ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: «Φουλ του άσσου» για νταμπλ

Οι γαλαζοκίτρινοι δείχνουν να διαθέτουν όλα τα στοιχεία για να υλοποιήσουν τους στόχους τους

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Η συνταγή της επιτυχίας στο Ποδόσφαιρο, στον Αθλητισμό και στη ζωή γενικότερα, πιστεύω πως δεν είναι περίπλοκη. Περιλαμβάνει κάποια βασικά στοιχεία και προϋποθέσεις που όταν τα διαθέτεις, θα πετύχεις τους στόχους σου.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν το τέλος του Χειμώνα και ο ΑΠΟΕΛ, μοιάζει στα δικά μου μάτια, να είναι πανέτοιμος και ικανός να μπει ακόμα πιο δυναμικά στην τελική φάση της σεζόν που θα κρίνει και την έκβαση της διπλής προσπάθειας σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η «Άνοιξη» του Θρύλου, μετά από 4 χρόνια βαρυχειμωνιάς, συντελείται βασισμένη στα συστατικά που θα επιχειρήσω να αναλύσω πιο κάτω:

Άποψη μου είναι ότι ο βασικότερος παράγοντας της αγωνιστικής αναγέννησης του ΑΠΟΕΛ, είναι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος προπονητής είναι ότι καλύτερο μπορούσαν να είχαν οι «γαλαζοκίτρινοι» στο πηδάλιο της τεχνικής τους ηγεσίας. Εμπνέει, καθοδηγεί με μαεστρία και παίρνει από τους παίκτες του το καλύτερο που μπορούν να δώσουν.

Από εκεί και πέρα δεύτερο βασικό συστατικό που δίνει δυναμική και προοπτική νταμπλ στον ΑΠΟΕΛ είναι το δυναμικό του.

Η άμυνα του, από μεγάλη αδυναμία, έγινε η μεγάλη δύναμη του με παίκτες προσωπικότητες όπως οι Κρέσπο, Μπέλετς. Η μεσαία γραμμή ξεχειλίζει από ποιότητα με τους Κονσταντίνοφ, Σαρφό και Βιγιαφάνιες να αποτελούν μια πανίσχυρη γραμμή που συνδέει άριστα και αρμονικά άμυνα και επίθεση.

Εκεί που υστερούσαν οι γαλαζοκίτρινοι ήταν η γραμμή κρούσης. Στην ικανότητα (και εμπειρία) των Μπεν, Μακέντα, βρήκαν αυτό που τους έλειπε. Τα εξαιρετικά κτυπήματα του Μπεν στις στημένες φάσεις έχουν κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο και αποτελεσματικό τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Μακέντα μπορεί να βοηθήσει και σκοράροντας αλλά και στην σωστή επιθετική ανάπτυξη. Ως μια ακόμα σπουδαία «χειμερινή μεταγραφή», μπορεί να θεωρηθεί η αναγέννηση του Κβιλιτάια. Ο Γεωργιανός φορ, με την έλευση του νέου χρόνου, ξαναβρήκε τον ρυθμό και την χαμένη αυτοπεποίθηση του.

Γενικότερα ο ΑΠΟΕΛ έχει βρει ισορροπία στις τρεις γραμμές του και απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δυναμική με τις πετυχημένες προσθήκες που έκανε αλλά και την επιστροφή των Βιγιαφάνιες, Δώνη και την θετική μεταμόρφωση του Κβιλιτάια, ενός από τους καλύτερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα μας.

Στην συνταγή της επιτυχίας θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στον γαλαζοκίτρινο κόσμο που δείχνει έμπρακτα την πίστη του στην ομάδα και την προοπτική επιστροφή της στην κορυφή του ποδοσφαίρου μας. Οι «Πορτοκαλί» είναι ίσως η μεγαλύτερη δύναμη για τον ΑΠΟΕΛ και η δίψα τους, ο πόθος τους για νέους τίτλους, δίνει ακόμα καλύτερη προοπτική. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ