ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το ποδόσφαιρο είμαι εγώ»;

Απαντήσεις δεν έχει να δώσει το ποδόσφαιρο... αλλά ο κύριος Κούμας

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Δεν είναι ότι γουστάρει τη δημοσιότητα ή φλερτάρει με το φακό και το μικρόφωνο. Άμα με ρωτάς κιόλας, μια φορά που τον άκουσα καλά κάνει και απέχει.

Το θέμα δεν είναι πως προβάλλεται ή πως διαχειρίζεται την δημόσια εικόνα του. Το θέμα είναι ότι συνοδοιπόροι  του, στο χώρο του ποδοσφαίρου, του έχουν χρεώσει τις «εφτά πληγές του Φαραώ».

Από κρατικά κονδύλια και εκατομμύρια της Cyta, μέχρι «κουμπαράτα» και «Φιλιππινέζες μέχρι τον «υπόκοσμο που πιέζει», μόνο τις "εφτά πληγές του Φαραώ", δεν του καταλόγισαν οι πρώην συνεργάτες του.

Από κρατικά κονδύλια και εκατομμύρια της Cyta, μέχρι «κουμπαράτα» και «Φιλιππινέζες έως και «εξαγορά σιωπής» με «μαριονέτες» και «άτομα που κάνουν τις δουλειές του» μέχρι τον «υπόκοσμο που πιέζει»… και τι δεν του καταλόγισαν οι πρώην συνεργάτες του.

Και δεν μιλάμε για όποιους και όποιους. Μιλάμε για άτομα που «μεγαλούργησαν» στο χώρο και ανήκουν λίγο, πολύ στην ίδια γενιά παραγόντων του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Από τη μια, ο ένας μέλος της αστικής τάξης της Λευκωσίας που έχει σαν χόμπι το άθλημα, ψάχνοντας και αυτός να βγάλει κατιτίς και από την άλλη ένας πρώην εστιάτορας, που μέσω των χρόνων αναδείχθηκε ως μάνατζερ και πρόεδρος ομάδας.

Όπως δηλαδή και ο ίδιος ο κύριος Κούμας που από τουριστικός πράκτορας,  κατέληξε να είναι ο απόλυτος άρχοντας του κυπριακού ποδοσφαίρου και άτομο με πρόσβαση στα υψηλά δώματα των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

Όπως και να το προσεγγίσουμε, όπως και να το δούμε δεν μπορεί μην γνωρίζονται μεταξύ τους. Επί τούτου, παίρνουν διαφορετική βαρύτητα τα λεγόμενα τους και όσα έχουν του προσάψει.

Όλο και κάπου θα συναντήθηκαν μέσα σ’ όλα αυτά τα χρόνια, ρωτώντας ο ένας τον άλλο κατά πόσο είναι μάνατζερ παικτών, τεχνικός διευθυντής ομάδων και πρόεδρος προσφυγικού σωματείου. Ή αντίστοιχα κατά πόσο διατηρεί εταιρείες του διαχειρίζονται εγχώριες τηλεοπτικές παραγωγές ή πλασάρουν ποδοσφαιρικά τηλεοπτικά δικαιώματα σ’ άλλες χώρες. 

Στην τελική, ανεξαρτήτως πως και γιατί, οι δύο πρώην συνεργάτες , του χρεώνουν όλα κακά του κόσμου. Αναρωτιέμαι όμως. Δεν αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη ν’ απαντήσει, επί του προσωπικού άμα λάχει.

Ή θα πρέπει να εκλάβουμε ως απάντηση του Κούμα την μια και μοναδική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟΠ επί των εξελίξεων και διαβεβαιώνει το φίλαθλο κοινό ότι “ το Κυπριακό ποδόσφαιρο θα αποβάλει τα κακώς έχοντα και όσους πιστεύουν ότι είναι υπεράνω του νόμου, της τάξης και της ηθικής».

Άμα είναι να λάβουμε ως απάντηση στις καταγγελίες την εν λόγω ανακοίνωση, καλό θα ήταν να διασαφηνιστεί σε όλους, ότι τα «κρατικά κονδύλια» τα «εκατομμύρια της Cyta», τα «κουμπαράτα» και οι «Φιλιππινέζες», η «εξαγορά σιωπής», οι «μαριονέτες» και τα «άτομα που κάνουν τις δουλειές του» δεν αφορούν το ποδόσφαιρο αλλά συγκεκριμένο άτομο.

Το άθλημα δεν έχει να λογοδοτήσει σε κανένα, ούτε και η Ομοσπονδία ως οντότητα δεν έχει να δώσει απαντήσεις. Αυτός που έχει να δώσει απαντήσεις είναι ο ίδιος ο Γιώργος Κούμας.

Γιατί κάπου μπερδευτήκαμε. Ή ενδεχομένως κάποιοι να έχουν μπερδευτεί από Λουδοβίκεια σύνδρομα μετατρέποντας και προσαρμόζοντας «το κράτος είμαι εγώ» σε «το ποδόσφαιρο είμαι εγώ».

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μείνε για πάντα Μάζιτς…

Μείνε για πάντα Μάζιτς…

Οι διαιτητικές εμφανίσεις στη Β’ φάση του Α’ γκρουπ, αποδυναμώνουν τη θέση όσων επιθυμούν την αποχώρηση του
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ