ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Μην αναλύουμε τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να συμπαθεί ή να είναι ταγμένος στα πιστεύω του όποιου αθλητικού συλλόγου.

Θα ήταν κιόλας υποκριτικό, έως και ψευδές, να ίσχυε κάτι διαφορετικό για κάποιον που μεγάλωσε στο νησί και ασχολείται ανεξαρτήτως ιδιότητας, με τον εγχώριο αθλητισμό.

Αυτό ακριβώς είχαμε ευθύς εξ αρχής επισημάνει, σε σχέση με τον διορισμό του νέου προέδρου του ΚΟΑ, ο οποίος κατά το παρελθόν, εξέφρασε την ακραία, όπως ομολογεί ο ίδιος, λατρεία για την ομάδα του.

Ως επί το πλείστον, με παρόμοια προσέγγιση υποδέχθηκε ο αθλητικός κόσμος του νησιού, τον διορισμό του νέου προέδρου του ΚΟΑ, μολονότι αρκετοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τις ενστάσεις τους, σχετικά με τις ακραίες δημόσιες τοποθετήσεις του κατά το παρελθόν.

Ο ίδιος πάντως φρόντισε, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ενημερώσει ότι η αγάπη του για την ομάδα, δεν υπερέχει της επιθυμίας, να προσφέρει αμερόληπτα δια του νέου του πόστου.

Μερίμνησε πάντως στην πρώτη του κιόλας δημόσια τοποθέτηση ως πρόεδρος, να υπενθυμίσει σ’ όλους την οπαδική αφοσίωση του, χρησιμοποιώντας μια υπερβολική έως και αναληθή ατάκα, ισχυριζόμενος ότι η τρίτη λέξη που έμαθε ως βρέφος, πέραν των «μαμά», «παπά» ήταν τ’ όνομα της ομάδας του!!!

Στην αμέσως επόμενη δημόσια τοποθέτηση του, ο κύριος Ιωάννου επιδίωξε να ξανά υπενθυμίσει το οπαδικό του ποιόν, αναφερόμενος τούτη τη φορά, όχι στην βρεφική του ηλικία αλλά στη μεταθανάτιο ζωή.

Επί τούτου, το βρέφος που πια μεγάλωσε, ζήτησε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αλήθεια» να τοποθετηθούν τα λάβαρα της ομάδας που υπεραγαπά στην τελευταία οικία του!!!

Αγνοώντας την ομολογουμένως ανώμαλη μετάβαση από την βρεφική ηλικία στην μεταθανάτιο ζωή, που επιδίδεται δημόσια ο νέος ηγέτης του αθλητισμού, αφήνοντας κιόλας στην άκρη την υπέρμετρη επιθυμία του να εκφράσει την οπαδική του ταυτότητα, θα ήταν προς όφελος του να κατανοήσει, ότι επικοινωνιακά τέτοιου είδους τοποθετήσεις, ισχυροποιούν τα επιχειρήματα όσων ισχυρίστηκαν για την λανθασμένη επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ενδεχομένως ν’ αδικεί τον εαυτό του, καθότι με τέτοιες λαϊκίστικες προσεγγίσεις, καλύπτονται οι όποιες καλές προθέσεις του, να υπηρετήσει τον αθλητισμό.

Πέραν της επικοινωνιακής διάστασης που λαμβάνουν τέτοιου είδους δηλώσεις, καλό θα ήταν ο ίδιος να κατανοήσει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται πια, για το οπαδικό φρόνημα του, αλλά για το έργο που επί της ουσίας ενδέχεται να επιτελέσει υπό τη νέα ιδιότητα του.

Η ερώτηση για το ποια ομάδα είναι, είναι παντελώς ανώφελη. Το ερώτημα είναι πια, τι σκοπεύει να κάνει ως ηγέτης του εγχώριου αθλητισμού και καλό θα ήταν να επικεντρωθεί στην απάντηση. Με λόγια, κυρίως όμως με πράξεις!!!

*To άρθρο δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου, 2024 στην Καθημερινή της Κύπρου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ