ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ου, ου, ου πήγαινε στο Μακάρειο» (vid)

Ποιος Πάπας; ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Δεν ξέρω ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Θεού στη γη και ούτε είμαι ειδικός στα περί των θεολόγων, αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι ο τύπος που έγραψε «ας αλλάξει ο Πάπας γήπεδο, ας πάει στο Αρένα» είναι ένας μικρός θεούλης.

Προφανώς είναι τέτοιος αφού ζει στον δικό του κόσμο όπου δεν υπάρχει κανένας Πάπας ή παπάς ή μάλλον δεν έχει το Θεό του. Η δική του κοσμοθεωρία περιλαμβάνει  ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια, «λαστιχάρηες», «χόχους», διαιτησία, τις «φασαρίες» το 74’ και πάει λέγοντας. 

Δεν είναι και μόνος. Είμαστε πολλοί εξ' όσων έχω διαπιστώσει σ’ αυτό το νησί. Γενικώς ο καθένας στον κόσμο του και όλοι μαζί σ’ ένα μικρόκοσμο που η αξιολόγηση των γεγονότων γίνεται αλά π#$@% αλά κ@#%@#.

Συμφωνείς, διαφωνείς, πιστεύεις, δεν πιστεύεις αναμφισβήτητα ο Πάπας είναι από τις σημαντικότερες περσόνες του πλανήτη με τεράστια ισχύ. Η επίδραση του δε, είναι απείρως μεγαλύτερη απ’ όποια κυβέρνηση εκλέχθηκε στη βραχονησίδα της ανατολικής Μεσογείου στην οποία ζούμε.

Μην αρχίσω να γράφω τι και πως ο Πάπας, ούτε και πως είναι ο θρησκευτικός ηγέτης 1,5 δισεκατομμυρίου (!!) ανθρώπων, δεν είμαι καν ο ειδικός για ν’ αναλύσω τη σημαντικότητα της επίσκεψης του στο νησί μας ή την ιστορική σημασία της… το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που αντιδρά για την αναβολή του  ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια την ερχόμενη Τετάρτη λόγω του προκαθήμενου της Ρωμαϊκής Εκκλησίας με ξεπερνά και υποκλίνομαι στη μικρότητα.

Αυτήν ακριβώς την μικροπρέπεια, την  άγνοια, τον ετσιθελισμό, την αποστασιοποίηση από την πραγματικότητα, την αντίληψη και την αξιολόγηση των γεγονότων τη συναντούμε καθημερινά σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Σε κάθε γωνιά, σε κάθε συζήτηση, σε εκπομπή ή σε ποστάρισμα υπάρχουν σ’ αυτό το νησί οι άνθρωποι που απαιτούν ο Πάπας Φραγκίσκος να πάει στο Μακάρειο για να δούμε Λοίζου, Οκριασβίλι και δυστυχώς Βασίλη Δημητρίου.

Και είναι εκεί για χρόνια, φωνάζουν, διαλαλούν, στριγκλίζουν για ότι τους κατέβει στο κεφάλι.

Φοβάμαι ότι είναι πιο πολλοί. Και είναι διαχρονικά εκεί. Και επειδή καμιά φορά στον φόβο αντιδράς με χιούμορ θυμηθήκαμε τη «θεϊκή» σάτιρα των ΑΜΑΝ, είκοσι χρόνια πριν όταν κάποιοι πρόγονοι αυτών που ζητούν να πάει ο Πάπας σε άλλο γήπεδο, κραύγαζαν να μην επισκεφθεί ο τότε Πάπας Ιωάννης Παύλος την Αθήνα χρησιμοποιώντας διάφορους χαρακτηρισμούς.

Η μετεξέλιξη του κλασσικού μότο της σάτιρας στα δικά μας τα λημέρια έχει άλλη μετάλλαξη, με χαρακτηριστικά τούτης της κοινωνίας και μοιάζει κάπως με «ου, ου, ου πήγαινε Μακάρειο» . Πριν από 20 χρόνια όμως ήταν αλλιώς και το βίντεο το απεικονίζει με μοναδικό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Ντροπή!!

Ντροπή!!

Τα φύλλα συκής πέφτουν αναδεικνύοντας τη γύμνια των υπευθύνων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Σοκ…

Ομόνοια: Σοκ…

Οι δηλώσεις Παπασταύρου μοιάζουν με παρέμβαση στον πυρήνα του κυττάρου της Ομόνοιας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ