ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Δεν μπορεί και δεν θέλει ο Τραμετσάνι!

Ο Ιταλός προπονητής αδυνατεί να διαχειριστεί, να αξιοποιήσει, το ποιοτικό δυναμικό του πρωταθλητή

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Στις 10 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου η Εταιρεία «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο» ανακοίνωσε την πρόσληψη του Παόλο Τραμετσάνι στην τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών. Δέκα μήνες μετά, έχουμε πλέον ξεκάθαρη άποψη για τον Ιταλό τεχνικό. Πιστεύω ότι είναι ανεπαρκής για μια ομάδα με το εκτόπισμα και τις φιλοδοξίες του ΑΠΟΕΛ, αδύνατος ως προπονητής και επικίνδυνος για τα συμφέροντα των γαλαζοκιτρίνων.

Μετά τις πρώτες (εξαιρετικές), εντυπώσεις που άφησε, έδειξε μεγάλη αλαζονεία η οποία δεν συνάδει με την μικρή, «φτωχή» καριέρα του ως προπονητής. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τραμετσάνι ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός προπονητής της Εθνικής Αλβανίας το 2011 - 2016.Την περίοδο 2016-2017 εργάστηκε (για πρώτη φορά) ως πρώτος προπονητής στην FC Lugano. Την επόμενη χρονιά εργάστηκε στον πάγκο της Ελβετικής FC Sion.

Για μένα, ο κ. Τραμετσάνι έχει σοβαρές αδυναμίες σε τεχνικά θέματα ενώ είναι πλέον ξεκάθαρο και το ότι είναι συγκρουσιακός με τους παίκτες, ειδικά με αυτούς που για διάφορους λόγους δεν υπολογίζει. Ας ασχοληθούμε όμως με τα αγωνιστικά θέματα και τα σοβαρά λάθη του ξένου τεχνικού.

Επιτρέψετε μου όμως πρώτα μια πιο γενική επισήμανση. Στους δέκα μήνες που ο προπονητής αυτός βρίσκεται στον «Αρχάγγελο», δεν κατάφερε να παρουσιάσει κάτι καινούργιο ή να βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες υπήρχαν όταν αναλάμβανε. Η ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ εξακολουθεί να είναι μονοδιάστατη, αργή και προβλέψιμη.

Ας σταθούμε όμως στα πεπραγμένα του στη νέα αγωνιστική περίοδο και κυρίως τα εγκληματικά λάθη του στον πρώτο αγώνα με την Καραμπάχ ο προπονητής της οποίας τον άφησε ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο.

Την παραμονή του αγώνα με τους Αζέρους μας είπε ότι η πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, εκδηλώνει τις επιθέσεις της από τα άκρα εκεί που είναι πολύ ισχυρή με πολύ επικίνδυνους παίκτες. Δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να εξουδετερώσει τα μεγάλα όπλα των Αζέρων, αντίθετα τους ευκόλυνε με τον τρόπο που παράταξε την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς που έμειναν πολλές φορές εκτεθειμένοι από τους μεσοεπιθετικούς της Καραμπάχ.

Με τις εμμονές του όχι μόνο δεν εξουδετέρωσε τα ατού των αντιπάλων του αλλά κατάφερε να καταστρέψει και ότι καλό διαθέτει η ομάδα του. Κάθε φορά που γινόταν λάθος στην μεσαία γραμμή, η άμυνα βρισκόταν σε… τρικυμία. Με τον λανθασμένο τρόπο που έπαιξε έδωσε χώρο στον αντίπαλο που δεν φάνηκε ακατάδεχτος από τα … Ιταλικά δώρα!

Ο Γιάκολις από δεξιά και ο Μιχαήλοβιτς από αριστερά έδειχναν ανίκανοι να περιορίσουν τους ακραίους των φιλοξενουμένων οι οποίοι έκαναν πάρτι στα δύο άκρα.

Ο Πάβλοβιτς έδειχνε αβοήθητος σε πολλές περιπτώσεις και ήταν εύκολη η αναχαίτιση του ενώ πολύ εύκολα οι Αζέροι εξουδετέρωσαν με διπλό μαρκάρισμα το μεγαλύτερο «όπλο» του ΑΠΟΕΛ τον Τάμαρι.

Εκεί που η ομάδα χρειαζόταν έναν έμπειρο παίκτη που να έπαιρνε πρωτοβουλίες και να οδηγούσε τον ΑΠΟΕΛ στην αντεπίθεση, ο Ιταλός τεχνικός έκανε το «θαύμα» του ρίχνοντας στο παιχνίδι τον άπειρο και επιπόλαιο Βιντιγκάλ! Εκεί που στράβωσε το παιχνίδι ο Ιταλός έδειξε μεγάλη αδυναμία στο να βγάλει την αναγκαία αντίδραση.

Στο τέλος, όπως άλλωστε το συνηθίζει από έλλειψη σεβασμού και στα ΜΜΕ και στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ, δήλωσε πως πιστεύει στην πρόκριση αλλά δεν νομίζει ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα! Εδώ σηκώνουμε τα χέρια ψηλά…

Καταλήγοντας επαναλαμβάνω την άποψη την οποία έχω εκφράσει κατ’ επανάληψη στο τελευταίο εξάμηνο, ότι ο Πάολο Τραμετσάνι δεν είναι ικανός να διαχειριστεί, να αξιοποιήσει, το ποιοτικό δυναμικό του ΑΠΟΕΛ, το καλύτερο των τελευταίων χρόνων.

Με τις πολλές εμμονές του, την επιμονή του σε ένα συγκεκριμένο σύστημα (χωρίς εναλλακτικό πλάνο), για το οποίο ξεκάθαρα δεν διαθέτει τους παίκτες που μπορούν να το εφαρμόσουν και την γενικότερη διαχείριση της ομάδας, προκάλεσε και προκαλεί τεράστιες ζημιές για τον ΑΠΟΕΛ στερώντας την άριστη προοπτική που φάνηκε να δημιουργείται από τον καλύτερο προγραμματισμό των πολλών τελευταίων χρόνων.

Τα νέα του ΑΠΟΕΛ είναι μια χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X