ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Βλάνταν, άλλαξε το!

Πώς οι γαλαζοκίτρινοι θα γίνουν πιο ουσιαστικοί – αποτελεσματικοί

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στις νίκες με κάποια καλά διαστήματα στον αγώνα με τον Ακρίτα, ωστόσο θα πρέπει ν’ αλλάξει πολλά στο παιχνίδι του για να γίνει πειστικό, δημιουργικό και αποτελεσματικό.

Ακολουθούν δύο σερί ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ το Σάββατο (22/10, 19:00) και τον Απόλλωνα στη Λεμεσό στους οποίους χρειάζεται από τους γαλαζοκίτρινους να παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι, πιο ουσιαστικοί με ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού.

Στηρίγματα στον σέντερ φορ

Ο τρόπος που ο ΑΠΟΕΛ επιτίθεται είναι μονοδιάστατος και γι’ αυτό πολύ προβλεπτός. Ο Κβιλιτάια είναι καλός επιθετικός αλλά δεν μπορεί να προσφέρει όσο παίζει μόνος του, γιατί δεν έχει την ταχύτητα. Χρειάζεται οπωσδήποτε να παίρνει βοήθειες από τους δύο «εξτρέμ» οι οποίοι θα πρέπει να συγκλίνουν προς τον κεντρικό άξονα και να πατούν περιοχή. Ταυτόχρονα οι μέσοι θα πρέπει να ανεβαίνουν ψηλότερα και οι ακραίοι μπακ να καλύπτουν τους κενούς χώρους στα άκρα και να γίνονται πιο επιθετικοί.

Με ένα διαφορετικό, ποικιλόμορφο πλάνο

Είναι απαραίτητο ο ΑΠΟΕΛ να βάλει περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του και περισσότερη ταχύτητα. Διαθέτει στο ρόστερ του τους παίκτες για να υποστηρίξουν ένα διαφορετικό, ποικιλόμορφο πλάνο, με γρήγορες συνεργασίες των παικτών και αυτοματισμούς που δεν βλέπουμε σε ικανοποιητική συχνότητα. Η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση χωλαίνει και χρειάζεται να βελτιωθεί το συντομότερο.

Σαρφό με επιθετικό προσανατολισμό

Υπάρχει ένας σπουδαίος παίκτης, ο Σαρφό που μέχρι και πριν τον αγώνα με τον Ακρίτα, απλά «ομόρφαινε» το παιχνίδι. Στον αγώνα της Κυριακής όμως ήταν με διαφορά ο πολυτιμότερος με δύο ασίστ ενώ κέρδισε και το πέναλτι. Ο Γκανέζος μέσος είναι τόσο ποιοτικός με καταπληκτική τεχνική, που φαντάζει ασταμάτητος. Δεν θυμόμαστε άλλο παίκτη που να μπορεί με μια ενέργεια - προσποίηση του να ακινητοποιήσει ολόκληρη την αμυντική γραμμή των αντιπάλων!

Άποψη μας είναι ότι ο Σαρφό μπορεί να παίξει ως «οκτάρι» (όπως ήταν ο Λούκας Σόουζα), αλλά με επιθετικό προσανατολισμό. Χαραμίζεται το σπάνιο ταλέντο του όταν παίζει πιο πίσω και αναγκάζεται ν’ αλλάζει κοντινές πάσες με τους αμυντικούς και τους άλλους παίκτες του κέντρου.

Με μια νέα «ταυτότητα»

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έκανε τις διαπιστώσεις του, ανέλυσε όλα τα αγωνιστικά δεδομένα και θα επιδιώξει να δώσει στον ΑΠΟΕΛ την δική του «ταυτότητα». Στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν, θα δείξουν σε μεγάλο βαθμό την δυναμική των γαλαζοκιτρίνων. Αν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και ξεπεράσουν τις δυσκολίες, θα αποκτήσουν ξανά εξαιρετική προοπτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση