ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Να προστατέψει το Ποδόσφαιρο μας

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Το πάθος των Κυπρίων για το Ποδόσφαιρο συγκρίνεται μόνο με την τρέλα των Νοτιαμερικανών και κάποιων Μεσογειακών λαών. Υπάρχει στο νησί μας ένα μεγάλο ποσοστό οπαδών, οι οποίοι κυριολεκτικά ζουν και αναπνέουν για την ομάδα τους που έχει και διαδραματίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ζωή τους!

Σύμφωνα με περσινή έκθεση συγκριτικής αξιολόγησης της UEFA (για τους ανά την Ευρώπη αδειοδοτημένους συλλόγους Α’ κατηγορίας), παρά τα προβλήματα που ταλανίζουν το Ποδόσφαιρο μας και τα αλλεπάλληλα πλήγματα στην αξιοπιστία του, στην πώληση εισιτηρίων (σε αναλογία πληθυσμού) η Κύπρος μας, ήταν πάνω από ποδοσφαιρικά μεγαθήρια όπως την Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία, με ένα σημαντικό ποσοστό (ξεπερνά το 20%) του τζίρου των εγχώριων συλλόγων να προέρχεται από τα εισιτήρια (έστω και αν αυτά ήταν και είναι μεταξύ των πιο ακριβών στην Ευρώπη)!

Η οικονομική κρίση στον τόπο μας έφερε ως φυσικό επακόλουθο, μείωση στην ποιότητα και στην ανταγωνιστικότητα, στο Πρωτάθλημα μας αλλά και όλο και χειρότερες επιδόσεις των εκπροσώπων μας στις δύο μεγάλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Champions και Europa League. Έτσι ξεκίνησε και το κατρακύλισμα μας στη βαθμολογία της UEFA.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία εξακολουθεί να διοικείται από εκπροσώπους των συλλόγων μας, οφείλει να προστατέψει και να βελτιώσει το προϊόν της. Έχει και την εξουσία αλλά και την δύναμη για να βάλει στην θέση τους όσους, εκμεταλλεύονται το πάθος των Κυπρίων για το ποδόσφαιρο, προκειμένου να κερδίσουν χρήματα και δόξα.

Πρέπει να θεσπίσει και να εφαρμόσει αυστηρότερους κανονισμούς για όλους όσους πληγώνουν με πολλούς και διάφορους τρόπους, συστηματικά το δημοφιλέστερο άθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι που προσφέρει θέαμα, μεγάλες συγκινήσεις, διασκέδαση και ψυχαγωγία. Ο φίλαθλος κόσμος πληρώνει (ουκ ολίγα) και έχει δικαιολογημένα μεγάλες απαιτήσεις. Απαιτεί ένα πιο αξιόπιστο Πρωτάθλημα, καλύτερο θέαμα και περισσότερη ποιότητα.

Ο Κύπριος ποδοσφαιρόφιλος θέλει ακόμα να βλέπει και κάποια από τα ταλαντούχα παιδιά μας να παίρνουν τις ευκαιρίες που αξίζουν και να μην αφήνονται να σβήνουν μένοντας επί σειρά ετών στο περιθώριο των (υπερβολικά) πολλών ξένων οι πλείστοι εκ των οποίων αμείβονται πολλαπλάσια περισσότερα από όσα προσφέρουν.

Στην περασμένη αγωνιστική τρεις από τις έξι μεγάλες ομάδες μας, είχαν στην ενδεκάδα τους ένα ή κανένα Κύπριο ποδοσφαιριστή! Μας αξίζει ένα καλύτερο Ποδόσφαιρο από αυτό που έχουμε. Πέσαμε πολύ χαμηλά, χάσαμε το μέτρο ενώ μειώθηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό η εμπιστοσύνη του κόσμου.

Οι ιθύνοντες, αν πραγματικά αγαπούν το άθλημα πρέπει να παρουσιάσουν συγκεκριμένο πλάνο για την επίλυση των προβλημάτων και την δημιουργία των προϋποθέσεων για ένα ποιοτικότερο και πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Με ευχολόγια και (ψεύτικες) υποσχέσεις τίποτα δεν θ’ αλλάξει.

Επισημάνσεις: Τελευταία Ενημέρωση