταυτότητα. Το «κόβε», ξήλωνε, δεν έχει νόημα να συνεχιστεί.

Αυτό που θέλει το ΑΠΟΕΛ για να βρει την χαμένη του αίγλη είναι ηρεμία, χρόνο και δουλειά. Δεν υπάρχει άλλος «δρόμος» για την αναδόμηση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιώργος Παττίχης

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση