ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
21° Λευκωσία,
28 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Άμεσο ξεκαθάρισμα!

Μόνο έτσι οι «γαλαζοκίτρινοι» θα έχουν προοπτική για νέες επιτυχίες

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Στο τρίτο φετινό παιχνίδι του ο ΑΠΟΕΛ όχι απλά έχασε από την ΑΕΚ αλλά κυριολεκτικά διασύρθηκε δείχνοντας και πάλι πολλές αδυναμίες και στις τρεις γραμμές του. Η άμυνα «μπάζει από παντού» και οι παίκτες του κέντρου λες και συναγωνίζονται ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη…

Μετά από δώδεκα νέες προσθήκες ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής, να επιτεθεί σωστά και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Σε δύο αγώνες στο Πρωτάθλημα μας (με Καρμιώτισσα εντός και ΑΕΚ εκτός έδρας), δέχτηκε πέντε τέρματα, τα τέσσερα από τα οποία προήλθαν από παιδαριώδη λάθη που δεν γίνονται ούτε στις «μικρές κατηγορίες».

Η επόμενη μέρα της βαριάς – ντροπιαστικής ήττας από την ΑΕΚ βρήκε τον Πρόδρομο Πετρίδη και τους συνεργάτες του στην διοίκηση της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο», απογοητευμένους και προβληματισμένους αφού δεν περίμεναν σε καμιά περίπτωση μια τόσο άσχημη εικόνα, μετά από τόσες αλλαγές.

Ο «κακός», αργοπορημένος προγραμματισμός

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους στον «Αρχάγγελο», ότι ο προγραμματισμός όπως έγινε με τις πολλές εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν, δυσκολεύει αντί να διευκολύνει την προσπάθεια του Μαρίνου Ουζουνίδη για ν’ αλλάξει τον τρόπο που παίζει η ομάδα, την αγωνιστική της φιλοσοφία και τακτική.

Οι ευθύνες του Ουζουνίδη

Εδώ βρίσκεται και η (μεγάλη) ευθύνη του Εβρίτη τεχνικού. Ζήτησε και του δόθηκε πίστωση χρόνου όμως η εικόνα της ομάδας στο τέλος Αυγούστου δείχνει ότι έχει υπερεκτιμήσει κάποια πράγματα και κάποια πρόσωπα. Μαθαίνουμε ότι έστω και με μεγάλη καθυστέρηση έχει αντιληφθεί και τα δικά του λάθη και τα γενικότερα αίτια της απαράδεκτης εικόνας που βγάζει ο ΑΠΟΕΛ και δηλώνει αποφασισμένος να τα διορθώσει.

Έτσι μόνο θα δημιουργηθεί προοπτική

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εταιρείας «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο, Πρόδρομος Πετρίδης και οι συνεργάτες του, έχουν αντιληφθεί ότι θα πρέπει οι όποιες εκκρεμότητες να ξεκαθαρίσουν οπωσδήποτε στις επόμενες λίγες μέρες. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί και πάλι προοπτική και ελπίδα. Αν υπάρξει και πάλι αναβλητικότητα και καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων που αφορούν στο δυναμικό της ομάδας, κανένας δεν θα μπορέσει να αποτρέψει την… καταστροφή.

Θέλει τρεις παικταράδες

Ο ΑΠΟΕΛ θέλει ΣΗΜΕΡΑ τρεις τουλάχιστον προσθήκες σε πολύ σημαντικές θέσεις με ποιοτικούς παίκτες οι οποίοι να έχουν τις ικανότητες αλλά και την προσωπικότητα να ηγηθούν και να ανεβάσουν τον ΑΠΟΕΛ επίπεδο. Η διοίκηση περίμενε τον προπονητή να κάνει τις τελικές επιλογές του, για να προχωρήσει σε προτάσεις.

Ένας ηγέτης για την άμυνα

Είναι πλέον ξεκάθαρο αυτό που «φώναζε» από πέρσι. Ο ΑΠΟΕΛ θέλει (χθες) ένα κεντρικό αμυντικό με ηγετικά προσόντα που θα καθοδηγεί την άμυνα και ολόκληρη την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Δεν υπάρχει τέτοιος παίκτης ΣΗΜΕΡΑ στον ΑΠΟΕΛ.

Γρήγορος και δυναμικός «κόφτης»

Είναι απαραίτητη η προσθήκη ενός γρήγορου και δυναμικού ανασταλτικού μέσου ο οποίος πρώτος θα σταματά τις επιθέσεις των αντιπάλων και από τα πόδια του, με τις μπαλιές του θα αρχίζουν οι νέες επιθέσεις της ομάδας.

Ένας γκολτζής σέντερ φορ

Αναγκαία κρίνεται και η προσθήκη ενός ακόμα σέντερ φορ αφού εκτός από τον (ανέτοιμο) Μπεν Σαχάρ, δεν υπάρχει άλλη αξιόλογη και έμπειρη λύση στο δυναμικό των γαλαζοκιτρίνων.

Άργησαν (πάρα) πολύ

Ο προγραμματισμός του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες, όταν το Πρωτάθλημα 2019 – 2020 είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας. Πέντε μήνες μετά είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητο να υπάρχουν τόσες πολλές εκκρεμότητες και να χρειάζονται από τρεις (τουλάχιστον), μέχρι έξι (!) νέες προσθήκες.

Να απαλλαγούν από όσους δεν θέλουν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη θα πρέπει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να απαλλαγούν από όσους ποδοσφαιριστές δεν υπολογίζονται (Σάβιτς, Λαφράνς, Γιάκολις), αλλά και με όσους θέλουν να φύγουν (Τάμαρι, Ιωάννου).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιώργος Παττίχης

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση