ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Δεν είναι μάγος, δεν είναι θαυματοποιός

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει μεταμορφώσει ουσιαστικά τον ΑΠΟΕΛ δίνοντας του συνοχή και πιστή εφαρμογή του πλάνου του

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Δεν υπάρχουν προπονητές με μαγικά ραβδάκια. Υπάρχουν προπονητές που μπορούν να εμπνεύσουν τους ποδοσφαιριστές τους και να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό του καθενός παίκτη και την πιστή εφαρμογή του πλάνου τους.

Με το μικρό ακόμα, δείγμα γραφής του Βλάνταν Mιλόγεβιτς στην τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ, με τις τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες (3 στο Πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο), μπορούμε να πούμε ότι ο Σέρβος τεχνικός αφήνει… διαπιστευτήρια ενός πολύ καλού προπονητή με την ικανότητα να επικοινωνεί άριστα με τους παίκτες του, να τους εμπνέει και να παίρνει από αυτούς το καλύτερο που έχουν.

Ο Σαρφό έγινε ξανά «μαέστρος», πολύ πιο ουσιαστικός και δείχνει μια ωριμότητα στο παιχνίδι του που δεν μας είχε δείξει προηγουμένως. Ο Φεράρι ξαναβρήκε τον καλό εαυτό του ενώ βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο Γεωργιανός «γίγαντας» Ντβάλι έδωσε ύψος στην αμυντική γραμμή «δένοντας» άψογα με τον ηγέτη Κρέσπο.

Ο Σούσιτς επίσης είναι σχεδόν αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα (πρέπει να βελτιώσει τις σέντρες του όταν συμμετέχει στις επιθέσεις της ομάδας του). Ο Νταουσβίλι αναγεννήθηκε δείχνοντας γιατί ήταν μέχρι πέρσι, διεθνής με την εθνική Γεωργίας. Ο Εφραίμ έγινε, μετά από καιρό υπερπολύτιμος στο πλάνο και μαζί με τον Τάσο Δώνη, που βελτίωσε σημαντικά την φυσική του κατάσταση (αποκτήθηκε την τελευταία μέρα του Αυγούστου και δεν είχε κάνει προετοιμασία με τον ΑΠΟΕΛ), κάνουν την διαφορά μεσοεπιθετικά. Οι «γαλαζοκίτρινοι» βελτίωσαν σημαντικά την οργάνωση του παιχνιδιού και την ανάπτυξη τους και έγιναν πιο δημιουργικοί.

Η σημαντικότερη αλλαγή του Μιλόγεβιτς που έφερε τις νίκες είναι ότι έκανε την ομάδα ΣΥΜΠΑΓΗ. Οι (τρεις) γραμμές παίζουν πολύ πιο κοντά και υπάρχει αλληλοκάλυψη – αλληλοστήριξη. Πλέον ο ΑΠΟΕΛ δεν κινδυνεύει από τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων, ενώ αντίθετα γίνεται πολύ επικίνδυνο όταν κερδίζει τη μπάλα και επιτίθεται γρήγορα σε «ανοιχτό γήπεδο».

Άποψη μου είναι ότι υπάρχει ακόμα, μια «ανορθογραφία» που θα πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο. Αναφερόμαστε στην «αχίλλειο πτέρνα» των «γαλαζοκιτρίνων», την κορυφή της επίθεσης. Ο Κβιλιτάια δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό και συνεχίζει να «ψάχνεται» ενώ ο Μάγκλιτσα εξακολουθεί να παίζει σαν… παλαίμαχος. Μένει μόνο ο Μάριος Ηλία που έχει την ενέργεια και την θέληση στο μεγαλύτερο βαθμό. Είναι βέβαια και ο ταλαντούχος νεαρός Σταύρος Γεωργίου ο οποίος περιμένει τις ευκαιρίες.

Από όσα μαθαίνουμε από το προπονητικό κέντρο στον «Αρχάγγελο» ο πανέξυπνος Μιλόγεβιτς έχει πείσει τους παίκτες του ότι θα είναι δίκαιος με όλους. Έδωσε κίνητρο και σε όσους δεν χρησιμοποίησε ακόμα, πείθοντάς τους ότι δεν θα αδικήσει κανένα. Με όλα αυτά έδωσε ουσία και προοπτική στον ΑΠΟΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση