ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κέρδισε πολλά

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε το μακρινό και υπέροχο ταξίδι του ΑΠΟΕΛ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την περίοδο 2016 - 2017. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 και τέλειωσε οκτώ μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2017 με 16 αγώνες συνολικά.

Για ακόμη μία χρονιά ο ΑΠΟΕΛ αποδείχτηκε ο πιο καλός πρεσβευτής του ποδοσφαίρου μας. Η συμμετοχή του στους «16» του Europa League είναι η μεγαλύτερη επιτυχία κυπριακής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά από την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους οκτώ του Champions League τον Μάρτιο του 2012.

Δεν είναι και λίγα αυτά που πέτυχε στο εκπληκτικό του οδοιπορικό. Τερμάτισε πρώτος στον όμιλό του κερδίζοντας δύο φορές τον Ολυμπιακό Πειραιώς και αφήνοντας έξω την ελβετική Γιανγκ Μπόις. Κατόρθωσε να προκριθεί πανάξια στους 16 του Europa League αποκλείοντας την ιστορική Αθλέτικ Μπιλπάο, από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Κόντρα στην πολύ έμπειρη και φιλόδοξη Άντερλεχτ, πάλεψε γενναία αλλά δεν είχε την τύχη και την αποτελεσματικότητα που είχε με τους Βάσκους. Του έλειψε πολύ στον δεύτερο αγώνα με τους Βέλγους ο πιο έμπειρος του παίκτης, ο αρχηγός και ρέκορντμαν του Νούνο Μοράις αλλά και δύο από τους πολυτιμότερους του παίκτες, ο Βινίσιους και ο Εφραίμ.

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πολλά από τις νέες ευρωπαϊκές επιτυχίες του. Τα οικονομικά οφέλη που αποκόμισε θα τον βοηθήσουν να κλείσει ομαλά τη χρονιά και να μπει ακόμα πιο απαιτητικός στην επόμενη. Κέρδισε όμως και κάτι άλλο πολύ ουσιαστικό και χρήσιμο. Με τους πολλούς βαθμούς που μάζεψε (11.100 βαθμούς με σύνολο της πενταετίας 26.210 βαθμοί), θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς την κληρώσεων τουλάχιστον μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Έδειξαν οι γαλαζοκίτρινοι με τους άθλους τους ότι είναι μια ομάδα με δυνατό χαρακτήρα. Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες και ένα σπουδαίο προπονητή, τον Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του και αρκετά νέα, θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας.

Το ζεστό, παρατεταμένο χειροκρότημα των οπαδών του στο τέλος του αγώνα στο Βέλγιο και τα τραγούδια τους, ήταν η καλύτερη επιβράβευση των πρωταγωνιστών του μακρινού οδοιπορικού και των μεγάλων επιτυχιών.

Ο κόσμος πιστεύει στη δυναμική και την ευρωπαϊκή προοπτική του ΑΠΟΕΛ, μιας ομάδας μοντέλο για τα δικά μας δεδομένα, που δείχνει τον δρόμο με το εξαιρετικό παράδειγμά της.

Δημοσιεύθηκε στην Κ στις 19/3

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ