ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Έβγαλε ο «Λαός» τον πόνο του και ποιος τον συγκρατεί;

Φταίει ο Σωφρόνης, φταιν οι κύπριοι παίκτες, φταιν οι ξένοι, φταίει ο Γιάνσον που μιλά σαν Παπασταύρου, φταίει ο Γρηγόρη, φταίει ο Παπασταύρου, φταίει η μαύρη μοίρα και το μερτικό μας, άμα συνεχιστεί έτσι το πράγμα, πρωτάθλημα βλέπεις αποκλειστικά σε dvd που περιλαμβάνει την πορεία της ομάδας του Μπεργκ.

Απ’ ότι όμως συμβαίνει γενικότερα,  διαπιστώνεις ότι ο κόσμος πια, έχει καταλάβει μεταξύ άλλων, ότι το μότο «δύο παίκτες σε κάθε θέση» που ευαγγελίζονταν το καλοκαίρι οι διοικούντες δεν έχει εφαρμογή στην πραγματικότητα.

Ανεξαρτήτως όμως τι θέλουν και ποιο το plan που διαθέτουν, δεν έχω καθόλου καταλάβει, πως έχουμε φτάσει μήνα Ιανουάριο και πανε σε ματς τελικό με τον Άρη, χωρίς φορ στον πάγκο. Αυτό δεν εξηγείται

Άμα λείπει ο Σεμέδο δεν υπάρχει κανείς που να διατηρεί την επικινδυνότητα που έχει η ομάδα από αριστερά. Άμα ο Κακουλλής είναι χαμένος, που τις πλείστες είναι,  δεν υπάρχει στράικερ της προκοπής να επιτεθεί. Όταν ο Μπεζούς είναι στα κάτω του, δεν υπάρχει κουμανταδόρος να ηγηθεί του δημιουργικού κομματιού. Άμα ο Μάθιους είναι τραυματίας, δεν υπάρχει μπακ να καλύψει και να επιτεθεί ταυτόχρονα.

Aς μην αναφερθώ στις καλοκαιρινές παθήσεις που είχαν να κάνουν με το κέντρο της άμυνας και της έλλειψης ηγέτη, που θα καθοδηγήσει τους υπόλοιπους (βλέπε Λούφτνερ ή και Γιούστε στο δεύτερο μισό της περασμένης χρονιάς).

Ούτε και στον παίκτη που θα ενώσει τις γραμμές όπως έκανε ο Τζόρντι και από τότε δεν έχει αντικατασταθεί.

Ούτε και σ’ εκείνη την μονάδα που με το ταλέντο και την προσωπικότητα του, αποτελούσε σημείο αναφοράς για τις αντίπαλες άμυνες (βλέπε Παπουλής).

Καλός, ταλαντούχος και πολύ- εργαλείο ο Αλιούμ, μα σε μια ανταγωνιστική Ομόνοια δεν θα έπρεπε να ήταν η πρώτη επιλογή, πολύ περισσότερο να εξαρτάται η ομάδα από δαύτον.

Φτάσαμε πια να περιμένουν από ένα παιδί που προοριζόταν να πάει στην ΜΕΑΠ ως δανεικός, να παίζει σέντερ φορ στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και να κλείνει όλες τις αδυναμίες που δημιουργούνται ελέω της έλλειψης παικτών από τη μέση και μπροστά.

Πλέον περιμένουν τον Αμού, μήπως και είναι ο μάγος με τα δώρα, όπως περίμεναν το Νικόλα το καλοκαίρι να ηγηθεί της άμυνας, ωσάν και το παιδί είναι κανένας που έφαγε τα γήπεδα με το κουτάλι.

Τούτες οι αυταπάτες που δημιουργούνται κάθε λίγο και λιγάκι στην Ομόνοια είναι απόρροια των χειρισμών που εδώ και χρόνια κάνει η διοίκηση στο κομμάτι ενίσχυσης.

Φταίει ο «Γάτος»;

Οκ, φταίει ο «Γάτος», όπως έφταιγε ο Μπεργκ, όπως και ο Λένον και πάει λέγοντας,

Δεν έφταιγε όμως πέρσι ο «Γάτος», που πήρε μια ομάδα διαλυμένη, τρομαγμένη και κατέκτησε το κύπελλο, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Να σου πω την αλήθεια μου, φταίει σε πολλά μα το κυριότερο πράγμα που φταίει ο Σωφρόνης και του στοιχίζει, είναι ότι δεν είναι απαιτητικός προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τι σημαίνει, φτάσαμε 8 Ιανουαρίου και δεν υπάρχει φορ στο Ηλίας Πούλλος από τις 26 του Δεκέμβρη;

Τι σημαίνει πάμε να παίξουμε με τον Άρη, σε ματς που μοιάζει με τελικό και οι παίκτες συμπεριφέρονται ωσάν και είναι οσίες; Που είναι να γυαλίζει το μάτι τους; Που είναι αυτός ο τσαμπουκάς, να πας μούτρα, μούτρα με τον αντίπαλο;

Σ’ αυτά φταίει, και με τα χίλια!!!

Δεν φταίει όμως για πολύ πιο σοβαρά θέματα που σχετίζονται με την αβεβαιότητα που πηγάζει μέσα από το μοντέλο διοίκησης της ομάδας και δημιουργεί μια γενική ασάφεια προς το τι και πως το επιδιώκουν.

Θέλουν να κάνουν μια ομάδα, μέσα από την οποία οι κύπριοι θα πρωταγωνιστούν και θα πάρουν το πρωτάθλημα;

Επιθυμούν να δημιουργήσουν μια ομάδα με νεαρούς παίκτες ανά τον πλανήτη, που θα διακρίνονται στην Ομόνοια, αυξάνοντας την αγοραστική τους αξία;

Είναι βασικός στόχος και υπεράνω, όλων η αυστηρή τήρηση των αριθμών που αναγράφονται στον προϋπολογισμό, για να μην προκύψουν οικονομικά ανοίγματα που θα αποβούν μοιραία;

Να εικάσουμε ότι θέλουν να φτιάξουν μια σούπερ ανταγωνιστική ομάδα, μα δεν τους βγαίνει;

Τι ακριβώς θέλουν να δημιουργήσουν. Και Άγιαξ με πιτσιρίκια, και Ρεάλ με μεταγραφές και Μπάρτσα με Λα Μασία;

Δεν καταλαβαίνω τι και με ποιο τρόπο το επιδιώκουν!!

Ανεξαρτήτως όμως τι θέλουν, ποιος είναι ο κυριότερος στόχος τους και ποιο το business plan που διαθέτουν, δεν έχω καθόλου καταλάβει, πως έχουμε φτάσει μήνα Ιανουάριο και πας να παίξεις ματς τελικό με τον Άρη, χωρίς φορ στον πάγκο. Αυτό δεν εξηγείται…

 

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ