ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα νέο αστέρι λάμπει!

Ο Νικόλας Ιωάννου άρπαξε την ευκαιρία και διαπρέπει

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Στο τελευταίο τρίμηνο λάμπει στο ποδοσφαιρικό μας στερέωμα το αστέρι του νεαρού (γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1996), αμυντικού του ΑΠΟΕΛ, Νικόλα Ιωάννου.

Μετά από έξι χρόνια στις Ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επέστρεψε στην Κύπρο για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ. Στα πρώτα δύο χρόνια δεν του δόθηκαν και πολλές ευκαιρίες.

Δεν απογοητεύτηκε, δούλεψε σκληρά, βελτίωσε τις όποιες αδυναμίες του και κέρδισε την εμπιστοσύνη του Τόμας Κρίστιανσεν αλλά και την αγάπη όλων των συμπαικτών του, αφού εκτός από τεράστιο ταλέντο είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας.

Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία οκτώ χρόνων στην Ακαδημία της Αθλητικής Ένωσης Πάφου. Στα δώδεκα του χρόνια επιλέχθηκε από σκάουτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε Τουρνουά Ακαδημιών στην Αγία Νάπα.

Αφού πέρασε με επιτυχία από δοκιμαστικά στην Αγγλία του ζήτησαν να εγκατασταθεί στο Μάντσεστερ και να ενταχθεί άμεσα στην Ακαδημία της Γιουνάιτεντ. Στα 16 του χρόνια υπέγραψε συμβόλαιο υποτροφία. Όταν ολοκληρώθηκε του έγινε πρόταση από τη Στόουκ Σίτι και τον ΑΠΟΕΛ. Επέλεξε να επιστρέψει στον τόπο του.

Στον πρώτο του χρόνο στον Αρχάγγελο , με προπονητή τον Γιώργο Δώνη, είχε έξι συμμετοχές. Έκανε ντεμπούτο στον εκτός έδρας αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους ομίλους του Champions League και κλήθηκε να σταματήσει τον πιο φορμαρισμένο παίκτη της Παρί, τον Λούκας.

Τη δεύτερη χρονιά με προπονητή τον Τιμούρ Κετσπάγια δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Στην σεζόν που διανύουμε έδειχνε από τις προπονήσεις ότι ήταν πανέτοιμος για να καθιερωθεί. Ο Τόμας Κρίστιανσεν του έδωσε την ευκαιρία στον εντός έδρας αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα στις 21 Δεκεμβρίου και κέρδισε το χειροκρότημα των απαιτητικών οπαδών του ΑΠΟΕΛ. Από αγώνα σε αγώνα ήταν καλύτερος. Κόντρα στην Μπιλμπάο αλλά και στον αγώνα της Πέμπτης με την Άντερλεχτ, ήταν εντυπωσιακός και ορισμένες ενέργειες του ενθουσίασαν τον κόσμο.

Είναι διεθνής με τη U21 και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι στην επόμενη κλήση της εθνικής ομάδας των ανδρών.
Το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό. Η εκτίμησή μας είναι ότι έχει όλα τα προσόντα και την απαραίτητη ποδοσφαιρική παιδεία για να παίξει σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το μόνο που του λείπει είναι και άλλες εμπειρίες σε τόσο ψηλό επίπεδο.

Είναι γρήγορος, δυνατός και με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις. Ξεκίνησε να παίζει στο αριστερό άκρο μεσοεπιθετικά αλλά στην Ακαδημία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε σαν κεντρικός αμυντικός. Υπήρξε μάλιστα αρχηγός της εφηβικής ομάδας των «κόκκινων διαβόλων». Στον ΑΠΟΕΛ αναμένεται στη συνέχεια να παίζει σαν κεντρικός αμυντικός, θέση που σύμφωνα με τους ειδικούς του ταιριάζει καλύτερα.

Ο Ιωάννου  έχει επεκτείνει το συμβόλαιο του με τον ΑΠΟΕΛ μέχρι και το καλοκαίρι του 2019.

Παρακολουθώντας την πορεία του, είμαστε σίγουροι ότι θα διαπρέψει. Έχει όλα τα εφόδια αλλά και τον δυνατό χαρακτήρα για να φτάσει ακόμα ψηλότερα.

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

ΑΠΟΕΛ: Για να γυρίσει ο… Θρύλος

Οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να αποδείξουν ότι διαθέτουν ακόμα την ποιότητα, τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα για ν’ αλλάξουν ...
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ